Koldhævet ølandshvedebrød
Ingredienser
- 100 g Løgismose ølandshvedemel
- 400 g Løgismose hvedemel
- 4 dl vand
- 1 dl Løgismose yoghurt naturel
- 8 g gær
- 1 tsk fint salt
- 3 spsk olie
Sådan gør du
Step 1.
Hæld vand og yoghurt i en skål og opløs gæren i blandingen. Tilsæt mel og salt.
Step 2.
Rør dejen godt i et par minutter. Giv dejen en hvilepause på 5 minutter. Træk langsomt op i dejen (ca. 30-40 cm) og vend den ind over sig selv – gentag 10 gange. Lav yderligere to ”serier” med 5 minutters pause og 10 træk.
Step 3.
Smør en skål med olien og læg dejen ned i skålen. Dæk skålen til med låg eller køkkenfilm og lad skålen stå ude på køkkenbordet i 2 timer. Sæt skålen i køleskabet og lad dejen hæve natten over. Tag skålen ud af køleskabet en time før bagning.
Step 4.
Sæt en bageplade i ovnen og varm op til ca. 250° varmluft. Når ovnen er varm, drysser du godt med mel ud på et stykke bagepapir. Lirk forsigtigt dejen ud på papiret og fold dejen forsigtigt ind over sig selv – uden at slå luften ud. Tag den varme bageplade ud af ovnen og skub bagepapiret med brødet på ind på den varme bageplade. Sæt bagepladen hurtigt ind i ovnen.
Step 5.
Skru ovnen ned til 225° efter 10 minutter. Brødet skal lyde hult, når du banker på bunden af det – den samlede bagetid er ca. 35-40 minutter.
Andre forslag
Pebernødder
Fyld kagedåsen med hjemmebagte pebernødder med vores yndlingsopskrift på de små krydrede, søde ka...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Æbleskiver med kærnemælk og vanilje
Æbleskiver hører sig helt og holdent til, når vi lader julefreden sænke sig med et varmt og krydr...
Kernerugbrød uden surdej
Karamelliseret løgtærte med munster
Brombærtærte med frangipane
På fransk tarte frangipane aux mûres. Med andre ord brombærtærte med sprød crust, marcipanbund (f...