Dette er halvflasken af åbningsnummeret indenfor spidskompetencen Blanc de Blancs fra Diebolt-Vallois, der er en lille efterhånden ikonisk familieejet récoltant manipulant, som holder til på rue Neuve i landsbyen Cremant, der på grund af de omkringliggende prestigefyldte vinmarker bliver kaldt Chardonnay-druernes højborg i Champagne.
Der er tale om frugt fra både Côte des Blancs and the Côteaux d'Epernay. Nærmere bestemt Cuis, Chouilly og Epernay med et tilskud af frugt fra yngre vinstokke omkring Cremant og da man gerne vil accentuere friskheden har man valgt at reducere modningen frem mod degorgement til blot 24-30 måneder, gå med en lav dosage som egentlig kvalificerer til benævnelsen Extra Brut og endelig har man valgt, frem for at anvende en egentlig "vin de reserve", at sammenstikke cuvéen af nogenlunde lige dele vine fra den aktuelle høst og vine fra året før.
Man kan således tælle baglæns og regne med at denne Blanc de Blanc hvis den for eksempel er markedsført i 2020 er funderet på frugt fra høsten i 2017 og 2016, og i modsætningen til de store huse efterstræber man ikke ensartetheden. Huset friske fint blomstrende stil skal selvfølgelig være genkendelig, men ellers mener Jacques Diebolt, Nadia Vallois og nu også deres to børn Arnaud og Isabelle, at fornemmelsen af de bagvedliggende årganges diversitet skal være en del af charmen.
En dejlig floral Champagne med blide men alligevel insisterende bobler hvor fine noter af æbler, hvide sommerblomster og moden citrus får lov til at regere inden fornemmelserne fra lagringen med gærresterne kommer trillende i form af brioche, fløde og karamel. Et flot eksempel på en Champagne som gerne vil være læskende og forfriskende.
Diebolt-Vallois blev af det indflydelsesrige Gault-Millau Magazine fejret som årets Champagne producent tilbage i 1992, og siden har vinene været særdeles efterspurgte, og efter at også en ny generation af sommelier har fået øjnene op for de mindre producenter har Diebolt-Vallois i hele det nye millennium kunne sælge mere end de producerede. Vi er derfor stolte over at Diebolt-Vallois har valgt at blive en del af Løgismose-familien.
"Champagne Producer of the Year 1992"
- Gault Millau Magazine
"Terribly close to five stars because everything Diebolt does is perfect in its way"
- Richard Juhlin