• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Hjemmelavet Nutella

Med Honningkagekrydderi

Det er faktisk meget let selv at lave ”nutella”. Og når du selv har lavet den, så ved du samtidig præcis, hvad der er i – modsat de mange færdigkøbte produkter. Hvis du er glad for desserter, så er denne opskrift altid god at have i baghånden. Den kan bruges både som smørelse på for eksempel lagkagebunde, som base for en lækker chokoladecreme eller som fyld i små tærter pyntet med bær.

 

 

1 STORT SYLTEGLAS

INGREDIENSER

175 g hasselnødder 
1⁄2 dl piskefløde
1⁄2 tsk honningkage-krydderi
30 g honning
200 g chokolade, lys 
eller mørk

SÅDAN LAVER MAN HJEMMELAVET NUTELLA:

Varm ovnen op til 160 grader og rist hasselnødderne i ca. 15 minutter, til de har fået en jævn gylden farve. Afkøl nødderne, læg dem på den ene ende af et rent viskestykke, fold den anden ende hen over nødder og fjern hinderne ved at køre håndfladen over dem. Lun fløde, honningkagekrydderi og honning i en kasserolle og smelt chokoladen over vandbad.

Kom de lune nødder og fløden i en blender og kør, til konsistensen er glat og fin. Tilsæt nu den flydende chokolade og blend igen, til det hele har en jævn konsistens.

Hæld nutellaen på skoldede syltetøjsglas og opbevar den i køleskabet, men tag den ud lidt før servering, så er den lettere at smøre på brødet.

Bollerne der høre til

Lær at lave dem her