• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Grillet knurhane med Sauce Vierge

Opskrift til 4 personer

Opskrift til 4 personer Knurhanen – ikke den mest kendte fisk, men det er en skam, så det skal der laves om på! Knurhanen med det noget særprægede udseende byder på fast, lyst kød, som udskåret i fileter er særdeles velegnet til stegning, eksempelvis på grill som her. Servér med den aromatiske og smagstætte sauce samt et glas iskold rosé og en ny livret er måske fundet?

Pssst... knurhanen knurrer faktisk. Ved hjælp af en muskel kan fisken fremkalde en knurrende lyd, som skræmmer potentielle fjender væk.

 Gastronomisk udvikler & kok Christian Tørring | 1. juni 2021 | Nr. 05 2021

INGREDIENSER

• 4 flotte knurhane-fileter

• 150 g daddeltomater

50 g nicoise/taggiasche-oliven eller lignende

• 2 hårdkogte æg

2 spsk kapers

1,5 dl god olivenolie

• 1 håndfuld basilikum

• ½ tsk. stødt korianderfrø

Piment d’Espelette

• Citronsaft

• Salt og peber

SÅDAN GØR DU

1. Få fiskehandleren til at ordne knurhanefileterne for dig, så de er klar til grillen, eller køb fisken hel og gør det selv.

2. Skær tomaterne i kvarte, udsten oliven, hak de hårdkogte æg groft og skær basilikum groft.

3. Lun olivenolien i en gryde, tilsæt herefter under let omrøring, tomater, oliven, æg, kapers, korianderfrø og lige inden servering basilikum. Smag til med citronsaft, Piment d’Espelette, salt og peber.

4. Grill knurhane-fileterne på skindsiden. Når du kan mærke de bliver lune på kødsiden vendes de og får 1 min. mere inden de tages af grillen. Krydr med salt og peber inden servering.

5. Anret på tallerken eller fad med sauce i bunden, og herefter grillet fisk. Slut af med et dryp olivenolie og et drys korianderfrø.

 

GÅ PÅ OPDAGELSE I VORES OPSKRIFTUNIVERS

Find flere opskrifter