Fakta
- VinTypeRødvinHvidvinChampagneMousserende vinFine WineRosévinDessertvinPortvinHedvinSherryNaturvinOrangevinAlkoholfri vinSmagekasserLykkekasserGavekortAlle vineOmråderBourgogneBordeauxRhôneSancerrePiemonteToscanaPomerolRibera del DueroLoireMoselVenetoMarlboroughCalifornienDruePinot NoirChardonnaySauvignon BlancCabernet SauvignonRieslingGrenacheMerlotTempranilloCabernet FrancSyrahNebbioloMalbecSangiovese
- Spiritus & Drikke
- Mad
- Grej & Gaver
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingenKontaktJob hos Løgismose
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 15.294,90
Champagne Dom Ruinart Brut Rosé - Gaveæske
- 6 stk. 15.294,90
2.999,-
3.998,67 pr. l.
6 stk.
15.294,90
2.549,15 pr stk.
Spar 2.699,10
Anbefalinger
Robert Parker - The Wine Advocate
97
The 2007 Dom Ruinart Rosé is showing brilliantly, bursting from the glass with exuberant aromas of blood orange, tangerine and raspberries, mingled with hints of buttered toast, brioche and spices. Full-bodied, deep and vinous, it's layered and elegantly muscular, with terrific concentration and a racy spine of acidity, enlivened by a pillowy mousse. Concluding with a long and sapid finish, it's aromatically open but structurally tightly wound, so I suspect it will reward another few years' age on cork, even if it's hard to resist today. In any case, it deserves to participate in any discussion of the 2007 Champagne vintage's high points. William Kelley - November 2021
Vinous by Antonio Galloni
97+
Antonio Galloni - November 2020
La Revue du Vin de France
18
Guide vert 2022
Richard Juhlin Champagne Club
93
Richard Juhlin - April 2022
Beskrivelse
Det er i dag Frédéric Panaiotis, som er Chef de Cave hos Ruinart. Efter endt uddannelse og ophold i Californien arbejdede han hos Comite Interprofessionnel du Vin de Champagne, indtil han i 1994 blev han headhuntet til et job hos Veuve-Clicquot-Ponsardin, og her gjorde han det så godt, at han i 2007 blev forfremmet til at fastholde og konsolidere stilen hos Ruinart. Det ældste at de store Champagnehuse, som allerede i 1963 blev opslugt af Moët-Hennessey-gruppen og dermed varslede alle de centraliseringer, som snart skulle følge.
Frédéric har en meget ydmyg tilgang til jobbet og understreger, at Champagneproduktion i større skala er så komplekst, at det virker forkert, hvis der kommer alt for meget fokus på, hvem der er Chef de Cave. Og med bare 15 egne ha. og over 200 vinbønder i mange forskellige kommuner bliver Champagne-produktionen et puslespil, som kræver et stort og dygtigt team, og Frédérics ydmyge pointe er derfor, at han først og fremmest er en lydhør teamplayer.
Ikke desto mindre er Ruinart ‘s renommé under hans regime vokset til nye højder og de 2 Charles Heidsieck og Dom Pérignon-lignende top cuvéer Dom Ruinart Millésime Blanc de Blanc og Rosé er i dag en ikonisk vin, som alle, der seriøst interesserer sig for Champagne, bør nyde bare en gang imellem.
Den første Dom Ruinart-cuvée var en Blanc de Blancs 1959 og blev lanceret tilbage i 1966, og få år efter fulgte denne rosé, som i udgangspunktet er funderet på samme frugt som Blanc de Blancs, der afhængig af årgangen tilsættes 15-20% Pinot Noir vinificeres til rødvin for at ramme den fascinerende rosa nuance. I 2007, som er den første årgang hvor Frédéric Panaiotis har 100% hands-on, ville det sige 80% Grand Cru Chardonnay, hvoraf 70% kom fra Côtes des Blancs (Avize, Cramant, Le Mesnil-sur-Oger) og 30% fra Montagne de Reims (Puisieulx, Sillery), med tilsætning af 20% Pinot Noir vinificeret til rødvin, udelukkende fra parceller med Grand Cru status omkring Aÿ.
Delvis fadgæring og efter sammenstik af den optimale cuvée tirage i foråret og efter den fornyede gæring modning samfulde 120 måneder i flaskerne frem mod degorgement og en dosage, der de senere år er faldet til ned under 5g.
Resultatet er en raffineret og karakterfuld Champagne rosé hvor herlige aromaer af moden citrus smelter sammen med brioche og de ristede krydderier fra den lange modning. Fyldig og imponerende sprødhed, friskhed og integritet, og til sidst en smukt struktureret finish hvor man fornemmer, at der også er Pinot Noir til stede og hvor en fin bitterhed fremhævet af den lave dosage løfter oplevelsen op mod det sublime.
Producent
Ruinart er det ældste Champagne hus, grundlagt tilbage i 1729 af Nicolas Ruinart, og huset forblev familieejet indtil det blev købt af Moët & Chandon i 1963.
Af de store Champagne huse har Ruinart måske den laveste profil, og vinene distribueres hovedsagelig direkte til kendere, til top restauranter og til butikker specialiseret i vin og mad på højt niveau.
Ruinarts lokaler emmer af tradition og deres "Gallo romerske" kridt kældre (kendt som "Crayères") er blandt de fineste i Reims, og klassificeret som et nationalt monument. Hvert andet år er "Crayères" den dramatiske ramme om uddelingen af "Trophee Ruinart prisen", som er den måske mest prestigefyldte internationale konkurrence blandt Europas sommeliers.
Ruinarts Champagner er fine og elegante, men samtidig har de har en særlig fylde og tyngde, som angiveligt skyldes, at især Chardonnay druerne fra de 15 ha. på den østlige side af Montagne de Reims bringer nogle basisvine, som har mere magt og fasthed end det materiale, som de fleste andre producenter har at arbejde med.
I dag er det Frédéric Panaiotis, der er Chef de Cave hos Ruinart. Efter endt uddannelse og ophold i Californien arbejdede han hos Comite Interprofessionnel du Vin de Champagne, men i 1994 blev i han headhuntet til et job hos Veuve Clicquot Ponsardin, og her gjorde han det så godt, at han i 2007 blev forfremmet til at fastholde og konsolidere Ruinart stil.
Frédéric har en meget ydmyg tilgang til jobbet og understreger, at Champagne produktion i større skala er så komplekst, at det virker forkert, hvis der kommer alt for meget fokus på, hvem der er Chef de Cave. Med over 100 leverandører og druer fra mange forskellige kommuner bliver Champagne produktionen et puslespil, der kræver et stort og dygtigt team, og Frédéric 's pointe er derfor at han først og fremmest skal være en lydhør teamplayer.
Løgismose fører et bredt udvalg af vinene fra Champagne Ruinart. Se det aktuelle sortiment her.
Oprindelse
Region
Champagne regionen ligger øst for Paris og dækker ca 30.000 hektar fordelt på 5 underregioner. Med en lav gennemsnitstemperatur på året, er druemodning vanskelig, og vækstsæsonen er kort med faretruende risiko for frost i blomstringsperioden og regn i høstperioden. Jordbunden er kalkholdig, særlig hvor markerne er placeret på skråninger. Både Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay bruges til Champagne ofte i en blanding. Druerne gæres indledningsvis til en tør hvidvin, der inden salg gøres mousserende ved hjælp af Methode Champenoise. Champagne kan både være blandet af flere årgange (Non Vintage) eller være fra en enkelt årgang (Vintage) og vin fra Champagne har en unik status indenfor mousserende vin.Distrikt
Aube også kendt som Cote de Bar er et område indenfor Champagne regionen. Aube udgør de sydligste vinmarker i regionen og ligger geografisk tættere på Chablis end på resten af de Champagne producerende områder. Jordbunden har af samme årsag flere fællestræk med Chablis, blandt andet solide forekomster af Kimmeridge ler og mergel. Vinmarksarealet er ca 8000 ha. Hoveddruen er Pinot Noir som pga de lune dyrkningsforhold modner godt her og giver fyldige vine, men også Chardonnay og Pinot Meunier er plantet her.
Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter