Fakta
- VinTypeRødvinHvidvinChampagneMousserende vinFine WineRosévinDessertvinPortvinHedvinSherryNaturvinOrangevinAlkoholfri vinSmagekasserLykkekasserGavekortAlle vineOmråderBourgogneBordeauxRhôneSancerrePiemonteToscanaPomerolRibera del DueroLoireMoselVenetoMarlboroughCalifornienDruePinot NoirChardonnaySauvignon BlancCabernet SauvignonRieslingGrenacheMerlotTempranilloCabernet FrancSyrahNebbioloMalbecSangiovese
- Spiritus & Drikke
- Mad
- Grej & Gaver
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingenKontaktJob hos Løgismose
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 10.959,90
Champagne Dom Ruinart Blanc de Blancs Extra Brut
- 6 stk. 10.959,90
2.149,-
2.865,33 pr. l.
6 stk.
10.959,90
1.826,65 pr stk.
Spar 1.934,10
Anbefalinger
Jancis Robinson
17,5+
Jancis Robinson - Maj 2022
Vinous by Antonio Galloni
97+
The 2010 Dom Ruinart is unreal (and) truly epic. That’s all there is to it! Antonio Galloni - May 2022
Richard Juhlin Champagne Club
91-93
Here, Fred has deviated from the classic Dom Ruinart style a bit. The main difference is that the wine is stored with natural cork instead of under a cap. It produces richer and more concentrated wines, partly because cork is actually oak and that it in itself gives a feeling of oak barrels. Rich burgundy style perfect to exchange for a nice Meursault for nice fish dish. Maybe not as crystal clear and coffee roasted as usual but extremely dense for being a 2010. Richard Juhlin - Juni 2022
La Revue du Vin de France
93
Revue du Vin de France #666 Spécial Champagne - December 2022
Beskrivelse
Det er i dag Frédéric Panaiotis, som er Chef de Cave hos Ruinart. Efter endt uddannelse og ophold i Californien arbejdede han hos Comite Interprofessionnel du Vin de Champagne, indtil han i 1994 blev han headhuntet til et job hos Veuve-Clicquot-Ponsardin, og her gjorde han det så godt, at han i 2007 blev forfremmet til at fastholde og konsolidere stilen hos Ruinart. Det ældste at de store Champagnehuse, som allerede i 1963 blev opslugt af Moët-Hennessey-gruppen og dermed varslede alle de centraliseringer, som snart skulle følge.
Frédéric har en meget ydmyg tilgang til jobbet og understreger, at Champagneproduktion i større skala er så komplekst, at det virker forkert, hvis der kommer alt for meget fokus på, hvem der er Chef de Cave. Og med bare 15 egne ha. og over 200 vinbønder i mange forskellige kommuner bliver Champagne-produktionen et puslespil, som kræver et stort og dygtigt team, og Frédérics ydmyge pointe er derfor, at han først og fremmest er en lydhør teamplayer.
Ikke desto mindre er Ruinart ‘s renommé under hans regime vokset til nye højder og denne Charles Heidsieck og Dom Pérignon-lignende top cuvée Dom Ruinart Millésime Blanc de Blanc er i dag en ikonisk vin, som alle, der seriøst interesserer sig for Champagne, bør nyde bare engang imellem.
Ren Chardonnay udelukkende fra parceller med Grand Crus status. 90% fra østvendte parceller på Côte des Blancs (primært Chouilly, Le Mesnil, Cramant og Avize) og 20% fra den nordlige skråninger på Montagne de Reims (primært Puisieulx og så Ruinarts egne parceller ved Sillery). Delvis fadgæring og efter sammenstik af den optimale cuvée tirage med Champagnepropper i foråret efter høsten. Det er første gang i nyere tid at Ruinart anvender Champagnepropper under den mindst 96 måneder lange modning frem mod degorgement og det skulle være forklaringen på, at noterne af grillet mandel og kaffe nu er ekstra raffinerede. Samtidig er dosagen de senere år langsomt er blevet reduceret til ned under 5g. for at tilgodese den rislende friskhed og mineraliteten, som dermed står bed op imod de ristede og let røgede noter.
Den første Dom Ruinart-cuvée blev lanceret tilbage i 1966, og dette er bare den 27. årgang, der er blevet frigivet.
Producent
Ruinart er det ældste Champagne hus, grundlagt tilbage i 1729 af Nicolas Ruinart, og huset forblev familieejet indtil det blev købt af Moët & Chandon i 1963.
Af de store Champagne huse har Ruinart måske den laveste profil, og vinene distribueres hovedsagelig direkte til kendere, til top restauranter og til butikker specialiseret i vin og mad på højt niveau.
Ruinarts lokaler emmer af tradition og deres "Gallo romerske" kridt kældre (kendt som "Crayères") er blandt de fineste i Reims, og klassificeret som et nationalt monument. Hvert andet år er "Crayères" den dramatiske ramme om uddelingen af "Trophee Ruinart prisen", som er den måske mest prestigefyldte internationale konkurrence blandt Europas sommeliers.
Ruinarts Champagner er fine og elegante, men samtidig har de har en særlig fylde og tyngde, som angiveligt skyldes, at især Chardonnay druerne fra de 15 ha. på den østlige side af Montagne de Reims bringer nogle basisvine, som har mere magt og fasthed end det materiale, som de fleste andre producenter har at arbejde med.
I dag er det Frédéric Panaiotis, der er Chef de Cave hos Ruinart. Efter endt uddannelse og ophold i Californien arbejdede han hos Comite Interprofessionnel du Vin de Champagne, men i 1994 blev i han headhuntet til et job hos Veuve Clicquot Ponsardin, og her gjorde han det så godt, at han i 2007 blev forfremmet til at fastholde og konsolidere Ruinart stil.
Frédéric har en meget ydmyg tilgang til jobbet og understreger, at Champagne produktion i større skala er så komplekst, at det virker forkert, hvis der kommer alt for meget fokus på, hvem der er Chef de Cave. Med over 100 leverandører og druer fra mange forskellige kommuner bliver Champagne produktionen et puslespil, der kræver et stort og dygtigt team, og Frédéric 's pointe er derfor at han først og fremmest skal være en lydhør teamplayer.
Løgismose fører et bredt udvalg af vinene fra Champagne Ruinart. Se det aktuelle sortiment her.
Oprindelse
Region
Champagne regionen ligger øst for Paris og dækker ca 30.000 hektar fordelt på 5 underregioner. Med en lav gennemsnitstemperatur på året, er druemodning vanskelig, og vækstsæsonen er kort med faretruende risiko for frost i blomstringsperioden og regn i høstperioden. Jordbunden er kalkholdig, særlig hvor markerne er placeret på skråninger. Både Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay bruges til Champagne ofte i en blanding. Druerne gæres indledningsvis til en tør hvidvin, der inden salg gøres mousserende ved hjælp af Methode Champenoise. Champagne kan både være blandet af flere årgange (Non Vintage) eller være fra en enkelt årgang (Vintage) og vin fra Champagne har en unik status indenfor mousserende vin.Distrikt
Aube også kendt som Cote de Bar er et område indenfor Champagne regionen. Aube udgør de sydligste vinmarker i regionen og ligger geografisk tættere på Chablis end på resten af de Champagne producerende områder. Jordbunden har af samme årsag flere fællestræk med Chablis, blandt andet solide forekomster af Kimmeridge ler og mergel. Vinmarksarealet er ca 8000 ha. Hoveddruen er Pinot Noir som pga de lune dyrkningsforhold modner godt her og giver fyldige vine, men også Chardonnay og Pinot Meunier er plantet her.
Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter