Dessertvin

Den rigtige dessertvin afhænger af desserten; de meget søde dessertvine til de meget søde desserter og de mindre søde dessertvine til de mindre søde desserter.

50 Resultater
Moscato d’Asti

Spar 33%

v/12 stk.

Brachetto Birbet
Moscatel de Setúbal
Moscato d'Asti Bricco Quaglia
Moscato d'Asti Biancospino
Smagekasse med 4 forskellige Portvine
Riesling Auslese
Château Cantegril 37,5cl
Moscato d'Asti Bricco Quaglia - 37,5cl
Riesling Kabinett Scharzhofberger
Santorini Vinsanto - 50cl
Asti Spumante De Miranda
Château Rieussec 37,5cl
Château Suduiraut
Asti Spumante Metodo Classico De Miranda
Château Doisy-Daëne  -  37,5cl

Dessertvin

Den perfekte dessert fortjener den perfekte dessertvin. En sød dessertvin kan nemlig løfte søde desserter til nye højder, mens en mindre sød dessertvin kan komplementere smagen hos de mindre søde desserter. Hos Løgismose gør vi derfor vores til, at du kan finde en dessertvin, der passer perfekt til din dessert.

Find alverdens dessertvine hos Løgismose

En dessertvin kan være boblende på tungen, sødmefulde i smagen og forfriskende i aromaen. Indtrykkene, som de forskellige dessertvine efterlader, er meget varierende og afhænger af faktorer som regionen, hvori vinen er fremstillet, samt de lokale traditioner og regler for vinområdet. Der findes derfor et væld af dessertvine, hvor smag, farve og alkoholprocent changerer vidt og bredt.

Hos Løgismose har vi samlet alverdens dessertvine, så du kan finde netop dén smag, der passer til din dessert. Her er der ikke kun italienske islæt og franske fristelser men i stedet en bred vifte af dessertvine, der er importeret fra hele verden. Prøv eksempelvis en gylden græsk dessertvin, en rå Riesling eller en fristende portvin. Vores udvalg er utraditionelt og utvivlsomt forfriskende, hvilket gør det nemt for dig, at finde en unik dessertvin til dit behov. Når det kommer til vin, gider Løgismose nemlig ikke hvile på fordums meritter og habituelle holdninger. 

 

Uforlignelig dessertvin fra Ungarn

Selvom du i Ungarn finder et begrænset landareal, så rummer landet modsat en ubegrænset naturrigdom. Her er dybe dale, temperamentsfulde søer og bakket terræn. Og dét giver vine i verdensklasse - især når det kommer til dessertvine. 

Det er nemlig fra det lune gullasch-land, at du kan få legendariske og ædelsøde dessertvine. Prøv blandt andet at stille skarpt på Tokaji-området. Her bringer dessertvinene en uforlignelig sødme og nytænkende smagsniveau til din søde efterret. Tokaji, der er lavet på nationaldruen Furmint, er derfor et perfekt valg, hvis du vil opleve en ægte og unik ungarsk vin-nydelse.

 

Dessertvine med hver sin sødme

Når vi hos Løgismose snakker om dessertvine, så snakker vi egentlig om vine med restsødme. Det betyder, at sødmen er en ekstra finesse, som vinen får tilført – og dét kan ske på tre forskellige måder.

1. Sukkeret i druerne bliver koncentreret forud for vinfremstillingen ved at fryse druerne ned. På den måde er der ekstra sukker tilbage i vinen, når den har gæret. Dessertvine, der har været igennem denne sødningsmetode, bliver kaldt for ædelsøde vine og Icewines, og de er kendt for at balancere en intens sødme og frisk syre.

2. Vinens gæring bliver stoppet tidligere end normalt, inden alt sukkeret er omdannet til alkohol. Denne metode giver dét, vinkendere kalder for ’naturligt søde vine’. Det dækker blandt andet over portvin, Banyuls, Muscat de Beaumes de Venice og Rasteau.

3. Sukker, i form af ugæret druemost, bliver tilsat efter selve gæringen. Her bliver vinen gæret helt tør for bagefter at få tilsat sød druemost. Denne tilgang kaldes for sherry-metoden, da sherryens sødme bliver fremstillet sådan. Süss-reserve og visse typer Madeira bliver også lavet ved at få tilsat druemost efter gæring.

Løgismose har en dessertvin til dig

Hos Løgismose er vi eventyrlystne vineksperter, der gerne vil give dig nye smagsoplevelser. Derfor finder du både et udførligt sortiment af diverse vine samt inspirerende og lærerige artikler. Det giver dig et godt udvalg af produkter, en tilpas mængde af nørderi og et inspirerende omfang af nye fremgangsmetoder. På den måde kan vi dele vores passion for smage, sammensætninger og nye sansemæssige indtryk på en jordnær og relevant måde.

 

Manoel D. Poças Junior

 

Dessertvin til dessert 

Med historisk indsigt, teoretisk viden, æstetisk sans og veluddannede smagsløg sørger vi for at sammensætte et udvalg af dessertvine af den bedste kvalitet. Derfor er der smage for enhver, der passer til hvilken som helst dessert eller efterret – de søde vine til ostetallerkenen kan vi også klare. Vi har både sødlige nuancer, friske pust og noget til de helt skarpe tunger. Og skulle du mangle en lækker, fristende dessert til din nye dessertvin? Så kan du finde et væld af lækre opskrifter og gode vinparringer i vores opskriftsunivers. Så kan du fremhæve dessertens nuanceudtryk og afslutte dagen med helt særlige, og nye, smagsindtryk.