Løgismose vin

Løgismoses sommelier har sammen med franske vinproducenter, skabt en unik vinserie med autentisk fransk smag

Udviklet af Løgismose

Vores sommerlier har udviklet franske kvalitetsvine. For smagen er det vigtigste i en vin, og derfor har den fået plads på forsideetiketten i Løgismoses nye vinserie i Netto. Du kan nemt se, hvordan vinen smager, uden at skulle læse det med småt på bagsiden. 

Den tydelige variation i både etiketfarve, vinstil og smag gør det nemt at navigere blandt vinene, når de står på hylden. 

Fransk vin – Dansk etikette 

Med udgangspunkt i populære franske vintyper er vinene udvalgt med henblik på at skabe glædelig genkendelighed og bred anvendelighed. 

Vi har allieret os med vores trofaste samarbejdspartnere i Frankrig, og sammen med dem har vores sommelier skabt en unik vinserie med autentisk fransk smag og associationer til klassiske franske vinområder. 

Udvalgt af Løgismose

At finde den rette vin i et dansk supermarked uden kyndig rådføring i miles omkreds har ikke just været lige til.

Men god vin skal være mulig at bringe med hjem, når resten af måltidet handles. Derfor begyndte vi at supportere Nettos vinafdeling med vin udvalgt af Løgismose. 

På vinhylden finder du to klassiske franske vine fra Languedoc-Roussillon - en Syrah og en Sauvignon Blanc - fremstillet af Moulin de Gassac.

Vinene er udvalgt med tanke på bred anvendelighed og stor omgængelighed. 

Jyllandsposten testede i sommers 14 vine fra 6 forskellige supermarkeder. Heriblandt vores Syrah Pays d'Oc fra Moulin de Gassac, som blev fremhævet som testens bedste køb. 

"Et af Nettos Løgismose-produkter. Let reduceret, druetypisk næse, men den fortrænges hurtigt af den letløbende, ganske tætte pebrede saft med oliven, både mørke og røde bær - man får frugt for pengene her. Stjerneproducenten Mas de Daumas Gassac har en finger med i spillet her, seriøst håndværk. Testens nok bedste køb. 87 point."

Niels Lillelund - juli 2022

Den ultimative dip til chips

Til et glas fuld af vin hører sig sprøde snacks. Du kan finde vores knasende chips i tre varianter på hylderne i Netto og i butikken på Nordre Toldbod – til den lille sult, lækkersult, til deling eller blot til lyst.

Dip til chips

SÅDAN SMAGER DU PÅ VIN

 

  1. Start med at slynge vinen forsigtigt rundt i glasset, så overfladearealet øges og flere aromaer får mulighed for at stige op.

  2. Duft til vinen og sørg for at trække duften langt op i næsen, så den kommer ind i næsehulen, hvor sansecellerne sidder. 

  3. Smag herefter på vinen og husk at lade den være i munden et par sekunder, så alle sanseceller i munden stimuleres. 

  4. Med lidt øvelse kan man suge en smule luft ind mellem læberne, imens man har vinen i munden. Det ilter vinen og øger fordampningen af aroma bagerst i munden op i næsehulen. 

  5. Synk vinen og bemærk hvor lang tid, smagen hænger ved

SÅDAN NYDER DU BEDST DIN LØGISMOSE VIN

 

  1. Sørg for at temperere vinen forud for servering. Ved den rette serveringstemperatur er vinen smagsmæssigt i balance og giver den bedste oplevelse. 

  2. Server vinen i rene, rummelige vinglas 

  3. Lad ikke søde eller stærke ting påvirke dine smagsløg inden, du smager på vinen. Tørre vine kan let virke sure, hvis du lige har spist eller drukket noget sødt. Stærk mad eller tobaksrøg får vinen til at smage mere neutralt.  

  4. Vin smager faktisk bedst, når man er sulten. Derfor smager den vin, du nyder, imens du laver mad så godt. 

Vin- & madmatch

 

Kylling i fad, broccoli og pestochips

Grydestegt kylling, asparges og nye løg

Kylling og sæsonens bagte grønt

Find mere vin

Gå på opdagelse i vores vinunivers. Alle vine er nøje udvalgt af Løgismoses egne vin-eksperter.

Gå på opdagelse her

Vin og tapas

Antipasti, hapsere, sharefood, tapas, fingerfood – kært barn har mange navne, men det handler i alle tilfælde om mad, der er nemt at spise med fingrene, og som du har lyst til at dele med andre og naturligvis med et glas vin.

Lad dig inspirere