Fakta
- VinTypeRødvinHvidvinChampagneMousserende vinFine WineRosévinDessertvinPortvinHedvinSherryNaturvinOrangevinAlkoholfri vinSmagekasserLykkekasserGavekortAlle vineOmråderBourgogneBordeauxRhôneSancerrePiemonteToscanaPomerolRibera del DueroLoireMoselVenetoMarlboroughCalifornienDruePinot NoirChardonnaySauvignon BlancCabernet SauvignonRieslingGrenacheMerlotTempranilloCabernet FrancSyrahNebbioloMalbecSangiovese
- Spiritus & Drikke
- Mad
- Grej & Gaver
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingenKontaktJob hos Løgismose
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 1.659,-
Amiral de Beychevelle
- 6 stk. 1.659,-
395,-
526,67 pr. l.
6 stk.
1.659,-
276,50 pr stk.
Spar 711,-
Anbefalinger
James Suckling
92
Dark fruit with cedar and herbal notes on the nose. Some meat, too. It’s full-bodied with firm tannins. Juicy and savory character on the palate with a balanced structure. Flavorful finish. Second wine. Try after 2023 when it will be more together. Marts 2021
Jeff Leve på The Wine Cellar Insider
90
Cedar, tobacco, cocoa, red pit fruits and just a hint of chocolate come through easily in this soft, silky, sweet, juicy and fresh charmer that is perfect for drinking while waiting for its big brother to develop. Jeff Leve - Maj 2021
Beskrivelse
Château Beychevelle havnede i 4. cru i 1855 klassifikationen, men i lange perioder har det været almindeligt kendt, at slottet underpræsterede på grund af uambitiøst management og manglende kapital, hvilket i 1982 fik den britiske Bordeaux ekspert David Peppercorn til at referere til et mundheld, der gik på, at "et godt år for Beychevelle var et godt år for hele Bordeaux". Som den gentleman han var, måtte læserne selv fundere over, hvad det betød.
Imidlertid indledte pensionskassen "Grands Millésimes de France" aktiekøb i 1983, og i 1888 var 400 år med biskopper, hertuger, baroner og bankfolk definitivt forbi. GMF inviterede den Japanske Suntory Group med i ejerkredsen, og i et par årtier leverede de to investorer den kapital, der skulle til for at fastholde momentum i et omfattende renoverings og revitaliserings projekt, som kulminerede, da den nye glas indkapslede kælder tegnet af arkitekten Arnaud Boulain stod klar til at modtage sin første høst i 2016.
Her er det så den 3. årgang af andenvinen produceret i den nye kælder. Vinen som blev opfundet i 1950’erne og naturligvis måtte hedde Amiral med tanke på etiketten og den franske flåde admiral Jean-Louis Nogaret de la Valette, som engang residerede på slottet. I mange år var vinen en vittighed fordi den næsten ikke - eller slet ikke - blev produceret fordi det i mange år var så nemt at afsætte Château Beychevelle, at man sigtede lige så meget på kvantiteten som kvaliteten.
Det har Philippe Blanc, der siden 1995 har stået i spidsen for forvandlingen på Château Beychevelle, fået ændret på, og i dag er han og hans vinmager Romain Ducolomb så selektive, at denne Amiral i nogle årgange tegner sig for om mod halvdelen af produktion samtidig med, at den byder sig til med en aldeles charmerende elegance, som man kan nyde, mens man venter på Le Grand Vin.
Og sådan er det også i 2018 hvor man efter et meget fugtigt forår og massive problemer med meldug fik fik 4 solrige og tørre måneder frem mod høsten der begavede Beychevelle med nærmest perfekte druer, som næsten ikke behøvede nogen soignering forud for gæringen i de 59 rustfri ståltanke, som sikrer man kan vinificere parcel for parcel. Le Grand Vin og Amiral blev sammenstukket i januar efter omfattende smagninger, hvor Amiral efterfølgende så lidt færre nye fade og modnede et par måneder kortere end Grand Vin.
Producent
Château Beychevelle, der også kaldes det lille Versailles i Bordeaux på grund af slottets størrelse og parken, der strækker sig smukt ned mod Garonne floden. tager sit navn efter det franske udtryk "baisse voile" eller "bacha velo" på den lokale dialekt. Det betyder at "sænke sejlene", og det var ifølge legenden dét skibene måtte gøre, når de passerede slottet ude på floden i den periode hvor ejeren hed hertugen af d'Epernon Jean-Louis Nogaret de la Valette og var admiral i den franske flåde.
Slottet havnede i 4. cru i 1855 klassifikationen, men i lange perioder har det været almindeligt kendt, at slottet underpræsterede på grund af dårligt management og manglende kapital. Det blev der lavet om på i slutningen af 1980'erne, hvor slottet blev overtaget af "Grands Millésimes de France", der er et joint venture mellem en pensionskasse under den franske bank Societé Generale og den japanske Suntory Group.
Det betød, efter en lidt tøvende start, at der blev skud penge i projektet - mange penge - og Philippe Blanc, der både er direktør og vinmager, har de seneste 20 år stået i spidsen for et af de mest omfattende renoverings og revitaliserings projekter i hele Bordeaux. Faktisk skal vi helt frem til 2016 før de sidste detaljer i den nye glasindkapslede kælder kom på plads.
Philippe Blanc er siden 2012 høsten blevet assisteret af Romain Ducolomb, som han hentede på Chateau Clinet i Pomerol, og sammen udforsker de i disse år mulighederne i den nye ”state of the art” kælder.
Oprindelse
Region
Bordeaux (opkaldt efter byen med samme navn) ligger i den sydvestlige del af Frankrig og breder sig indlands fra Atlanterhavets kyst lang floderne Gironde, Garonne og Dordogne hvor omkring mange af de bedste marker er placeret. Indflydelsen fra havet er stor, og Bordeaux er præget af en del nedbør. Det enorme område er på mange måder varieret, ikke mindst når det handler om vinstile. Mest kendt er Bordeaux for de tørre rødvine på Cabernet Sauvignon og Merlot og de ædelsøde vine på Semillon og Sauvignon Blanc. De bedste vine fra Bordeaux, både røde, tørre hvide og søde hvide er kendetegnet ved at have lang holdbarhed i flasken. Området er præget af lang historie og stor international anerkendelse.Distrikt
Saint-Julien ligger mellem Pauillac og Margaux på Gironde flodens venstrebred. Appellationen dækker ca 900 ha og jordbunden er rig på grus og sten samt sand og ler. Dræneringen er god, og Cabernet Sauvignon druen trives her både pga den gode vandafledning og akkumulatioen af varme i gruset. Den anden mest plantede drue er Merlot efterfulgt af Cabernet Franc, og Petit Verdot, og også de to traditionelle sorter Malbec og Carmenere er tilladt. Hvidvin er ikke tilladt under navnet St. Julien. Appellationen fik ingen slotte klassificeret som Premier Grand Cru Classé i 1855, men nogle af Bordeaux bedste Deuxieme Cru slotte findes her, bl.a. Leoville-Las-Cases og Ducru-Beaucaillou. Vinene betegnes som havende Margaux's elegance i kombination med Pauillac's kraft og styrke. De bedste er længelevende og som regel fadlagrede.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter