Fakta
- VinTypeRødvinHvidvinChampagneMousserende vinFine WineRosévinDessertvinPortvinHedvinSherryNaturvinOrangevinAlkoholfri vinSmagekasserLykkekasserGavekortAlle vineOmråderBourgogneBordeauxRhôneSancerrePiemonteToscanaPomerolRibera del DueroLoireMoselVenetoMarlboroughCalifornienDruePinot NoirChardonnaySauvignon BlancCabernet SauvignonRieslingGrenacheMerlotTempranilloCabernet FrancSyrahNebbioloMalbecSangiovese
- Spiritus & Drikke
- Mad
- Grej & Gaver
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingenKontaktJob hos Løgismose
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 1.779,90
Barbera d'Alba - Conca Tre Pile
- 6 stk. 1.779,90
349,-
465,33 pr. l.
6 stk.
1.779,90
296,65 pr stk.
Spar 314,10
Anbefalinger
James Suckling
92
James Suckling - August 2020
Wine Spectator
90
Bruce Sanderson - April 2021
Beskrivelse
Bussia skråningerne nedenfor Monforte d’Alba er med sine 299 ha. en af de vigtigste, hvis ikke den vigtigste kilde til fremragende Nebbiolo vine i hele Barolo distriktet, men rundt omkring på skråningerne vokser der også Barbera. Blandt andet har Aldo Conterno sat Barbera et par steder hvor der nærmest er tale om hulninger, som om der engang har været gravet i skråningen, med det resultat af eksponeringen for solen er knap så optimal og derfor knap så velegnet til Nebbiolo. Fænomenet kaldes Conca Pile hvilket også (næsten) er vinens navn.
Der er tilsammen tale om et par ha. og gennemsnitsalderen på vinstokkene har efterhånden sneget sig op forbi de 40 år, selvom Conterno brødrene arbejder med løbende udskiftning af deres vinstokke. Der sker en soignering af klaserne allerede ude i vinmarken og endnu følger, når de ankommer til kælderen inden alle stilke fjernes forud for gæringen i rustfrit stål uden fremmede gærstammer.
Der er tale om en relativ kort maceration for at undgå for mange tanniner og for lige at få farve nok med arbejdes der med adskillige daglige omrøringer inden skind og kerner pilles ud af ligningen i den anden uge af forgæringen. Den unge vin bliver herefter dekanteret adskillige gange - eller "renset", som Giacomo Conterno kalder det - inden turen kommer til de små franske fade. (mange nye, men den præcise % oplyses ikke) hvor vinen modner 8-12 måneder afhængig af årgangens profil frem mod aftapningen på flaske, der så vidt mulig sker uden klaring eller filtrering.
2017 er et vanskeligt år i Piemonte i almindelighed og for Barbera i særdeleshed, men Giacomo Conterno har ikke haft nogen problemer med at skabe en appellerende, velafbalanceret og stimulerende vin. Eller som James Suckling formulerede det da han smagte vinen i efteråret 2020: “A juicy, chewy barbera with blackberry, dried-strawberry and orange-peel aromas and flavors. It’s full, fresh and lightly chewy.”
Producent
følger
Oprindelse
Region
Piemonte ligger i Nordvestitalien og er en af landets mest prestigefyldte vinregioner. Vinmarkerne ligger mellem Alperne i nordvest og Apenninerne i sydøst, og regionen udmærker sig ved at være domineret af lokale sorter som f.eks. Nebbiolo, Barbera, Dolcetto, Arneis og Cortese. Klimaet er gennemgående kontinentalt men præget af nærheden til bjerge, som begrænser nedbørsmængden. Stilmæssigt produceres en bred vifte af typer fra de tanninrige og længelevende vine fra Barolo, de saftige og friske Barbera vine, de lette hvidvine på Arneis og Cortese samt de søde, mousserende fra Asti på Moscato. En stor del af vinene i regionen produceres indenfor DOC og DOCG reglerne.Distrikt
Barbera d'Alba er et vindistrikt i Piemonte i det nordvestlige Italien. Vinmarkerne ligger omkring byen Alba og overlapper de to prestigefyldte distrikter Barolo og Barbaresco. De bløde bakker med ler-og kalkholdig jordbund er optimale for druedyrkning, og Barbera trives i højere grad på de dele af skråningerne, hvor Nebbiolo ikke giver gode resultater. Af samme årsag kan der på samme skråning både dyrkes druer til Barolo og til Barbera d'Alba. Barbera d'Alba skal bestå af min 85% Barbera og de resterende op til 15% af Nebbiolo. I forhold til det andet velestimerede Barbera distrikt, Barbera d'Asti, er Barbera d'Alba kendt for at være mørkere og mere maskulin med mere struktur og syre.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter