• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Lav din egen surkål

Fermenteret surkål

 

Det skal du bruge 

1 kg fintsnittet kål
20 g fint salt 
3 patentglas 
Tid 

Sådan gør du:

STEP 1: Skyl kålen i koldt vand og snit den i fine strimler som vist på billedet

Surkål skæres

 

STEP 2: Tilsæt salt og massér det godt ind i kålen

Surkål blandes med salt

 

STEP 3: Fyld blandingen i en  vakuum-pose og vakuumér posen.  Alternativt kan du fylde blandingen i en lufttæt beholder, bøtte eller pose og lukke den godt til. Salten vil nu trække væsken ud af kålen og starte en naturlig fermentering. Den væske som dannes skal under processen dække kålen

Surkål i pose

 

STEP 4: Opbevar kålen ved stuetemperatur (21 °C) under fermen-teringen og lad den stå  og trække i 3-4 uger. 

Surkål vakumpakket

 

STEP 5: Dræn den værste væske væk – så er sur-kålen færdig!

Surkål færdig i gryde