Bolgheri
2 resultater
Type
Land
Region
Drue
Årgang
Pris
Anmeldelser
Vinproducent
Produktionsmetode
Passer godt til
Forhandler
Bolgheri
Det er såmænd ikke så længe siden, det var solsikkerne og ikke vinstokkene, der stod og kiggede efter lyset på den kystnære slette nedenfor Caselli-reservatet syd for Livorno. Men så var der lige en Mario Incisa della Rocchetta, som havde plantet Cabernet tilbage i 1944 og Piero Antinori’s bedste ven og ikoniske francofine vinmager Giacomo Tachis, som kom forbi og sørgede for, at de første flasker Sassicaia kom til salg i 1971. På det tidspunkt var de få andre vine, der blev produceret overvejende hvide, og sådan var det stadig fremme i 1984, da det tilplantede areal havde passeret de 100 ha. og Bolgheri fik sin DOC. Den første disciplin beskrev kun Bolgheri Bianco og Rosato, og Sassicaia forblev en Vino da Tavola for de indviede. Først i 1994, da det tilplantede areal havde passeret de 250 ha., kom revision af DOC-regulativerne, som lukkede rødvinene ind i varmen. Siden er det gået stærkt. Det tilplantede areal havde ved indgangen til 2020 passeret 1.300 ha., og i følge Consorzio per la Tutela dei Vini Bolgheri er der lige nu 67 producenter, som tilbyder vine som anmelderne i de bedste øjeblikke sammenligner både med det ypperste fra Bordeaux's Medoc og Pomerol og det ypperste fra Californiens Napa Valley.