10/12/2020
|
Løgismose i Netto
Koldhævede ølandsboller
Ølandshveden har et højt proteinindhold, hvorfor ølandshvede kan binde mere vand, end de fleste andre kornsorter. Melet er derfor ideelt til fugtige deje, som langtidshæves og bliver til luftige brød med en god saftig krumme og fantastisk smag – netop som disse koldhævede boller. Dejen koldhæves, så du snildt har lune boller morgenen efter. Gerne nydt med et lag smør og favoritosten din.
Ingredienser
- 400 g (4 dl) koldt vand
- 400 g Løgismose hvedemel
- 100 g Løgismose ølandshvedemel
- ½ dl Løgismose yoghurt naturel
- 12 g (1 spsk) salt
- 8 g gær
Sådan gør du
Step 1. Bland alle ingredienser, og rør dem sammen med fast hånd i 4-5 min.
Step 2. Lad dejen stå i 10 min., og rør igen med fast hånd i 4-5 min.
Step 3. Dæk dejen til og lad den stå overdækket på bordet i 30 min., og herefter på køl natten over.
Step 4. Tænd ovnen på 240 °C – lad bagepladen være i ovnen (hvis du har en bagesten er det endnu bedre).
Step 5. Skær boller af dejen, og lad dem hvile til ovnen er varm.
Step 6. Kom bollerne på den varme plade med bagepapir på, og bag i 16-20 min. eller til bollerne lyder hule, når du banker dem i bunden.
Step 7. Lad bollerne hvile i 10-15 min., inden de skæres ud.
Tip
På hylderne finder du Løgismose melserie. Alletiders til hjemmebageriet.
Andre forslag
Pebernødder
Fyld kagedåsen med hjemmebagte pebernødder med vores yndlingsopskrift på de små krydrede, søde ka...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Æbleskiver med kærnemælk og vanilje
Æbleskiver hører sig helt og holdent til, når vi lader julefreden sænke sig med et varmt og krydr...
Kernerugbrød uden surdej
Karamelliseret løgtærte med munster
Brombærtærte med frangipane
På fransk tarte frangipane aux mûres. Med andre ord brombærtærte med sprød crust, marcipanbund (f...