30/6/2023 | Magasin 1 2023
Surf 'n' turf
Nogle vil sige alt, andre vil sige, at intet kan passe til den drilske kombination af bøf og hummer. Der udfordres både med kraft og grillsmag, samt sødme fra hummer og barbecue. Vores kokke og sommelier har fundet det perfekte match – Her får du opskriften på surf’n’turf og en skøn rosé, der matcher både hummer og barbecue. Velbekomme.
Ingredienser
- 4 stk krogmodnet ribeye
- 2 stk hummer
- Salt og friskkværnet peber
- Barbecue til hummerhaler
- 1 tsk tomatpuré
- 1 spsk Løgismose olivenolie
- Lidt hakket rosmarin , timian og hvidløg.
- 1 tsk soja
- Lidt røget salt
- 1 tsk brun farin
- 1 tsk eddike
- Sauce
- 2 stk modne tomater
- 2 spsk Løgismose olivenolie
- 1 tsk hakket basilikum
- ½ tsk hakket timian
- ½ stk citron saft og skal herfra
- 10 stk sorte oliven uden sten
- Salt og friskkværnet peber
- 1 tsk tomatpuré
- Lidt Piment d’Espelette
- Kød fra hummerkløer
Sådan gør du
Bøf og hummer
Step 1. Grill bøfferne lige inden servering til de er medium-rare. Husk at lade dem trække 3-5 minutter inden servering.
Step 2. Afliv hummeren og del den i klør og hale. Se side 18 hvor David Johansen viser dig hvordan.
Step 3. Bring en gryde vand kraftigt i kog. Læg først de fire kløer i det spilkogende vandet og kog i 2 minutter. Tilsæt nu de to haler og kog yderligere i 1 minut.
Step 4. Tag hummeren direkte op i iskoldt vand for at stoppe kogeprocessen. Pil hummerkødet ud af skallen. Halvér halerne så der er en 1⁄2 hale pr. person. Gem kødet fra kløerne til saucen.
Barbecue til hummerhaler
Step 1. Bland alle ingredienser godt sammen og pensl hummerhalerne med marinaden lige inden de grilles hårdt, ca. 1⁄2 minut.
Sauce
Step 1. Skold tomaterne kort og træk skindet af dem. Fjern kernerne og skær tomaterne i små tern.
Step 2. Hak oliven og kød fra hummerkløerne groft. Bland ingredienserne sammen til en let kold sauce.
Anretning
Step 1. Skær de grillede bøffer i passende skiver, og læg den barbeque-grillede hummerhale på ovenpå. Hæld saucen over retten lige enden servering. Servér med sæsonens spæde grøntsager og et glas kølig Tavel 2019.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?
Lammebrisler med ærtepuré og ristede kantareller
Rødvinsbraiserede oksekæber med solbærglaserede rødbeder
Glædes du ved vinterens grove grøntsager og retter, der har taget tid at tilberede, og som har få...
Tortelli med jomfruhummer og stracciatella
Tortelli – fyldte pastaer, der har sin oprindelse i den italienske region Toscana. I denne versio...
Tagliolini med fisk og skaldyr
På italiensk Tagliolini ai Frutta del mare – en pastaret bestående af båndpasta lang som sp...