Pousse d'Or er et af de omkring 20 domainer, der er så heldige at eje parceller på den berømte 14,7 ha. store Grand Cru mark Bonnes Mares, der fra sin base i Chambolle-Musigny rækker ud efter Morey-Saint-Denis. Vinene fra Bonnes-Mares bliver ofte beskrevet som nogle af de rigeste, mest kødfulde og til tider rustikke på hele Côte de Nuits, og det er let at finde historier om fantastiske smagsoplevelser med vine, der er modnet i både 30 og 40 år.
Vinen fra Domaine Pousse d'Or trækker i forhold til myten af sted i en langt mere elegant og delikat retning, men samtidig er der også så meget energi til stede, at vi tror på, den del af historien, der handler om fantastiske smagsoplevelser om mange år!
Pousse d'Or har et par små parceller på til sammen bare 0,17 ha. på det sydlige såkaldte Terres Blanches, som den tidlige ejer Gérard Potel erhvervede tilbage i 1970'erne. Vinstokkene er plantet i 1929 og 1930 og står midt i en masse konventionelt landbrug, men de er blevet passet og plejet efter økologiske og biodynamiske principper i mere end 15 år. Altså ingen sprøjtning med pesticider, ingen ukrudtsmidler og kun organisk gødning i vinmarken. Regelmæssigt pløjning med heste forspand for at lufte og berige jorden når kalenderen tillader det, og endelig er månekalenderen også i spil, når høst tidspunktet skal fastlægges.
Druerne håndplukkes og fremme ved vingården sker der en sortering inden alle druer befries for stilkene og køles ned for udblødning i 3-4 dage inden gæringen sættes i gang uden tilsætning af fremmede gærstammer. I de tre uger gæringen varer arbejdes der med "punch Downs" morgen og aften hvorefter vinen modner i 15 måneder på fade (50% nye) uden omstikninger og i et miljø som næsten ikke længere indbefatter svovl. Herefter blandes vinen fra de forskellige fade i rustfrit stål og tappes på flaske uden forudgående klaring eller filtrering.
Benoît Landanger funderede over det at være biodynamiker i solrige og generøse årgange; da Allen Meadow var forbi i april 2020 for at smage vinene fra 2018-årgangen, og han sagde blandt andet: Man skulle tro, det var enkelt i en varm og tør årgang som 2018, men faktisk var det af forskellige grunde overraskende kompliceret. Det sværeste var beslutningen om det optimale øjeblik for at starte høsten. På trods af en hurtig og jævn blomstring var modningen ujævn på mange af vores parceller, så den rækkefølge vi høstede de forskellige parceller var ikke den samme, som normalt. Vi valgte til sidst at begynde allerede den 27. august, og vi plukkede meget sund og moden frugt med et godt potentielt alkohol indhold i gavmilde mængder. Faktisk de samme som dem, vi oplevede i 2017. Jeg valgte også at vinificere meget blødt af frygt for at udtrække for meget tannin og dermed ende med vine ude af balance. Jeg tror, vi fik truffet flest rigtige beslutninger, men jeg indrømmer at der var en masse små detaljer, som stressede mig under vejs."