30/6/2022
|
Magasin 4 2022
Sommersalat med østers- og stikkelsbærvinaigrette
Magnus' skønne bud på sommersalaten til sommerens mange langbordsmiddage. Østers siges at være verdens sundeste råvarer og så fulde af protein, at et par kan gøre det for et æg i en mayonnaise!
Ingredienser
- Østers- og stikkelsbærvinaigrette
- 3 stk østers
- 1 spsk stikkelsbærkompot med sennep
- 1 stk æbleeddike
- 4 spsk god olivenolie
- Salt og peber
- Salat
- Forskellige salater som f.eks. castelfranco, radicchio og hovedsalat
- Friske urter som f.eks. kørvel, estragon og persille
- Friskbælgede ærter
Sådan gør du
Step 1.
Blend østers, stikkelsbærkompot og æbleeddike til en homogen masse med en stavblender.
Step 2.
Tilsæt olivenolien i en tynd stråle, lidt efter lidt til konsistensen er tyk og cremet. Pas på det ikke skiller.
Step 3.
Skyl og slyng salater og urter.
Step 4.
Anret salaten og dryp generøse mængder af østersvinaigretten over. Servér med det samme.
Tip
Østers kan købes året rundt hos Løgismose, Nordre Toldbod og i Løgismose Vin- og mejeriudsalg på Fyn
Andre forslag
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Kryddersild med rygeost
Løgismose kryddersild har noter af allehånde, kanel, appelsin og peber. Giv de krydrerede smage m...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Oeufs Mimosa
Påsketid er æggets højtid. Vi puster, skjuler, triller og maler på æg, og hvorfor ikke også lege ...