• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Italiensk vin

Der produceres vin i samtlige regioner i støvlelandet og den italienske vinkultur er en af verdens mest varierede og farverige. Bliv inspireret til at genopdage velkendte klassikere eller udforsk nye mulige bekendtskaber.

254 Resultater
Barbera d'Alba San Pancrazio Superiore

Spar 33%

v/12 stk.

Barolo

Spar 33%

v/12 stk.

299,-
200,33

pr. stk. v/12

Brachetto Birbet

Spar 33%

v/12 stk.

Langhe Rosso Corte Enrichetta

Spar 33%

v/12 stk.

Contratto Aperitif - 13,5% - 100cl.
Sassicaia
Rosso di Montalcino

Spar 30%

v/12 stk.

Prosecco DOC Treviso Extra Dry Sgajo  - ØKO/VEGAN

Spar 30%

v/12 stk.

Roero Riserva Antaniolo DOCG

Spar 33%

v/12 stk.

Nebbiolo d'Alba Sot

Spar 33%

v/12 stk.

Barolo Francia
Contratto Bitter - 22% - 100cl.
Valpolicella Superiore Ripasso DOC
Vermouth Bianco 18%
Vermouth Rosso 17%
Moscato d’Asti DOCG

Spar 33%

v/12 stk.

Sassicaia
Amarone della Valpolicella
12 e Mezzo Primitivo del Salento

Spar 30%

v/12 stk.

Asti Spumante De Miranda
Martini Rosso
Moscato d'Asti Bricco Quaglia
6 forskellige vine fra La Spinetta
Liquore Fernet
Toscana Rosso Il Nero di Casanova
Toscana Rosso Il Nero di Casanova 37,5cl
Martini Bianco
Brunello di Montalcino - ØKO
Soave Classico

Italiensk vin

Italien er kendt for sine varierede italienske rødvine og hvidvine og er sammen med Frankrig de to største vinproducerende lande i verden. 

De italienske vine er smagfulde og kommer i tusindvis af afskygninger. Fra de sydlige italienske vindistrikter, hvor vinen ofte kendetegnes som sød, varm og fyldig, til de nordlige italienske vindistrikter, hvor vinene er elegante og velbalancerede.

Italienske druesorter

Den store diversitet i smagen og udtrykket, kommer fra de mange forskellige italienske druesorter. Der findes i alt over 1000 forskellige italienske druesorter, hvoraf det antages at omkring 300 af dem bruges i den daglige vinproduktion i Italien. 

Hver region dækker over lokale druesorter, som hver har sin unikke smags-karakteristika. De store og kendte druesorter tæller blandt andet Nebbiolo, Barbera, Sangiovese.

Italien dækker over i alt 20 regioner, som er med til at gøre italiensk vin og Italien som vinland meget interessant og kvalitetsrigt.

Italienske regioner 

Italien består af i alt 20 forskellige vinregioner. Hver vinregion har deres egne lokale druesorter, som er med til at øge den store diversitet i Italiensk vin. De sydlige regioner producerer generelt mere varme, fylde og sødme i vinene, hvor de nordlige regioner er kendetegnet ved at vinen har flere finesser og subtile duftnoter i en mere balanceret vin. 

Blandt de mest populære og kvalitetsrige vinregioner, findes Piemonte og Toscana, der tilsammen repræsenterer Barolo, Barbaresco, Brunello og Chianti. Disse 4 vintyper er blandt eliten i verden, der bringer italiensk vin i topklasse. 

 

Chefsommelier Thilde Maarbjerg

Borgata Tucci i hjertet af Roero distriktet i Piemonte

Barolo distriktet beliggende i Piemonte

 

Piemonte

Overraskende for nogle er Piemonte kun Italiens syvende største vinregion, men hvad Piemonte måtte mangle i kvantitet findes i vinregionens kvalitet.

DOC/DOCG

Piemonte er med sin kvalitetsrige vine en af verdens bedste og mest populære vinregioner, der repræsenterer blandt andet vintyperne Barolo og Barbaresco. Ca. en tredjedel af hele Piemontes samlede produktion af vin er DOC eller DOCG, hvor Piemonte har henholdsvis 58 DOC/DOCG-zoner og 17 DOCG-vine. 

Kendte druetyper

Navnet ‘Piemonte’ betyder ‘ved foden af bjerget’ og regionen ligger som navnet beskriver ved foden af Alperne. De fleste vine i regionen kommer fra lokale druetyper som blandt andet Nebbiolo. Halvdelen af al den rødvin, der dyrkes i Piemonte kommer fra druen Barbera. Når det kommer til regionens hvidvine er den mousserende Asti fra Moscato-druen, en af de mest populære på vores breddegrader. 

Foruden den forrygende italienske vin, er regionen også kendt for sine trøfler og nødder. 

 

 

Toscana

Toscana er sammen med Piemonte en af Italiens mest populære og attraktive vinregioner. Toscanas historie går langt tilbage og produktionen af italiensk vin har været en stor del af lokalbefolkningens levebrød i mere end 3000 år. 

Druesorten Sangiovese

Regionen repræsenterer blandt andet dyrkning af den italienske, udbredte druesort Sangiovese. Kvaliteten af Sangiovese svinger meget fra produktion og region, men netop i Toscana produceres der italiensk vin på Sangiovese i højeste kvalitet. Dette skyldes at der er fokus på kvalitet fremfor kvantitet og at klimaet og de geografiske faktorer er ideelle for dyrkelsen af druen. Det toscanske landskab er meget bakket og størstedelen af vinmarkerne ligger fra 150-500 MOH. Dette betyder at Sangiovese-druen får meget sol og at temperaturen skifter meget fra dag til nat. Det store temperaturskifte gør det nemmere for druen at bevare den vitale syre og aroma. 

Toscansk DOC/DOCG 

Toscana står for den tredjestørste vinproduktion af DOC/DOCG. Toscansk rødvin er blandt verdens bedste og mest kvalitetsrige rødvine. Rødvin udgør hele 80% af regionens vinproduktion hvor de resterende 20% består af toscansk hvidvin, toscansk rosévin og toscansk dessertvin.

 

'Badia a Coltibuono' et historisk kloster beliggende i Chianto området i Toscana

Fra det lille økologiske vineri 'La Pievuccia' i Toscana

 

Italiensk vin: De hurtige fakta

  • Et af verdens største vinproducerende lande

  • Det land i verden, som eksporterer mest vin (dog er størstedelen pris-billig vin, som bruges til blandinger)

  • Italiens areal er på 301.388 km2

  • Italien har 60,67 millioner indbyggere (2015)

  • Italien består af i alt 20 vinregioner, heraf de mest populære: Piemonte og Toscana

  • Italien byder på mere end 1000 forskellige druesorter. Nogle af de mest populære italienske druesorter er: Nebbiolo, Barbera, Sangiovese. 

 

Det italienske klima

Italien spreder sig over 10 breddegrader og 1.200 km., hvilket betyder at det kan være svært at beskrive det italienske klima med få ord. De mange breddegrader og landets størrelse betyder også at italiensk vin kommer i mange smagsnuancer, farver og kvalitet. Det store land kan deles op i tre vin-zoner: 

  • Norditaliensk vin

I Norditalien findes et fastlandsklima. I et fastlandsklima skal vinmarkerne nøje udvælges for at sikre højeste kvalitet. Et træningssystem bruges til at optimerer kvaliteten og sikre at druerne hverken undermodnes eller overmodnes. Norditaliensk vin er ofte kendetegnet ved et rigt syreindhold og mineralitet.

  • Central-italiensk vin

I central-italien findes et subtropisk klima, som bliver varmere og mere tropisk, jo længere sydpå man kommer. Den central-italienske vin er ofte kendetegnet ved at have en moden frugtsmag.

  • Syditaliensk vin

Her findes et subtropisk klima. I et subtropisk klima, som er meget varmt, skal vinmarkerne nøje udvælges for at sikre en høj kvalitet. Et træningssystem kan også med fordel bruges i dette klima for at sikre at druerne hverken undermodnes eller overmodnes. Den syditaliensk vin er ofte kendetegnet ved at være sødmefuld.

Det optimale klima til dyrkelse af italiensk vin

Den bedste italienske vin findes i bjergområderne, hvor vinstokkene enten gror på skråninger eller i højden, hvor temperaturen og klimaet kan skifte fra time til time. De største nationale druesorter modner sent, hvilket kræver et tidligt forår og en lang sommer for at modne fyldt og blødgøre tanninen og syren i druen.  

 

Italiensk rødvin

Italiensk rødvin er elsket over hele verden og tæller også nogle af verdens bedste rødvine. Italiensk rødvin er kendt for sin dybde og variationer. I dag er specielt Norditalien kendt for sin dejlige rødvin, men de syditalienske rødvine kan også byde på store smagsindtryk. Den store diversitet i italiensk rødvin, betyder også at det nærmest er umuligt ikke at finde en favorit blandt de mange variationer af smagfulde og farverige italienske rødvine. Find din favorit blandt vores store udvalg af italiensk rødvin i sortimentet ovenfor.

Italiensk hvidvin

Italien er nok bedst kendte for landets mange og varierede rødvine, men produktionen af italiensk hvidvin er også varierende. Hver vinregion i Italien har deres egne grønne druesorter, som bruges til at producerer store mængder hvidvin. Dog drikkes disse hvidvine oftest lokalt og bruges sjældent til eksport. Den mest eksporterede grønne drue er Trebbiano-druen, som er også er den mest dyrkede grønne drue i Italien. Trebbiano-druen kommer i mange smagsnuancer, da den dyrkes i hele Italien og dermed afhænger af hvilken region den er dyrket i. 

Udover hvidvine dyrket på Trebbiano-druen, findes også italiensk hvidvin dyrket på den velkendte Pinot Grigio. Find din favorit blandt vores store udvalg af italiensk hvidvin ovenfor.

Løgismoses sortiment af italiensk vin

Hos Løgismose har vi altid et stort udvalg af italiensk vin, som opfylder dine smagsbehov og passer til enhver lejlighed og/eller menu. 

 

Vi guider dig i valget

Hos Løgismose er vi fageksperter og vinentusiaster, med mange års erfaring.

Vi står altid klar til at guide dig gennem vores store sortiment af italienske rødvine, hvidvine, mousserende vine og meget andet, der kan gøre vinoplevelsen helt speciel. 

Under hver vin finder du en detaljeret beskrivelse af vinen, producenten og området. Derudover finder du også en guide af smagsnuancer, karakteristika på vinen samt hvilke retter vinen egner sig specielt godt til. 

Bliv inspireret hver dag med et medlemskab i Klub Løgismose

I Løgismoses onlineunivers finder du også et hav af inspirationsartikler og opskrifter og ved et medlemskab i Løgismose Vin & Mad, kan du altid holde dig opdateret på de nyeste artikler, opskrifter, events, tilbud og meget mere. Du læse mere om klubben og tilmelde dig her.