Fakta
- VinTypeRødvinHvidvinChampagneMousserende vinFine WineRosévinDessertvinPortvinHedvinSherryNaturvinOrangevinAlkoholfri vinSmagekasserLykkekasserGavekortAlle vineOmråderBourgogneBordeauxRhôneSancerrePiemonteToscanaPomerolRibera del DueroLoireMoselVenetoMarlboroughCalifornienDruePinot NoirChardonnaySauvignon BlancCabernet SauvignonRieslingGrenacheMerlotTempranilloCabernet FrancSyrahNebbioloMalbecSangiovese
- Spiritus & Drikke
- Mad
- Grej & Gaver
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingenKontaktJob hos Løgismose
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 2.850,90
Champagne Moët Impérial ICE Demi-Sec
- 6 stk. 2.850,90
559,-
745,33 pr. l.
6 stk.
2.850,90
475,15 pr stk.
Spar 503,10
Beskrivelse
Champagne Moët Impérial ICE - som ramte markedet i 2016 - ruskede op i konventionerne og henvendte sig direkte til et (angiveligt yngre) publikum, som ikke var opdraget til ærbødig respekt for Frankrigs stolte nationale bobler. En fængende småsød Champagne som Moët & Chandons Chef de Cave Benoît Gouez fra starten kaldte "banebrydende" ikke så meget på grund af smagen, men fordi man henvendte sig til det eksploderende cocktailsegment og opfordrede til at boblerne blev skænket i store glas over store isterninger og gerne med en garniture i form af friskplukkede sommerbær.
Det handlede om sorgløs sommer og gode oplevelser blandt venner og i reklamerne kunne man se at Moët Ice Impérial gerne ville med på stranden, ned til swimmingpoolen eller op på tagterrassen, når den dalende sol begyndte at changere med nuancerne i vinen.
Vinen kommer med en dosage på 45 g. pr. liter, som andre Champagnehuse ville titulere sec eller demi sec. Den får sin struktur og fylde fra stort set lige dele Pinot Noir og Pinot Meunier og så omkring 15% Chardonnay, som i følge de gængse beskrivelser sørger for at friskheden er på plads. Der er tale om et patchwork af en vin - fremstillet på druer hentet fra flere end 200 forskellige parceller rundt omkring i Champagne - hvorfor det anførte blandingsforhold kun er omtrentligt og faktisk kan variere med op til 10% afhængig af hvilket Lot-nummer man får fat i.
Vinen er funderet på frugten fra et enkelt høstår, som tilsættes op til 30% vine fra tidligere årgange fra Moët & Chandons imponerende lager af de såkaldte vin de reserve, der på imponerende vis ensretter og fastholder den stil, som man her ønsker at markedsføre. Champagne Moët Imperial ICE modner i mindst 18 måneder i flaskerne inden bundfaldet skydes bort og sødmen ankommer i form af sukker opslæmmet i druesprit.
Moët & Chandon er den helt store spiller i Champagne, og det siges at virksomheden bliver stadig større minut for minut. Indtil 1987 stod de sig med datterselskaberne Mercier og Ruinart for omkring en fjerdedel af hele Champagne regionens salg, og efter opkøb af Veuve Clicquot og Pommery er Moët-gruppen på vej mod en størrelse, som man ikke længere eksponerer.
Størrelsen taget i betragtning er den gennemgående kvaliteten hos Moët imponerende høj, og de midler der bliver investeret i at sikre virksomhederne den fornødne innovative ekspertise, det bedst tænkelige tekniske udstyr og det bedst mulige druemateriale er intet mindre end imponerende!
Producent
Moët & Chandon er den helt store Champagne gigant, og en virksomhed der bliver stadig større hvert minut der går. Huset blev etableret tilbage i 1743 af Claude Moët, og huset fik hurtigt mange prominente kunder, her i blandt Kong Louis XV.
Indtil 1987 tegnede de sig med datterselskaberne Mercier og Ruinart for omkring en fjerdedel af regionens champagne salg, og nu efter opkøb af Veuve Clicquot og Pommery er Moët gruppen på vej mod total dominans især på eksportmarkederne.
Moët er naturligvis de største jordbesiddere i Champagne - mere end 1000 ha. er det efterhånden blevet til - men dette areal dækker kun 20% af virksomhedens behov for druer, og derfor er der skrevet hundredvis af kontrakter med druedyrkere, ligesom der købes betydelige mængder "råvin" fra en række andre Champagneproducenter.
Dermed er det blevet muligt, at åbne en flaske fra Moët & Chandon et eller andet sted på kloden næsten hvert sekund, uden at kilden tørrer ud!
For en så stor organisation er den gennemgående kvaliteten hos Moët & Chandon høj, og de midler der bliver investeret i at sikre virksomhederne den fornødne innovative ekspertise, det bedst tænkelige tekniske udstyr og det bedst mulige druemateriale er intet mindre end imponerende.
Moët et Chandon har sit domicil i Epernay på Montagne de Reims, og huset er kendt for en gennemgående reduktiv stil, hvilket også er tydeligt på øverste niveau i Dom Perignon. Under den indledende gæring og lagring af basevinene beskyttes disse markant mod ilt, og fadlagring anvendes ikke. Moëts champagner står derfor i skarp kontrast til f.eks. Bollinger og Krug, som flittigt anvender fadlagring i produktionen.
Siden 2005 er det den talentfulde Benoît Gouez, der har været Chef de Cave hos Moët et Chandon.
Se de aktuelle vine fra Moët et Chandon her
Oprindelse
Region
Champagne regionen ligger øst for Paris og dækker ca 30.000 hektar fordelt på 5 underregioner. Med en lav gennemsnitstemperatur på året, er druemodning vanskelig, og vækstsæsonen er kort med faretruende risiko for frost i blomstringsperioden og regn i høstperioden. Jordbunden er kalkholdig, særlig hvor markerne er placeret på skråninger. Både Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay bruges til Champagne ofte i en blanding. Druerne gæres indledningsvis til en tør hvidvin, der inden salg gøres mousserende ved hjælp af Methode Champenoise. Champagne kan både være blandet af flere årgange (Non Vintage) eller være fra en enkelt årgang (Vintage) og vin fra Champagne har en unik status indenfor mousserende vin.Distrikt
Aube også kendt som Cote de Bar er et område indenfor Champagne regionen. Aube udgør de sydligste vinmarker i regionen og ligger geografisk tættere på Chablis end på resten af de Champagne producerende områder. Jordbunden har af samme årsag flere fællestræk med Chablis, blandt andet solide forekomster af Kimmeridge ler og mergel. Vinmarksarealet er ca 8000 ha. Hoveddruen er Pinot Noir som pga de lune dyrkningsforhold modner godt her og giver fyldige vine, men også Chardonnay og Pinot Meunier er plantet her.
Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter