Fakta
- 6 stk. 9.154,50
Vosne-Romanée Les Champs Perdrix
- 6 stk. 9.154,50
1.795,-
2.393,33 pr. l.
6 stk.
9.154,50
1.525,75 pr stk.
Spar 1.615,50
Anbefalinger
Jasper Morris Inside Burgundy
91
On the palate the fine tense hillside style is evident but with a great concentration of tense raspberry fruit then some lifted white pepper and fresh rasp notes denoting whole bunch at the back. Floral finish. Jasper Morris MW - December 2018
La Revue du Vin de France
16,5
Guide vert 2020
Allen Meadows - Burghound
89-91 Outstanding
Allan Meadow - Januar 2019
Beskrivelse
Aux Champs Perdrix er virkelig et Sweet Spot, og når man går en tur gennem vinmarken, og skuer ned over La Tâche og Romanée-Conti, er det svært at forstå, hvorfor der ovre på den anden side af den lille asfalteret vej skal være tale om Grand Cru, når Champs Perdrix ikke engang kvalificerer sig til 1. Cru. Der er næppe nogen som i dag kan fatte hvilke kompromisser som myndighederne for snart 100 år siden måtte forbi før forhandlingerne om Bourgognes hierarki faldt på plads.
Christophe Perrot-Minot har 0,4 ha. med omkring 45 år gamle vinstokke på Champs Perdrix og producerer år efter år en af de bedste vine på hele Côte d'Or, som ikke er medlem af Premier- og Grand Cru familien, og vinen er da også en favorit hos en række af vor tids mest dedikerede Bourgogne eksperter. Blandt andre Allen Meadow, som i sin "ultimate Burgundy reference" år efter år kalder vinen for "Outstanding" og Jasper Morris, som nu i sit otium har fået tid til at dele sin begejstring med alverden.
Druerne er naturligvis håndhøstede, med en sortering både oppe i vinmarken og nede foran kælderen og Christophe valgte i 2017 at arbejde med omkring 50% hele drueklaser. De gennemgik indledningsvis en såkaldt kold maceration sammen med de afstilkede druer ved 14 grader i rustfrit stål i en uges tid inden temperaturen blev hævet og den egentlige gæring fik lov til at gå i gang. Efter gæringen fik vinen lov til at sætte sig i 48 timer inden den blev fyldt på 1 nyt og 5 en, to eller tre gange brugte fade fra Allier leveret af Remond i Ladoix-Serrigny. Vist nok den laveste andel af ny eg i denne vin nogensinde. Vinen er modnet i 14 måneder uden omstikninger og med kun få omrøringer inden aftapningen, der fandt sted uden klaring eller filtrering.
Vinen er tappet med kvalitetspropper og hver enkelt flaske forsynes til sidst med en "logstrip", der gør det muligt at indhente oplysninger om hver enkelt flaskes videre færd på internettet. (http://www.prooftag.com/)
Producent
Dette domaine kom til verden da Marie-France Merme i 1963 giftede sig med Henri Perrot-Minot. Henri arbejde i begyndelsen sammen med sin svigerfar om driften, og da svigerfaderen døde besluttede han at bygge videre på de traditioner funderet på kvalitet og innovation, som allerede regerede på stedet, men nu under navnet Henri Perrot-Minot.
Det er imidlertid først efter 1993 da familiens søn Christophe Perrot-Minot vendte hjem til gården efter 7 års læretid som vinmægler, at tingene for alvor tog fart.
Christophe begyndte at udvide portofølgen først med druer fra små lejede parceller i Chambertin og siden med en række fine parceller i Côtes de Nuits. Siden lykkedes det for Christophe Perrot-Minot at erhverve Domaine Pernin Rossin i Vosne-Romanée, da dette blev sat til salg.
Domænet ejer i dag således hele 18 ha. rundt omkring i Gevrey-Chambertin, Morey-Saint-Denis, Chambolly-Musigny, Vosne-Romanée og Nuits-Saint-Georges og producerer hvert år mindst 25 forskellige vine.
For Christophe er vinstokkenes alder blevet det helt centrale omdrejningspunkt, og tilplantninger med nye vinstokke er næsten ikke eksisterende. Derfor lanceres de allerfleste vine som Vieilles Vignes eller Vieilles Vignes - Cuvée Ultra såfremt vinstokkene er særligt gamle.
Oprindelse
Region
Bourgogne ligger centralt i det østlige Frankrig med hjertet koncentreret mellem byerne Dijon og Lyon. Overordnet set deles det fra nord til syd ind i: Chablis, Cote d'Or med Cote de Nuits og Cote de Beaune, Cote Chalonnaise, Maconnais og Beaujolais. Området har fastlandsklima og de korte somre kan gøre druemodning udfordrende. Jordbundsforhold er af særlig stor betydning her og små udsving kan give anledning til enorme prisforskelle i den færdige vin. De to hoveddruer er Chardonnay og Pinot Noir, og mange de bedre vine fra Bourgogne kan udvikle sig adskillige år i flasken. I Maconnais dyrkes den grønne drue Aligoté endvidere, mens Beaujolais stort set kun fokuserer på den blå drue Gamay.
Distrikt
Vosne-Romanée ligger på den centrale del af Cote de Nuits mellem Flagey-Echezeaux og Nuits-St-Georges. Oprindeligt hed den bare Vosne, men i 1866 blev navnet på den fineste mark indenfor kommunegrænsen tilføjet og hvorefter navnet blev ændret til Vosne-Romanée. Den lille kommune nyder exceptionel beliggenhed på Cote de Nuits, hvilket de 6 Grand Cru marker vidner om. De ligger i den nordlige del af kommunen og dækker totalt ca 27 ha. Vosne-Romanée dækker ca 150 ha vinmarker (eksklusiv Grand Cru markerne som har egne appellationer) hvoraf knap 60 ha er på Premeir Cru niveau. Kun rødvin på Pinot Noir kan produceres, og vinene anses generelt for at være blandt de fineste vine i Bourgogne med potentiale for mange års udvikling i flasken.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter