• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

GLASERET SVINESKANK

Med flødestuvet grønkål

4 PERSONER

INGREDIENSER

SVINESKANK
2 svineskanke
1 spsk dijonsennep
2 spsk brun farin
25 g blødt smør
salt og friskkværnet peber

FLØDESTUVET GRØNKÅL
2 stokke grønkål eller 1 pakke frossen (ca. 350 g)
5 dl piskefløde
ca. 1 tsk sukker
ca. 2-3 riv muskatnød
salt og friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU:

SVINESKANK: Rids skindet på skankene i harlekintern, uden at skære ned i kødet. Gnid dem med salt og peber og steg dem i ovnen ved 150 grader i ca. 4 timer, til de er helt møre. Sæt derefter ovnen på grill og steg sværen helt sprød i ca. 2 minutter på hver side.

Rør dijonsennep, brun farin og smør sammen i en lille kasserolle og lad det koge op. Hæld karamellen over skankene lige inden servering.

FLØDESTUVET GRØNKÅL: Skyl grønkålen, hak den i grove stykker og lad den koge hurtigt op i en gryde med letsaltet vand. Hæld grønkålen op i en sigte og lad vandet dryppe helt fra, inden den videre tilberedning.

Hæld 1 dl af fløden i en gryde sammen med grønkålen og kog fløden ind, til den tykner. Gentag denne proces med resten af fløden ved at tilsætte 1 dl ad gangen og smag derefter til med sukker, revet muskat, salt og peber.

Trancher gerne skankene direkte ved bordet, det ser flot ud, og server den stuvede grønkål til og måske lidt brunede kartofler.