Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
{{loginError}}
Bliv medlem af Klub Løgismose Vin & Mad
Fri fragt til pakkeshop ved køb af vin eller spiritus
Klub Løgismose-magasinet tilsendt – elektronisk og som tryksag
Særlige medlemspriser på vin, spiritus, delikatesser og grej i magasinet
Invitation, rabatter og meget mere
Betaling som gæst
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Handle uden at logge ind
Du kan oprette dig som bruger i næste trin og få en konto
Robert Parker - The Wine Advocate97Robert Parker - The Wine Advocate
Monica Larner - Juni 2017
James Suckling98James Suckling
Beautiful dark fruits of crushed raspberries and blueberries plus hints of champignon mushrooms and black truffles. Lavender undertones. Full and chewy with lots of tannins. Old vines give this a mossy, bark-like undertone.Januar 2017
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Beskrivelse
De såkaldte Bussia Skråninger nedenfor Monforte d’Alba er med sine 299 ha. en af de vigtigste kilder til fremragende Nebbiolo vine i hele Barolo distriktet og blandt de mange producenter der opererer i bakkerne er Conterno brødrene med deres ikoniske Granbussia med afstand de mest berømte.
Men Conterno ‘s ikoniske førstevin produceres kun i de år hvor frugten rummer et perspektiv på 25 år eller meget mere. I de andre år forvandles den til de 3 enkeltmarksvine Vigna Cicala, Vigna Colonnello og så denne Vigna Romirasco. Eller sådan var det i hvert fald frem til 2005. I de senere år er vinene blevet produceret i alle årgange i det brødrene nu vurderer, at de 3 vine i de bedste årgange sagtens kan undvære en del af frugten fra de ældste vinstokke, så der bliver plads til Granbussia.
På papiret kunne det ligne forsøg på at presse citronen, men i glasset er historien en anden hvilket de tilbagevendende tårnhøje vurderinger dokumenterer. Blandt andet er Robert Parkers meget kompetente kvinde i Italien Monica Larner ikke nærig med roserne og kaster 97-point efter denne Vigna Romirasco 2013. En vurdering, der har en vis vægt al den stund Monica 3 gange er blevet hædret som "Best International Winejournalist" af Comitato Grandi Cru d'Italia og kald "Leader of Italian Excellence" i Gambero Rossos månedsmagasin.
Conterno brødrene arbejder med løbende udskiftning af vinstokkene på deres parceller, men da der er mange meget gamle stokke på deres del af Vigna Romirasco kommer frugten fra vinstokke der i gennemsnit er omkring 55 år gamle. Høsten er naturligvis manuelt med en soignering allerede nede på skråningen og endnu en når druerne ankommer til kælderen. Der gæres i rustfrit stål uden fremmede gærstammer og efterfølgende bliver den unge vin dekanteret adskillige gange - eller "renset" som Giacomo Conterno kalder det - inden turen går op i de store botti (store brugte og meget velholdte slovenske fade) hvor vinen alt efter årgangens profil modner 28-34 måneder frem mod aftapningen på flaske uden klaring eller filtrering.
Læs mere
Årgang
2013
Land
Italien
Region
Piemonte
Distrikt
Barolo
Producent
Aldo Conterno
Vinmark
Bussia
Vinmager
Giacomo Conterno
Druer
Nebbiolo (100 %)
Nettoindhold
0,75
l
Lukkeanordning
Naturkork
Antal flasker produceret
4500
Produktionsform
Konventionel
Alkoholprocent
14,5 %
Restsukker
1,5 g/l
Fadlagret
Ja
Lagring
28-34 måneder på store brugte slovenske fade.
Forventet holdbarhed
15-20 år fra høståret.
Varenr.:
215522
Producent
følger
Læs mere
Oprindelse
Region
Piemonte ligger i Nordvestitalien og er en af landets mest prestigefyldte vinregioner. Vinmarkerne ligger mellem Alperne i nordvest og Apenninerne i sydøst, og regionen udmærker sig ved at være domineret af lokale sorter som f.eks. Nebbiolo, Barbera, Dolcetto, Arneis og Cortese. Klimaet er gennemgående kontinentalt men præget af nærheden til bjerge, som begrænser nedbørsmængden. Stilmæssigt produceres en bred vifte af typer fra de tanninrige og længelevende vine fra Barolo, de saftige og friske Barbera vine, de lette hvidvine på Arneis og Cortese samt de søde, mousserende fra Asti på Moscato. En stor del af vinene i regionen produceres indenfor DOC og DOCG reglerne.
Distrikt
Barolo er et vindistrikt i Piemonte i det nordvestlige Italien. I de rullende bakker omkring byen Barolo syd for Alba produceres noget af Italiens fineste rødvin, og kun Nebbiolo druen må anvendes. Den plantes sædvanligvis på de bedste dele af sydvendte skråninger. Jordbunden varierer i distriktets 5 kommuner fra kalksten og mergel i La Morra og Barolo til mere sandsten i Castiglione-Falleto, Serralunga d'Alba og Monforte. Distriktet er kendt for aromatiske, tanniske og længelevende rødvine, omend der særligt de seneste år er kommet producenter på banen, der laver vine, som er hurtigere drikkeklar end tidligere tiders. Barolo skal pr lov lagres min 38 måneder hvoraf de 18 skal være på fad.