LØGISMOSE I NETTO
LØGISMOSE VIN
Løgismoses sommelier har sammen med franske vinproducenter, skabt en unik vinserie med autentisk fransk smag, så du på vinhylden i Netto både finder hvid, rød og rosé.
At finde den rette vin i et dansk supermarked uden kyndig rådføring i miles omkreds har ikke just været lige til. Men god vin skal være mulig at bringe med hjem, når resten af måltidet handles. Derfor begyndte vi at supportere Nettos vinafdeling med vin både udviklet og udvalgt af Løgismose.
UDVIKLET AF LØGISMOSE
Vores sommerlier har udviklet franske kvalitetsvine. For smagen er det vigtigste i en vin, og derfor har den fået plads på forsideetiketten i Løgismoses nye vinserie i Netto. Du kan nemt se, hvordan vinen smager, uden at skulle læse det med småt på bagsiden.
Den tydelige variation i både etiketfarve, vinstil og smag gør det nemt at navigere blandt vinene, når de står på hylden.
SANTÉ I FRANSKE DRUER
Med udgangspunkt i populære franske vintyper er vinene udvalgt med henblik på at skabe glædelig genkendelighed og bred anvendelighed. Vi har allieret os med vores trofaste samarbejdspartnere i Frankrig, og sammen med dem har vores sommelier skabt en unik vinserie med autentisk fransk smag og associationer til klassiske franske vinområder.
En boblende nyhed
Bobler er ikke bare en drik for kejsere, konger, millionærer, hertuginder, elskerinder og andre magtfulde væsener. Det er for dig, der vil fejre livets store, såvel som små, øjeblikke. Til det har vi nu fyldt hylderne i Netto med en mousserende vin. Løgismose Cava er fra Penedès Catalonien og på druerne Macabeo, Xarel-lo og Parallada. Vinen er tør med noter af mandler, limefrugt, brioche og hvide blomster og skænkes med fine, vedvarende bobler. Oplagt som aperitif, men også dejlig sammen med østers og andre skaldyr, sprøde salater og serveringer med lyst fjerkræ.
UDVALGT AF LØGISMOSE
På vinhylden finder du to klassiske franske vine fra Languedoc-Roussillon - en Syrah og en Sauvignon Blanc - fremstillet af Moulin de Gassac. Vinene er udvalgt med tanke på bred anvendelighed og stor omgængelighed.
FORTÆLLINGEN OM LØGISMOSE BAG-IN-BOX
Da drømmen om en Løgismose bag-in-box opstod, var det naturligt at lade vinbonden Michel Gassier fra Costières de Nîmes i Sydfrankrig trylle for os. Tryllerier, hvor prisen samt en garanteret kontinuitet, der er nødvendig med ambitioner om at etablere sig i den danske detailhandel, var sikret. I 2011 rejste vores sommerlier således til Sydfrankrig for at smage – og snart landede den første Løgismose bag-in-box rødvin på hylden i Netto. Ikke længe efter kunne også rosévin og hvidvin findes på hylden. Vinene er "Vin de France", hvilket betyder, at Michel Gassier i princippet har frie hænder – bare frugten er fransk. Men da Gassier er dybt forankret i sin hjemegn i grænselandet mellem Rhône og Languedoc er vinen det også.
SÅDAN SMAGER DU PÅ VIN
- Start med at slynge vinen forsigtigt rundt i glasset, så overfladearealet øges og flere aromaer får mulighed for at stige op.
- Duft til vinen og sørg for at trække duften langt op i næsen, så den kommer ind i næsehulen, hvor sansecellerne sidder.
- Smag herefter på vinen og husk at lade den være i munden et par sekunder, så alle sanseceller i munden stimuleres.
- Med lidt øvelse kan man suge en smule luft ind mellem læberne, imens man har vinen i munden. Det ilter vinen og øger fordampningen af aroma bagerst i munden op i næsehulen.
- Synk vinen og bemærk hvor lang tid, smagen hænger ved
SÅDAN NYDER DU BEDST DIN LØGISMOSE VIN
- Sørg for at temperere vinen forud for servering. Ved den rette serveringstemperatur er vinen smagsmæssigt i balance og giver den bedste oplevelse.
- Server vinen i rene, rummelige vinglas
- Lad ikke søde eller stærke ting påvirke dine smagsløg inden, du smager på vinen. Tørre vine kan let virke sure, hvis du lige har spist eller drukket noget sødt. Stærk mad eller tobaksrøg får vinen til at smage mere neutralt.
- Vin smager faktisk bedst, når man er sulten. Derfor smager den vin, du nyder, imens du laver mad så godt.