Fransk vin

Mere end 800 vine fra flere end 150 distrikter. Endnu flere er på vej. Følg med!

1399 Resultater
Bourgogne Chardonnay Les Chapitres
Bourgogne Pinot Noir Les Chapitres
Collection Cru Bourgeois Exceptionnel  - 14 slotte

Spar 40%

Morgon Cuvée Claude Pillet
Chablis 37,5cl

Spar 33%

v/12 stk.

Bag-in-box Hvidvin
Cuvée de l'Amitié Rouge 75cl
Champagne Cuvée Special Brut
Bag-in-box Rødvin
Meursault Clos Saint Félix - 37,5cl

Spar 33%

v/12 stk.

Vin de Savoie Mondeuse

Spar 33%

v/3 stk.

Côteaux d'Aix en Provence Rosé - ØKO
Hvid No. 01
Touraine  Sauvignon Blanc

Spar 33%

v/6 stk.

Pouilly-Fumé Arrêt Buffatte
Richard Juhlin Blanc de Blancs - Alkoholfri
Champagne Ruinart Brut Rosé
Roussette de Savoie Altesse

Spar 33%

v/3 stk.

FRANSK VIN - DET STØRSTE VINLAND I VERDEN 

Når det handler om kvalitetsvin er Frankrig i det store perspektiv selve moderlandet og det største vinland i verden. Derfor har vi - selvom der er sket utallige forskydninger siden Lene Grønlykke første gang svingede ind i gården hos en stolt fransk vinbonde – fastholdt, at fransk vin skal være en af vores kernekompetencer. 

Frankrig producerer mere end 6 milliarder flasker vin om året. De franske producenter er blandt nogle af dem i verden, som har de strengeste krav, når det kommer til produktion af vine. Her er betingelserne blandt andet skærpet i forbindelse med produktionsmetoderne, vinstokkenes opbinding, de tilladte druesorter og arbejdsgangen i vinmarkerne. Det gør som tommelfingerregel meget fransk vin til kvalitetsvin.

FLERE END 1000 FRANSKE VINE FRA OVER 150 FORSKELLIGE FRANSKE VINDISTRIKTER

Vælg mellem mere end 1000 franske vine fra over 150 forskellige franske vindistrikter. Gå på opdagelse i blandt vores franske rødvine af højeste kvalitet eller bliv fristet af vores franske hvidvine nøje udvalgt af Løgismose. I blandt vores udvalg af franske vine, finder du klassikerne, som vi alle kender og elsker, men også et hav af håndplukkede franske fine, fra lokale franske producenter. Hos Løgismose finder du franske vine når det er allerbedst. 

 

Domaine Courbis, Rhône

Château Petrus, Bordeaux

UDVID DIT KENDSKAB TIL FRANSKE VINE 

Hos Løgismose er vi vin-nørder, og vi går vi op i historien, den teoretiske baggrund og den gode smag. Vi fokuserer på at give dig et udvalg, der både indeholder kendte klassikere og nye fortolkninger og guider dig kyndigt gennem vores sortiment. Under alle vores vine finder du en detaljeret beskrivelse af hvad du kan forvente dig af vinen, historien om producenten samt en detaljeret beskrivelse af området. 

Besøg ukendte Ardéche-distriktet i det nordlige Frankrig

Tag for eksempel med på en tur nordpå, forbi det notoriske Condrieu, og smag vine fra det ukendte Ardèche-distrikt. Her er vinen lavet på stejle parceller, og på grund af, at distriktet endnu har en anonym karakter, så kan du være sikker på, at stokkene er beskåret nænsomt og druerne plukket med kærlighed. Det giver vinen en fantastisk smag og en ny nuance til de ellers velkendte franske vine. 

Tag på besøg i det sydvestlige Frankrig i Bandol

Du kan også prøve at tage traveskoene på og vende blikket mod de mere sydvestlige bakker omkring Bandol. Her giver vinden fra Middelhavet en frisk luft og ideelle vækstbetingelser for et væld af druer. Er du til smagfulde, lyserøde vine? Så er Bandol et distrikt, du bør kigge nærmere på. Her kan du nemlig finde vine med en skøn aromatisk kompleksitet, der sender dine smagsløg på nye og hidtil ukendte rejser.

 

På besøg i Bourgogne

Bourgogne er kendte for sine klassiske vine, lavet efter særlige forskrifter. Rødvinen fremstilles på Pinor Noir druen, hvor hvidvinen fremstilles på Chardonnay druen. Opskriften er derfor meget simpel, og druesorterne blandes sjældent, for at passe på den sarte og tyndskallet Pinor Noir druesort og for at fokusere p,å at den færdige vin repræsenterer terroir fremfor druesort.  I Maconnais dyrkes den grønne drue Aligoté endvidere, mens Beaujolais stort set kun fokuserer på den blå drue Gamay.

Bourgogne ligger centralt placeret i det østlige Frankrig med hjertet mellem Dijon og Lyon. Området har et fastlandsklima, hvor de korte somre kan gøre druemodningen udfordrende for vin producenterne. Jordbundsforholdet har også en stor betydning og små udsving i vinens kvalitet og prisen. 

Et smut forbi Bordeaux-regionen

Bordeaux ligger i det sydvestlige del af Frankrig fra Atlanterhavets kyst langs floderne Gironde, Garonne og Dordogne, hvor de fleste vinmarker i regionen er placeret. Bordeaux er opkaldt efter byen af samme navn og er en anerkendt og historisk fransk vinregion.

De bedste vine fra Bordeaux er kendetegnet ved at have en lang holdbarhed i flasken. De bedste rødvine fra Bordeaux er ofte tørre og lavet på Cabernet Sauvignon og Merlot. Bordeaux er kendt for sine søde hvidvine på Semilion og Sauvignon Blanc, men på grund af områdets størrelse, varierer vinen fra de forskellige vindistrikter. 

På tur i smukke Alsace 

Alsace er en vinregion i det nordøstlige Frankrig, som grænser op mod Vogeser bjergene mod øst og den tyske grænse og Rhin-floden mod vest. De fleste vinmarker ligger på den nedre del af Vogeser bjergene for at få læ for nedbør. Vejret i Alsace er tørt og varmt, til trods for dens nordlige beliggenhed og byder på mange solskinstimer.

Alsace er en historisk fransk vinregion, med rødder efter et tysk herredømme. Dette kan ses på flaskernes form, druesorterne i regionen samt lokal benævnelser. Den franske vinregion, er specielt kendte for sine dejlige hvidvine på Riesling, Gewürztraminer og Pinot Gris, men regionen producerer også en smule lette rødvine på Pinot Noir druen.

Domaine Joannet, Bourgogne

Domaine Francois Merlin, Rhône

Domaine Bott Geyl, Alsace

Chefsommelier Thilde Maarbjerg

FIND FRANKRIGS BEDSTE VIN

I Løgismose har vi en ambition om at repræsentere et bredt udvalg af engagerede producenter fra hele den franske republik - og selvom vi allerede har flere end 1000 franske vine i sortiment, så er der flere på vej. Hos Løgismose er vi nemlig ikke eventyrlystne vineksperter for ingenting, og derfor vil vi altid gerne give dig nye smagsoplevelser – også når det gælder franske vine.

Hos Løgismose kan du eksempelvis finde lette rødvine og karakterfulde hvidvine fra Alsace. Er du mere til flodernes susen og historiske baggrunde, når det kommer til grundlaget for din vin? Så finder du også intense rødvine fra Bordeaux og dominerende druer fra Rhône. Vi har vine fra omkring 150 franske distrikter – så du kan med garanti finde en favorit. 

ET FRANSK UDVALG, DER HAR ÆNDRET SIG

Når det handler om kvalitetsvin, så kan man argumentere for, at Frankrig i det store perspektiv er selve moderlandet. Dette til trods for at der er sket meget med fransk vin, siden Lene Grønlykke i sin tid svingede forbi en lokal vinbonde. 

I dag kalder vi nemlig Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Sauvignon Blanc, Chardonnay og til dels også Pinot Noir for internationale druesorter. Men det er dog ikke så længe siden, at de kun var franske. For selvom der findes alverdens fantastiske fortolkninger af de skønne druer, så ligger vinens centrum stadig i Bordeaux, Côtes du Rhône, Loire og Bourgogne.

Til trods for, at flere vine har bredt sig ud på det store verdensmarked, så er det franskmændene, der kan nyde privilegiet at tilskrive ægthed til titlen ”vinbonde”. Og den franske hædersbetegnelse er ikke kommet af sig selv. Franskmændene har nemlig altid været pionerer, når det kommer til lovgivning og klassifikation, og med omkring 500 appellationer er det i den grad lykkedes at værne om og forstærke det regionale, franske særpræg på vin.

FRANSK KVALITET KOMMER IKKE AF SIG SELV

Den franske hædersbetegnelse i forbindelse med vin er et vilkår, der er opstået i led med en international modgang, som Frankrig har kæmpet mod i mange år. Her skal vi helt tilbage til starten af 1900-tallet, hvor sygdomme og globale økonomiske kriser ramte de franske vinmarker hårdt. Det var især Første og Anden Verdenskrig, der bidrog til landets nedtur, da der pludselig kom en stigende konkurrence fra udenlandske vinproducenter. Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget.

Den stigende konkurrence fra udlandet og den hærgende sygdom i Frankrig fik nemlig franskmændene til at etablere et kvalitetssystem, der skulle sikre en kontinuerlig, uovertruffen kvalitet til deres vin. I starten var systemet fokuseret på vinens geografisk betegnelse og kontrollerede, at vinflaskens indhold virkelig kom fra det område, som fremgik af etiketten. Senere er kvalitetssystemet blevet udvidet til at sætte krav til og strenge regler for blandt andet druesorter, vinstokke og produktionsmetoder.

LØGISMOSE: KØB FRANSKE VINE AF EN KENDER

Der er ikke noget bedre end et godt glas vin; til maden, til en rolig og afslappet stund i godt selskab og til øjeblikke, som du blot deler med dig selv. 

Mange tror, at en vis viden om geografi, druesorter og ikke mindst kendskab til årgange er et must, når de køber franske vine. Det er også et godt udgangspunkt, men hos Løgismose mener vi ikke, at det bør være et krav. 

Launois Père et Fils, Champagne

Domaine Frédéric Mabileau, Loire

Hvidvinsdampet søtunge med fennikel

Vi vil nemlig gerne kunne tilbyde gode, franske vine til enhver – uanset kendskab. Derfor har vi selv samlet et stort og godt udvalg, så du ikke behøver tage stilling til alt det "med småt”.

Det har vi nemlig allerede gjort. Vi gør stor brug er vores mange veluddannede smagsløg, som kæder både den historiske indsigt og den æstetiske sans sammen med den enkelte vin. På den måde har vi kunne finde de bedste franske vine fra Frankrigs skønneste vindistrikter. Det giver et varieret udvalg, der på ingen måde hviler på forudindtagede holdninger.

Fransk vin til mad

Skal du bruge en fransk vin til noget helt bestemt: Hovedret, dessert eller en anden ganske særligt ret? Så kan du tage et kig i vores opskriftsunivers. Her finder du både spændende opskrifter og gode vinparringer, så du kan få de bedste smagsnuancer frem i din franske vin. Vælg trygt en fransk vin her på siden – der er med garanti en smag, der passer til dine franske fornemmelser.