Château Lynch-Bages
4 resultater
Type
Land
Region
Distrikt
Drue
Årgang
Pris
Anmeldelser
Produktionsmetode
Passer godt til
Forhandler
Château Lynch-Bages
Château Lynch-Bages er både med hensyn til kvalitet og ejerforhold et af de mest stabile slotte i Pauillac. Således har slottet været kontrolleret af den samme familie siden Jean-Charles Cazes købte slottet i 1939 efter at han - manden der ellers var uddannet som bager - havde lejet sig ind på slottet i 1934 for kort efter at overtage ansvaret for vinfremstillingen. Dengang var Lynch-Bages i en så ynkelig forfatning, at op med 1/3 af arealerne var opgivet og omlagt til kartoffelproduktion, men Jean-Charles Cazes så det som sit livs projekt, at bringe slottet tilbage på niveau med dets placering i 1855-klassifikationen.
Projektet lykkedes, og er siden blevet fastholdt og videreført først af sønnen André og siden 1974 af sønnesønnen Jean-Michel, som i 2006 videregav ansvaret til sin søn der meget passende er opkaldt efter oldefaren Jean-Charles.
Undervejs har Jean-Michel i samarbejde med vennen Claude Bébéar stiftet selskabet AXA Millésimes (et datterselskab til AXE), som i dag ud over Château Lynch-Bages helt eller delvis kontrollerer Pichon-Baron, Petit Village, Suduiraut, Quinta do Noval i Douro Portugal, Disznókö i Tokay Ungarn, Domaine des Sénéchaux i Chateauneuf du Pape og senest Château Haut-Batailley. Og den lille flække Bages er forvandlet til et pulserende smørhul med eget bageri, charcuteri, vin bar, brasserie, **Michelin restaurant og et hotel, som nu er en del af Relais & Château, der som bekendt også tæller Falsled Kro.
Lynch-Bages råder efterhånden over 100 ha. alle på Bages plateauet lidt sydvest for Pauillac, hvor 75% er viet til Cabernet Sauvignon, 17% til Merlot, 6% til Cabernet Franc og 2% til Petit Verdot. Vinstokkene er grupperet i 4 blokke og underinddelt i ikke færre end 140 parceller, og deres gennemsnitlige alder er som overalt i Bordeaux omkring de 35 år, men med en varians der strækker sig fra 2 til imponerende 97 år!
Der høstes manuelt, og efter afstilkningen af druerne sker der en sortering af druerne forud for gæringen i temperaturregulerede rustfri ståltanke hvorefter den efterfølgende modning i op til 75% nye fade varer 15-18 måneder afhængig af årgangen.
I 2016 påbegyndtes en totalrenovering af både modtagelses, fermenterings- og modningsfaciliteter under ledelse af arkitekterne Chien Chung Pei og Li Chung Pei, der er sønner af den berømte arkitekt, som tegnede glaspyramiden til Louvre i Paris og flere andre berømte bygninger i Frankrig. Byggeriet stod færdig tids nok til at modtage høsten i 2019, og de nye faciliteter er blandt de mest imponerende i hele Bordeaux blandt andet takket være et mægtigt glastag og en terrasse med 360 graders udsigt over bygningerne, parken og de nærmeste vinmarker.
Ud over Le Grand Vin er der 2. vinen Echo de Lynch Bages (frem til og med 2006 Château Haut-Bages Averous), 3. vinen Pauillac de Lynch-Bages samt fra 6 ha. med grønne druer Blanc de Lynch-Bages.