Clos des Soixante (60) Ouvrées er et monopol på 2,4 ha., der ligger omkranset af en lav mur som en del af Premier Cru marken "Les Caillerets" knap en kilometer syd for landsbyen Volnay og bare 200 meter før scenen skifter fra Pinot Noir til Chardonnay - fra Volnay til Meursault. De ældste vinstokke er plantet i 1954, hovedparten i 1956 og resten i perioden fra 1982 til 1991 hvilket resulterer i en gennemsnitsalder i vinmarken i omegnen af de 50. Vinstokkenes passes efter biodynamiske principper. Altså ingen sprøjtning med pesticider, ingen ukrudtsmidler og kun organisk gødning i vinmarken, der pløjes regelmæssigt med heste forspand for at lufte og berige jorden.
Høsten begyndte den første uge i september med sortering allerede i vinmarken og efter alle stilke var fjernet fulgte en tur gennem den optiske sorteringsmaskine, som var blevet købt i 2013. Frugten og mosten blev derpå kølet ned for udblødning i en lille uge inden gæringen blev sat i gang uden tilsætning af fremmede gærstammer. Under gæringen blev der arbejdet med "punchdowns" morgen og aften og efter den malolaktiske gæring var vel overstået blev en del af vinen for 2. gang blev fyldt på to 800 liters terrakotta amphora’er i et forsøg på at skabe en Volnay med fuld fokus på frugt og terroir. Vinen er modnet i omtrent 12 måneder i lerkrukkerne hvorefter den er flyttet over i brugte fade de sidste måneder frem mod aftapning på flaske i februar 2019 uden klaring og filtrering og med meget beskeden svovltilsætning.
Allerede debutårgangen fik tommes up fra de betydende internationale meningsdannere og i 2017-årgangen sker så det forunderlige at Clos des 60 Ouvrées Amphore kniber sig forbi den hidtidige version af vinen. F.eks. noterer Allen Meadows “A cool, airy and decidedly restrained nose combines notes of red and dark pinot fruit, earth and lovely spice nuances. The lilting and vibrant middle weight flavors possess good minerality and a beguiling texture on the balanced and lingering finish.” og kalder vinen et “Sweet spot” samtidig med at han kvitterer med 91-93 point for oplevelsen.
Benoit Landanger om 2017-årgangen: “2017 was an incredible year in Burgundy, from the perspectives of quality, quantity and balance it's great for all the wineries, but particularly so in Volnay, after the short crops of the last years. The policy here is to limit production to 35 hi/ha, but it would have been easy to make at 55 in 2017. So, for us it's not a high quantity harvest, it's a correct quantity harvest.”
Dette er en vin fremstillet med såkaldt lav intervention, og så behersket anvendelse af svovl, at vi nærmer vi os naturvins familien, hvor vi hos Løgismose ligesom mange andre taler vi om, hvor "Funky" oplevelsen er. Det er et udtryk for, hvor vidt vinene smagsmæssigt adskiller sig fra konventionelt producerede vine, og for at forventningsafstemme og gøre det lidt nemmere at navigere i dette spændende univers har vi valgt at graduere dette grafisk:

Forvent ingen eller meget begrænsede naturvins-karakteristika.