Da Rivetti-brødrene tilbage i 2001 købte 65 ha. og en noget faldefærdig vingård i de upåagtede bakker mellem Pisa og Volterra, var der mange der rystede på hovedet. Var det virkelig alt hvad det kunne blive til, når nu den succesombruste familie fra Piemonte skulle til at føre sig frem i Toscana?
Giorgio Rivetti's korte svar var et "ja", og da de første vine ramte markedet stod det klart, at Giorgio Rivetti ikke blot var kommet til Toscana for at vise "the establishment", at de kun behøvede de 2 klassiske druer Sangiovese og Colorino for at brillere. Han ville også vise, at vinstokkene ikke nødvendigvis behøvede at have rødderne plantet i Chianti Classico, Montepulciano og Montalcino for at levere frugt til mindeværdige vine.
Den første vin i det nye sats var denne Sezzana, som i 2001, 2003 og 2004 blev modnet på nye barrique og frigivet det 3. år efter høsten. Giorgio Rivetti og hans assisterende vinmager og administrator i Toscana Mirko Bessi mente imidlertid ikke, at de havde ramt den "colpiscilo proprio nel sedere" (lige i rumpetten). Derfor besluttede de at udskyde frigivelsen af en del af 2004-årgangen, og i 2005 justerede de på fadlagringen samtidig med, at de lagde sig fast på, at Sezzana fremadrettet skulle være en af de forsvindende få vine, der først frigives, når den nærmede sig sit zenit.
At der skulle gå samfulde 8 år ekstra år, havde de ikke drømt om og slet ikke planlagt. Men sådan blev det, og da de tilbageholdte flasker fra 2004 endelig blev markedsført, var det med en lille ekstra label med teksten "Ten Year Release of Excellence". Dette er således den bare 4. udgave af vinen, og den er først frigivet i foråret 2020.
Frugten kommer fra knap 2 ha. lige udenfor kurbyen Casciane Terme, hvor de omkring 35 år gamle vinstokke, der står på en sandet sydøst vendt skråning rig på marine aflejringer, har været kultiveret økologisk og i fuld respekt for naturen og dens rytmer lige siden Rivetti-brødrene tog over. Høsten er manuel med en soignering af klaserne allerede inden den 10 km. lange tur til vingården i plastkasser. Her foretages endnu en soignering af klaserne inden alle stilke fjerner hvorefter druerne forvandles til vin i temperaturkontrollerede rustfri ståltanke. Den malolaktisk gæring og den efterfølgende 24 måneder lange modning frem mod aftapningen på flaske sker i små og mellemstore nye franske fade, og derpå følger så flaskemodningen i mindst 100 måneder.
Stadig masser af mørke bær, men især tobak, lakrids, peber, efterårets svampe og tørrede urter. Fyldig, tør og qua sine tertiære aromaer naturligvis kompleks.