LØGISMOSE I NETTO
LØGISMOSE OSTE
De bedste og mest velsmagende fødevarer skabes i tæt samspil med naturen. Hos Løgismose arbejder vi for at alle vores produkter skal afspejle den holdning. Løgismose oste er udviklet i tæt samarbejde mellem passionerede mejerister og vores kokke med en fælles vision om at skabe håndværksoste med fokus på smag, holdning og håndværk.
DANSK OSTEHÅNDVÆRK FRA FYN TIL BORNHOLM
På Løgismose Mejeri i Allested-Vejle på Fyn produceres rygeost og salattern, men også andre mejerier rundt om i det danske land hjælper os med at producere håndværksoste, så du på hylderne finder både økologisk rygeost, modnet Havarti, mellemlagret Jysk Hede og naturligvis vores Blå Ost.
Dæk op til ostebord
Det fulendte ostebord serveres med et frisk, sødt og sprødt element, som kan nydes til ostene. Det friske element er klassisk frugt såsom vindruer, pærer eller figner, imens vi anbefaler en god marmelade som det søde modspil. Det sprøde element er kiks med en balanceret smag, som komplementerer uden at overdøve osten. Således har vi udviklet Løgismose rugkiks, som både kan nydes til det fuldende ostebord, som morgenmad med en enkelt skive ost eller som snack i løbet af dagen. Vælg mellem rugkiks med kerner og frø eller rosmarin og havsalt på hylden i Netto, og prøv hvilken som er din favorit.
Blå ost fra Bornholm
Både mælken og håndværket brugt til fremstillingen af vores blå ost stammer fra Bornholm. her lagres osten i mindst 20 uger, hvilket giver den sin karakteristiske runde og fyldige smag med en fin balance mellem salt, syre og komælkens sødlige noter. Farven er lys hvidlig med flot blågrøn skimmel og en åben struktur. For at opnå og fremhæve den karakteristiske og fulde smagsoplevelse, bør osten tages ud af køl 1/2 time før servering.
Fremstillet på dansk, økologisk mælk fra fritgående malkekøer, der lever på økologiske landbrug, hvor de i sommerhalvåret gumler græs og vilde blomster på markerne.
FYNSK RYGEOST
Løgismose fynsk rygeost er fremstillet på økologisk mælk fra fritgående køer og produceret på Løgismose Mejeri på Fyn. Her er det lykkedes at holde hævd i de gamle håndværkstraditioner. Besøger man vores mejeri, er det indlysende, at hele processen, fra behandlingen af mælken til rygning af osten, nærer dyb respekt for nedarvede metoder. Mulighederne er mange, det er bare at omfavne den originale, fynske ost, som er kulturhistorie af dimensioner.
VIN & OST
DE BEDSTE OSTE FRA IND- OG UDLAND OG VINEN TIL
Slip vinene løs og server ikke bare rød, men også hvid og rosévin til ostebordet. Mange oste, særligt de faste, kan ledsages af flere vintyper, som på hver deres måde fremhæver ostenes kvaliteter. Ellers er en god, lettere banal tommelfingerregel, når der skal matches vin til ost, at vin fra vinstokke, der har haft udsigt til de køer, der leverer mælken til osten, er et godt match.