Fakta
- VinTypeRødvinHvidvinChampagneMousserende vinFine WineRosévinDessertvinPortvinHedvinSherryNaturvinOrangevinAlkoholfri vinSmagekasserLykkekasserGavekortAlle vineOmråderBourgogneBordeauxRhôneSancerrePiemonteToscanaPomerolRibera del DueroLoireMoselVenetoMarlboroughCalifornienDruePinot NoirChardonnaySauvignon BlancCabernet SauvignonRieslingGrenacheMerlotTempranilloCabernet FrancSyrahNebbioloMalbecSangiovese
- Spiritus & Drikke
- Mad
- Grej & Gaver
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingenKontaktJob hos Løgismose
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 1.422,90
Crozes-Hermitage Les Pierrelles ØKO
- 6 stk. 1.422,90
279,-
372,- pr. l.
6 stk.
1.422,90
237,15 pr stk.
Spar 251,10
Beskrivelse
I mere end 30 år har familien med det smukke efternavn "Belle" med imponerende kontinuitet produceret saftige ekstremt charmerende terroir drevne vine fra et langsomt accelererende antal parceller på og omkring den berømte Hermitage-skråning i det nordlige Rhône.
En ung Robert M. Parker Jr. besøgte allerede Domaine Belle i forbindelse med forberedelserne til "Wine of the Rhône Valley", og da bogen udkom i juni 1997, var domænets allerførste mikroproduktion fra Hermitage skråningen (1989-årgangen), en af Parkers helt store opdagelser, og siden har samme Parker og hans team fulgt Domaine Belle så tæt, at vinene flere end 50 gange er blevet begavet med 90 point eller mere i The Wine Advocate. Det er ret enestående!
Her er det Belles herlige røde Crozes fra Les Pierrelles, som bliver skabt på frugten fra 20-45 år gamle vinstokke, der står på terrasser nær Pont d’Isere, hvor jordbundens røde ler overalt er dækket af afrundede småsten, de såkaldte “galetter.” Høsten er manuel, og fremme på vingården fjernes alle stilke forud for gæringen som finder sted i rustfrit stål uden manipulerende fremmede gærstammer. Derpå følger 14 måneder i brugte barrique (lige dele 1, 2, 3 og 4 gange brugte fade) hvorefter den endelige cuvée sammenstikkes og efter en let filtrering tappes på flaske.
Vi var meget glade for 2019-årgangen, som var vores første efter vi fandt sammen med Domaine Belle. Denne 2021’er noget lettere og behøver i det sene efterår lidt tid, inden den lukker op for herlighederne, men så er der også tale om en smukt parfumeret Syrah med brombær, kirsebær, viol, peber og lakrids. Først og fremmest saftig og farligt letløbende.
En fin legekammerat i det salte køkken, hvor den fortjener et elegant modspil. Prøv den for eksempel med en tatar af kroghængt kalveinderlår med æggeblommecreme, sommertrøfler og parmesanchips eller en hårdt stegt Presa Iberico med sauterede sukkermajs, kantareller og estragon fumé.
Vinene fra Domaine Belle er økologisk certificeret hos Ecocert siden 2014 høsten.
Producent
I mere end 30 år har familien med det smukke efternavn "Belle" med imponerende kontinuitet produceret saftige ekstremt charmerende terroir drevne vine fra et langsomt accelererende antal parceller på og omkring den berømte Hermitage skråning i det nordlige Rhône.
En ung Robert M. Parker Jr. besøgte det dengang beskedne Domaine i forbindelse med forberedelserne til "Wine of the Rhône Valley", og da bogen udkom i juni 1997, var Domaine Belle repræsenteret med 4 vine, heriblandt den allerførste mikroproduktion af den røde Hermitage (1989), som ellers blot var tiltænkt familie og venner. I forbindelse med smagningen af vinene fra 1995-årgangen noterede han "To my taste, Belle's wines continue to exhibit improvement, taking on more complexity and richness with each high quality vintage", og lige indtil Robert M. Parker Jr. gav slip på dækningen af Rhône i 2013, har han delt ud af sin begejstring for Domaine Belle i The Wine Advocate, hvor vinene flere mere end 50 gange er blevet begavet med 90 point eller mere.
Det er i dag Philippe Belle, hans kone Magali og broderen Jean-Claude, der driver domainet. Philippe er i kælderen hvor han nu får assistance fra sønnen Guillaume og Jean-Claude passer vinstokkene og abrikosplantagerne som stadig bidrager væsentligt til familiens eksistensgrundlag. Det var deres bedstefar Louis Belle som begyndte at satse på vin avl, men han mente hverken at han havde evnerne eller faciliteterne til at lave ordentlig vin og han blev derfor en af frontfigurerne da Kooperativet i Tain-Hermitage blev etableret i 1933. Det var først hans søn Albert Belle (Philippe's far) som gradvist begyndte at lægge an til egenproduktion og da Philippe Belle så blev færdig som vinmager i 1990 etablerede far og søn Domaine (Albert) Belle.
I starten havde de blot 4 ha. at gøre godt med, og i de første år var det stadig abrikoserne, som var familiens bred and butter, men de investerede i et moderne vineri og via opkøb af interessante parceller blev vinen langsomt omdrejningspunktet i familiens aktiviteter. Albert Belle lod sig pensionere i 2003 og det løste de diskussioner der havde været mellem far og søn om hvor vidt Domaine Belle skulle blive på den konventionelle vej eller satse på større bæredygtighed. I 2007 fulgte en udvidelse og modernisering af kælderfaciliteterne, og i 2008 blev myndighederne kontaktet med henblik på konvertering til økologi, hvorefter certifikatet kom i hus i 2014.
I dag tilbyder Domaine Belle vine fra Crozes-Hermitage, Hermitage og Saint-Joseph produceret på frugt fra en lang række parceller rundt omkring kommunerne Crozes-Hermitage, Tain l'Hermitage, Pont de l'Isère, Mercurol, Tournon og så Larnage, hvor det hele startede. Der er tale om 70% Syrah og 30% fordelt på druerne Marsanne og Rousanne og det resulterer i 5 røde og 3 hvide vine og en samlet produktion i omegnen af 130.000 flasker.
Domaine Belle har været en del af Løgismose familien siden juli 2021
Oprindelse
Region
Rhone dalen ligger i Sydøstfrankrig langs Rhone floden. Dalen følger floden ca 240 km og er dermed også et af Frankrigs største vinområder. Den opdeles i Nord og Syd, hvor særligt den sydlige del har udpræget Middelhavsklima med lange, tørre somre og den konstant blæsende Mistralvind . Der laves mange vintyper, men hovedvægten ligger på rødvin. I Nord anvendes Syrah til rødvine og Viognier, Marsanne og Roussanne til hvidvine, mens den sydlige og klart største del af dalen anvender et bredt spektrum af druer, som udover Syrah også tæller druer som feks Grencahe, Mouvedre, Cinsault. Af grønne Rhone druer kan nævnes Clairette, Roussanne, Marsanne og Boubolenc.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter