• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Irgrøn grønkålssuppe

Suppe er oplagt på de uforudsigelige, grå og kolde regnvejrsdage, som disse måneder byder på. Denne flotte irgrønne grønkålssuppe med masser af smag, er nem og hurtig at lave, og vil med sikkerhed være et hit, både til pænt selskab eller når du skal hygge om dig selv. Servér suppen med de sprøde vine fra Wien og nyd matchet mellem den sunde og nærende suppe og de kølige, mineralske dråber.

 Gæstekok Thomas Rode | 01. februar 2021 | Nr. 01 2021

FORRET TIL 4 PERSONER

INGREDIENSER

  • 1 broccoli, plukket i små buketter, inkl. stokken som befries fra den seje rod og skælles
  • 200 g rosenkål, befriet fra roden og de yderste blade
  • 250 g grønkål, befriet fra stænglerne
  • 2 løg, pillet og groft hakket
  • 2 fed hvidløg, pillet
  • Saften af ½ citron
  • Lidt revet muskatnød
  • 4 æg 
  • 100 g usaltet smør
  • 4 cl. olivenolie

 

SÅDAN GØR DU

Pil de yderste blade af rosenkålen, indtil du kommer ind til det faste hjerte - gem de yderste blade. Halvér hjerterne og blanchér dem 4 gange i nyt vand, som kasseres hver gang.

Sæt en gryde over med 6 dl vand, hvori de hakkede løg, hvidløg, broccolistænglen og de blancherede rosenkål koges møre. Tilsæt grønkålen og kog den i 2-3 minutter. Lad imens 4 æg koge til de smiler (ca. 7-6 minutter), pil dem og hold dem lune.

Kog broccoli-buketterne i letsaltet vand til de er al dente. Grydens indhold hældes i en blender sammen med smør og olivenolie. Blend suppen i 6-8 minutter til du får en hel glat og irgrøn suppe. Smag suppen til med salt, peber, citronsaft og friskrevet muskatnød.

Marinér rosenkålsbladene i lidt olivenolie, salt og peber. Anret suppen i 4 varme, dybe tallerkener, med 1 lunt æg samt broccolibuketter. De marinerede rosenkål-blade drysses ud over suppen.