Denne Champagne Cuvée Louis XV skiller sig selvfølgelig ud på grund af prisen, men også fordi den er produceret i klare karaffel lignende flasker. Man kan vælge at synes, det er smukt eller kitschet. Under alle omstændigheder er der tale om en raffinering af det udtryk, De Venoge oprindeligt opfandt til deres Cuvée des Princes i 1961.
Cuvée Louis XV er udelukkende sammenstukket af frugt fra Grand Cru marker. Dels Pinot Noir fra Verzenay, Ambonnay, Mailly og Bouzy, dels Chardonnay fra Avize, Cramant, Mesnil-sur-Oger og Chouilly, så man ender med en ligelig blanding mellem de 2 druer. Det er en ung Eric Lebel, der senere blev den feterede Chef de Cave hos Krug Champagne, der har skabt vinen, og siden var vinen i hænderne på Thierry Grasco indtil han blev headhuntet til Pommery i 2001 og åbnede døren for Isabelle Tellier, der er en af de meget få kvindelige vinmagere i Champagne.
Eric Lebel har angiveligt skabt vinen som et særligt take på den allerede udmærkede de Venoge Cuvée de Princes ved dels udelukkende at anvende Grand Cru frugt dels ved at ekskludere Pinot Meunier fra drueblandingen. Der er tale om gæringen i stål og beton og her i 2008 for første gang uden malolaktisk forgæringen inden assemblage og den fornyede gæring i flaskerne i foråret 2009. Herefter er det så, at vinen har været gemt væk og glemt i kældrene i Èpernay frem til januar 2018, hvor de første 10.000 flasker er degorgeret med en behersket dosage på 6 g.
Uanset indpakningen er der her tale om flydende kulturhistorie, og vinen kan opleves som en parallel til Oenotheque vinene (de senere P2 og P3), som Richard Geoffroy fremtryllede for Dom Pérignon. En gnistrende ren og kridtet Champagne, der skænkes med smukt skum, fine perler og en knytnæve af friskhed. Der er selvfølgelig brioche, hasselnødder og den sidste røg fra et lille bål, men det er de modne stenfrugter og den underliggende saftige citrus, som løfter oplevelsen. En slank, elegant og kompleks Champagne, som Venoge's præsident Gilles de La Bassetière ved frigivelsen i kaldte "the most accomplished Louis XV we have ever produced". Hvorefter han tilføjede; I’m very proud of it, although it is still a baby..."
Vi er langt forbi diskussionen om, hvor vinen skal placeres i det salte køkken. Dette er ren meditation sammen med andre indforståede Champagne elskere.