Fakta
- VinTypeRødvinHvidvinChampagneMousserende vinFine WineRosévinDessertvinPortvinHedvinSherryNaturvinOrangevinAlkoholfri vinSmagekasserLykkekasserGavekortAlle vineOmråderBourgogneBordeauxRhôneSancerrePiemonteToscanaPomerolRibera del DueroLoireMoselVenetoMarlboroughCalifornienDruePinot NoirChardonnaySauvignon BlancCabernet SauvignonRieslingGrenacheMerlotTempranilloCabernet FrancSyrahNebbioloMalbecSangiovese
- Spiritus & Drikke
- Mad
- Grej & Gaver
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingenKontaktJob hos Løgismose
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 12.214,50
Châteauneuf-du-Pape Le Plateau Magnum 1,5L
- 6 stk. 12.214,50
2.395,-
1.596,67 pr. l.
6 stk.
12.214,50
2.035,75 pr stk.
Spar 2.155,50
Anbefalinger
James Suckling
94
Marts 2022
Robert Parker - The Wine Advocate
92-94
Joe Czerwinski - August 2019
Beskrivelse
Dette er magnumudgaven af den bare anden særlige cuvée fra Château Mont-Redon, som ellers stædigt, og på trods af, at de efterhånden har mere end 100 ha. at gøre godt med, har holdt fast i kun at producere én Châteauneuf-du-Pape. Vinen kommer i kølvandet på meddelelsen om at de to familier Fabre og Abeille, som eller har stået sammen om Mont-Redon i 4. generationer, ikke længere havde de samme ambitioner, og siden foråret 2017 er det Pierre Fabre som alene har stået i spidsen for dette historiske domaine. Cuvée le Plateau er således ikke bare en nyhed, men også et varsel om opbrud og nybrud.
Der er rigtig mange producenter i Châteauneuf-du-Pape, der begaver os med særlige aftapninger. Nogle er imponerende, ja rent ud fantastiske og andre er frække eller i bedste fald bare ligegyldige spekulationer i alt den hype, der har været om Pave-vinene de sidste mange år. Hvor Pierre Fabre lander i dette spil med dette initiativ, kan vi kun spå om. Prissætningen er heftig og da det stadig ikke ligger i Château Mont-Redon’s gener at efterstræbe det overgjorte i form af voldsom ekstraktion, heftig fadlagring og svimlende alkoholindhold, skal Pierre tage stikket hjem på saftig sensualitet, pirrende finesse og frem for alt uforbeholden nydelse. Lykkes det? The message is in the bottle!
Vinen er sammenstukket af håndhøstet frugt fra parceller hvor der er særlig mange af de karakteristiske runde rullesten (galets roulés) og derudover er der tale om en selektion fra de ældste vinstokke på Plateau du Mont-Redon. Vinen er udelukkede skabt på Grenache og Syrah som efter alle stilke er fjernet gærer og - i første omgang - også modner hver sig. Der er tale om 18 måneder i 228-liters Bourgognefade hvoraf 25% også i var nye. Herefter sammenstikkes vinene fra de fade som godkendes efter smagning i rustfrit hvorefter den endelige cuvée får lov til at modne videre i yderligere 18 måneder frem mod aftapningen på flaske, der sker efter en let filtrering.
Vinen er allerede en stor fornøjelse, og - som også de første anmeldelser af 2016-årgangen allerede har indikeret – bliver vinen givet en triumf for Pierre Fabre.
Producent
Det er snart 40 år siden, at Lene Grønlykke i en anden tid svingende ind på gårdspladsen foran Château Mont Redon og knyttede den første kontakt og siden sikrede sig eneforhandlingen i Danmark af slottets særlige label Vignoble Fabre, som ellers var forbeholdt Frankrigs fineste og førende restauranter.
Lige siden har vi i Løgismose fulgt udviklingen på dette domaine, og gang på gang er vi blevet overraskede og begejstrede over den næsten feminine elegance i vinene, som fætrene Didier Fabre og Jean Abeille i 3. generation stædigt fastholdt som stedets signatur på trods af tidens knæfald for potens og maskulin power. I efteråret 2016 kom det imidlertid til et brud, da deres børn ikke længere kunne forenes om projektet og i dag er Pierre Fabre ene om at repræsentere den 4. generation.
Vi er ikke alene om vores begejstring for Château Mont Redon. Selv Robert Parker - der ellers om nogen har været med til at iscenesætte de dunkle og muskuløse vine – overgav sig til sidst og indrømmede i 2011 at "This estate has produced some of the greatest Chateauneuf du Papes I have ever tasted, including their 1949 (one of the top 25 wines of my lifetime), 1955 and 1961. (Wine Advocate nr. 197 i oktober 2011)".
På Château Mont Redon indså de som de første mulighederne på den store flade slette oppe bag byen Châteauneuf-du-Pape, og i løbet af et par generationer vekslede familien udstrakte arealer med lavendel og småskov til vinmarker. De oprindelige 2,5 ha. fra 1923 er i dag blevet til små 200 ha. alene i Chateauneuf du Pape (hvoraf mere end 100 ha. er i produktion), og dertil kommer betydelige besiddelser i Lirac og Côtes du Rhône, således at Château Mont Redon - når det kommer til kvalitetsvin – er gået hen og blevet den største spiller i det sydlige Rhône.
Vi er mere og mere overbeviste om, at Château Mont-Redon i disse år leverer på et niveau, som kommer til at gå over i historien. Det er store ord, ikke mindst fordi en vis Robert Parker på toppen af sin karriere noterede "This estate has produced some of the greatest Chateauneuf du Papes I have ever tasted, including their 1949 (one of the top 25 wines of my lifetime), 1955 and 1961". Men det er der, vi er. Pierre Fabre og hans team på Mont-Redon har endnu engang begavet os med en Chateauneuf-du-Pape som begaver os med en forbløffende kombination af kraftfuldt bundtræk, elegance og umiddelbar charme.
Mont-Redon har været en del af Løgismose familien siden 1978, og vi bestræber os på altid at have adskillige årgange af de pavelige vine i sortiment. Se det aktuelle udvalg her.
"Take your time with the red Châteauneuf-du-Pape wines that fuse and blossom very slowly. The estate stands proudly on the high, galet stone strewn plateau of Mont-Redon in the North-West of the appellation. Quality has been on the rise recently, with the 2016 Châteauneuf-du-Pape red an outstanding ****** wine, taking me back to the glory days of the 1960s from here". John Livingstone-Learmonth - November 2020
"My experience with forward vintages here is that they age extremely well on their balance, so losing a few bottles in the cellar might yield some very pleasant surprises down the road." Josh Raynolds - Oktober 2021
Oprindelse
Region
Rhone dalen ligger i Sydøstfrankrig langs Rhone floden. Dalen følger floden ca 240 km og er dermed også et af Frankrigs største vinområder. Den opdeles i Nord og Syd, hvor særligt den sydlige del har udpræget Middelhavsklima med lange, tørre somre og den konstant blæsende Mistralvind . Der laves mange vintyper, men hovedvægten ligger på rødvin. I Nord anvendes Syrah til rødvine og Viognier, Marsanne og Roussanne til hvidvine, mens den sydlige og klart største del af dalen anvender et bredt spektrum af druer, som udover Syrah også tæller druer som feks Grencahe, Mouvedre, Cinsault. Af grønne Rhone druer kan nævnes Clairette, Roussanne, Marsanne og Boubolenc.Distrikt
Chateauneuf-du-Pape er en historisk appellation mellem byerne Orange og Avignon i den sydlige del af Rhonedalen. I vinmarkerne med de runde, hvide sten "Galets", stortrives Grenache druen, og den bruges både solo og i kombination med sorter som Syrah, Mouvedre og Counoise i de fyldige og krydrede rødvine, appellationen er kendt for. Appellationen inkluderer også hvidvine, som ligeledes hyppigst er blends af forskellige sorter her i blandt Grenache Blanc, Rousanne, Clairette og Bourboulenc. I alt er 13 druesorter tilladt i Chateauneuf-du-Pape. Særligt rødvinene, som klart udgør den største del af produktionen, anses for at være de mest prestigefyldte i den sydlige Rhonedal, og vinene har generelt godt potentiale for udvikling i flasken.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter