Château Cheval Blanc
5 resultater
Type
Land
Region
Distrikt
Drue
Årgang
Pris
Anmeldelser
Produktionsmetode
Passer godt til
Forhandler
Fine Wine
- 1939 - Château Cheval Blanc - 0,75l
Château Cheval Blanc
90 pointVinous by Antonio Galloni
27.500,-
36.666,67 pr. l.
- 2021 - Château Cheval Blanc - 0,75l
Le Petit Cheval
94 pointVinous by Antonio Galloni
2.495,-
3.326,67 pr. l.
- 2021 - Château Cheval Blanc - 0,75l
Château Cheval Blanc
98 pointVinous by Antonio Galloni
7.500,-
10.000,- pr. l.
Château Cheval Blanc
Château Cheval Blanc er et af de ikoniske og mest prestigefyldte slotte i Bordeaux. Det ligger i den allervestlige del af Saint-Emilion appellationen på den samme berømte grus jord, som strækker sig ind i Pomerol og også begunstiger Château L’Évangile og Pétrus, og det er sammen med Ausone, Pavie og Angélus rangeret som Premier Grand Cru Classé A i Saint-Emilions interne hierarki.
Slottet var oprindelig en del af det store Figeac kompleks, men blev i 1830'erne solgt til familien Ducasse, som overlod det til deres svigersønnen Jean Laussac-Fourcaud i 1852.
Jean Laussac-Fourcaud formede det vi i dag forbinder med Château Cheval Blanc, det vil sige sørgede for dræning i vinmarken, tilplantning med bedre kloner, tilkøb af fade og andet udstyr og ikke mindst opførelsen af det slot, som stadig står. Og samtidig med at den 3. Napoleons bestillingsarbejde - den berømte 1855 Klassifikation - tog form, begyndte rygterne om at den hvide hest var begyndt at sparke at spredes.
I 1878 fik Château Cheval Blanc sin første guldmedalje ved verdensudstillingen i Paris, og da Jean Laussac-Fourcaud døde i 1888, var det et Château Cheval Blanc på toppen, som han efterlod til sin enke og adoptivsønnen Albert, som allerede var dybt involveret i driften.
Albert Fourcaud-Laussac og senere hans 2 sønner Jacques og Joseph Fourcaud-Laussac, som fortsatte i deres fars og bedstefars fodspor formåede at fastholde Château Cheval Blanc position i mere end 100 år, blandt andet sammen med den legendariske vinmager Gaston Vaissière, som alene er manden bag 44 årgange, men i 1998 var det slut.
Château Cheval Blanc blev solgt til et dynamisk par bestående af den belgiske forretningsmand og milliardær Albert Frère og Frankrigs rigeste mand Bernard Arnault, der endnu ikke var færdig med at tilføje nye datterselskaber til det multinationale konglomerat af luksusbrands LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton. Der er siden blevet gættet på salgsbeløbet fra mange siden, men det faktiske beløb er aldrig offentliggjort.
LVMH indsatte Pierre Lurton - som allerede bestyrede Château d’Yquem, Château La Tour de Pin og Château Quinault - som General Director, og han valgte i 2006 at tage den dengang purunge vinmager Pierre-Olivier Clouet med ind som sin wing man. Et træk som siden har vist sig at være nærmest genialt. Sammen har de siden haft så godt som frie hænder og nærmest ubegrænsede midler til at fastholde Château Cheval Blanc førerposition i Saint-Emilion, og om muligt få anmelderne til at placere Cheval Blanc i toppen af den eksklusive "Klub 10" bestående af 1. Cru vinene fra 1855-klassifikationen, de 3 andre vine i Saint-Emilions Premier Grand Cru Classé "A" og Pomerols Pétrus.
Hvis ikke det allerede er lykkedes så er det nærved, blandt andet takket være en "udstykning" af de 39 tilplantede ha. i foreløbig 53 forskellige parceller afhængig af druesorterne, jordbundens beskaffenhed og vinstokkenes alder (der spænder fra 0 år og op forbi de 110 år) således at man kunne begynde at praktisere en hidtil uset præcisionsvindyrkning.
For at komme i mål måtte der også en renovering af kælderfaciliteterne til og det endte med at blive til et nybyggeri med smagerum på toppen af et delvist nedgravet vinifikationscenter med spændende lysindfald og kig til den underliggende fadkælder. Et projekt som den berømte arkitekt Christian de Portzamparc stod i spidsen for og som angivelig løb op i mere end 180 mio. kr., inden de nye faciliteter stod klar til at modtage høsten i 2012.
Der er tale om 52 futuristisk kurvede temperaturstyrede betontanke der varierende i størrelse fra 20 - 110 hl. så de afspejler den mængde af frugt man forventer fra de mange parceller og som noget ganske særligt er det ikke kun den alkoholiske og den malolaktiske gæring som overstås med streng separation. Også de første 3 af modningen i fadene, der nu er 100% nye hvor år, sker parcel for parcel således at man står med maksimal diversitet når Pierre-Olivier Clouet og hans team i det tidlige forår skal smage sig frem til hvorledes den nye Grand Vin skal sammenstikkes.