Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

Røget laks med rygeostcreme og syltet fennikel

Opskriften er til 4 personer

INGREDIENSER: 

 

400 g røget laks, gerne et helt stykke

2 fennikel 

50 g Løgismose rygeost 

50 g Kirks fløde-friskost 

40 g ørredrogn 

1 bundt bronze-fennikel 

1 citron

 

Syltelage:

100 ml vand

100 ml eddike 

100 g sukker 

Røget laks med rygeostcreme og syltet fennikel

SÅDAN GØR DU:

Skær laksen i skiver på 1,5 cm tykkelse, og læg dem til side på køl, indtil anretning.

Varm ingredienserne til syltelagen op i en kasserolle til sukkeret er opløst, og stil derefter lagen på køl. Skær top og bund af fennikel, og del den på langs. Skær meget tynde skiver på et mandolinjern og læg dem i koldt vand. Gem nogle skiver fennikel til anretningen og kom resten i kogende vand i 10 sekunder og derefter direkte i iskoldt vand i ca. 2 minutter. Læg fennikel-skiverne i syltelagen og lad dem stå og trække indtil du anretter, minimum 15 minutter.

Pisk lige dele rygeost og friskost sammen i en skål. Smag til med salt og citronskal. Fyld cremen på en sprøjtepose til anretning.

Anret laksen med de rå og syltede fennikel ovenpå. Fordel ørredrogn tilfældigt rundt på tallerkenen. Læg forsigtigt små ’dutter’ af rygeostcremen ind imellem laks og fennikel. Pynt med bronze-fennikel.