3/7/2019 | Løgismose i Netto
Entrecôte
Entrecôte serveret som engelsk bøf med syltet grillet agurk, løg-confit, skysauce og kartofler.
Ingredienser
- 1 pakke økologisk entrecôte
- 4 nye, små løg
- Kartofler , efter behov
- Grillet syltet agurk
- 2 små agurker
- 1 dl hvidvinseddike
- 1 dl sukker
- ½ dl vand
- Løg confit
- 2 løg
- 50 g Løgismose smør
- 1 fed hvidløg , finthakket
- 1 tsk sherryeddike
- Salt og peber
- Sauce
- 1 dl hønsesky
- 1 dl kalvesky
- 1 tsk dijonsennep
- 1 spsk sherryeddike
- 25 g Løgismose smør
- Salt og peber
Sådan gør du
Grillet, syltet agurk
Step 1. Halvér de 2 små agurker på langs og grill hårdt på en grillpande på skærefladen.
Step 2. Kog en lage af eddike, sukker og vand. Læg de grillede agurker i den lune lage og sylt frem til servering.
Løg confit
Step 1. Smelt smørret i en tykbundet gryde.
Step 2. Pil de 2 løg og skær dem i tynde strimler. Svits dem ved svag varme i smørret, til de er gyldne og helt møre.
Step 3. Tilsæt finthakket hvidløg og tilbered det hele i yderligere 5 minutter.
Step 4. Tilsæt Sherryeddiken og kog hurtigt løgene op i Sherryeddiken. Smag til med salt og peber.
Step 5. Hold løg-confiten varm til servering.
Kød
Step 1. Steg kødet som fortrukket. Lad kødet trække. Tilbered imens saucen på den brugte kødpande.
Sauce
Step1. Kog kødpanden af med sherryeddike og tilsæt hønsesky og kalvesky.
Step 2. Reducér det hele, til der er rette smag og konsisten.
Step 3. Montér saucen med sennep og koldt smør lige inden servering og smag til med salt og peber.
Nye løg
Step 1. Ordn og rens 4 nye små løg. Kog løgene møre i saucen lige inden servering.
Anretning
Step 1. Anret det stegte kød på en tallerken sammen med den lune løg-confit, de lune syltede agurker og de kogte løg.
Step 2. Servér saucen ved bordet.
Tip
Servér gerne kogte kartofler vendt i friske krydderurter til retten
Andre forslag
Rødvinsbraiserede oksekæber med solbærglaserede rødbeder
Glædes du ved vinterens grove grøntsager og retter, der har taget tid at tilberede, og som har få...
Tortelli med jomfruhummer og stracciatella
Tortelli – fyldte pastaer, der har sin oprindelse i den italienske region Toscana. I denne versio...
Tagliolini med fisk og skaldyr
På italiensk Tagliolini ai Frutta del mare – en pastaret bestående af båndpasta lang som sp...
Pappardelle med lammeragout
Påsken er i vente og foruden påskekyllinger og æg,...
Gratineret rabaton med salat af rucola, fennikel og gorgonzola
De fleste kender til gnocchi, men rabaton? Rabaton er en klassisk ret fra Piemonte af spinat, ric...
Linsesalat med spinat og citron
Med sit tårnhøje indhold af antioxidanter og mineraler er linser foruden sin velsmag også uhyre s...
Sæsonens fisk med svampe- og rødløgskompot
For at fremtrylle denne ret skal du forbi fiskehandleren og hente sæsonens friskfangede fis...
Quinoasalat med bagte gulerødder og spicy hummus
En mættende måltidssalat skabt med inspiration fra...