• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Grillede makreller

Med kartoffelsalat og chipotlemayonnaise

Makrellen er en vaskeægte sommerfisk, og som bekendt har den en lang række anvendelsesmuligheder både som røget, serveret med forskellige saucer og ikke mindst som råmarineret. Men der er ikke meget, der slår en friskfanget makrel, som er grillet under åben himmel. Ikke alene smager makrel fantastisk, men den indeholder desuden masser af gode fedtsyrer og vitaminer.

 

4 PERSONER

INGREDIENSER

MAKRELLER
4 små makreller 
2 spsk olivenolie
salt og friskkværnet peber

CHIPOTLEMAYONNAISE
4 pasteuriserede æggeblommer 
½ tsk salt 
1 tsk dijonsennep 
1 tsk citronsaft 
½ tsk hvidvinseddike 
2 dl vindruekerneolie 
2 syltede chipotlechilier 
7 semi-dried tomater 
1 fed presset hvidløg 
1 håndfuld finthakket kørvel
salt og friskkværnet peber

KARTOFFELSALAT
12 små runde rødbeder 
12 små nye danske kartofler 
1 fennikel 
2½ dl lys hønsefond eller vand 
1 spsk smør 
2 spsk balsamisk eddike 
½ tsk fennikelfrø 
12 små karotter med top
Groft salt til bagning

PYNT 
Grønne krydderurter, f.eks. forskellige typer karse

SÅDAN LAVER MAN GRILLEDE MAKRELLER:

MAKRELLER: Få fiskemanden til at rense makrellerne, men bed ham om at lade hoved og hale blive på fisken. Vend makrellerne i olivenolie og krydr med salt og peber. Lad dem trække på en tallerken, til du er klar til at grille.

CHIPOTLEMAYONNAISE: Pisk æggeblommerne seje med salt og tilsæt sennep, citronsaft og eddike. Pisk og tilsæt olien i en tynd stråle, til mayonnaisen har samlet sig. Hak chilier og tomater, kom dem i mayonnaisen sammen med hvidløg og kørvel. Smag til med salt, peber og citronsaft.

KARTOFFELSALAT: Forvarm ovnen til 180 grader. Kom groft salt i bunden af et ildfast fad. Rens rødbeder og kartofler, dup dem tørre, læg dem i fadet og bag dem i ovnen i ca. 45-60 minutter. Rødbederne skal måske bage lidt længere. Tag fadet ud af ovnen og afkøl lidt, inden skallen smuttes af rødbederne. Børst kartoflerne fri for salt og del herefter hver kartoffel i to. Snit fenniklen helt tyndt og læg strimlerne i iskoldt vand. Bring hønsefond, smør, balsamico og fennikelfrø i kog i en gryde. Kom karotter og de bagte rødbeder i fonden og kog op. Skru ned, kog væsken ind og rør i grøntsagerne, til de begynder at glasere og blive blanke. Grill kartoflerne på skærefladerne, så de får et flot mønster. Grill makrellerne over direkte varme i ca. 2 minutter på hver side. Smør grillristen med lidt olie, så skindet ikke sidder fast. Slyng fenniklen i en salatslynge lige inden anretning og vend den sammen med de grillede kartofler og de glaserede rødbeder og karotter. Giv evt. grøntsagerne et lille ekstra skud balsamico. Fordel kartoffelsalaten på et fad og læg de grillede makreller ved siden af. Pynt med lidt krydderurter og server chipotlemayonnaisen til.