Gin

61 Resultater
Geranium London Premium Dry Gin
Old English Gin
Monkey 47 Gin
3 flasker dansk gin
Mediterranean Gin Mare
Falsled Kro 1744 Gin
Hendrick's Gin
1 fl ELG no 4 Premium Danish GIn & 4 fl
Jinzu Gin
Tanqueray No. Ten Gin
Tanqueray Export London Dry Gin
Thildes Gin  Premium Limited Edition
Citadelle Gin
Bulldog London Dry Gin
Elephant London Dry Gin
Sipsmith V.J.O.P. London Dry Gin
Beefeater London dry Gin
Sipsmith London Dry Gin
Gin Bay Leaf - ØKO 50cl
Gin ELG Sloe Danish Premium - 50cl
ELG Gin & Tonic  75cl 12%

Hvem opfandt gin?

 

Gin er en brændevin, man har drukket i århundreder. Helt tilbage i 1600-tallet blev Gin brugt til at lindre smerter i nyrerne. Om det var enebærernes kundskaber eller beruselsens virke, der lindrede, melder historien ikke noget om…

Siden hen blev Gin Englands national-drik. I dag er der stort set ikke det land, der ikke producerer Gin. En almindelig gin indeholder 38% alkohol, mens dry gin og extra dry gin indeholder hhv. 40% og 43% alkohol. Under krige nåede alkoholprocenten på Gin dog helt op på 57%, nemlig Navy Strenght Gin som vi kender den fra ELG. No.XX. En så høj alkoholprocent var faktisk en livsnødvendighed. Ser du, soldaterne havde det med at spilde deres spiritus på krudtet, så når det skulle antændes, så kunne det ikke, fordi det var vådt. De blev derfor beordret at drikke Gin på hele 57%, da man derved stadig ville kunne antænde krudtet.

Elg gin
Navy strength gin, to Luscombe tonicvand samt en gin og tonic

Hvordan destilleres gin?

 

Der findes mange former for gin. Den mest almindelige er London Dry Gin. Den destilleres ved høj styrke og fremstilles på korn, der indeholder mere byg end majs. Enebær er essentielt for gin. Det er ved gen-destillering, at enebærrene træder ind i billedet. Og det er da også enebærrene, der på fransk hedder genièvre, der har lagt navn til brændevinen, Gin.

Når du selv vil fremstille Gin, skal du huske på, at selvom det hedder enebær, er det ikke bær i ordets forstand, som gin laves på, men frø fra nåletræer. Det er derfor, at en tur i skoven omringet af grantræer kan lede tankerne hen på en god Gin.

Falsled Kro gin

Tre fagkræfter på den ikoniske landevejskro på Sydfyn har i samarbejde  med Nyborg Destilleri tilført en lille genistreg til den brogede verden af  gin. Jeg har undervist dem alle tre på Vinakademiet, og de er således veluddannede indenfor vin, spiritus og smag – og så er de alle tre kvinder.  Falsled Kro gin bærer yndefuld elegance i både udseende og smag,  og den emmer af underspillet luksus. Præcis som Falsled Kro. 

Randi, Cathrine og Amalie havde allerede før processen gik i gang et samstemmende billede af hvordan, ginnen skulle være.

Udgangspunktet skulle være de klassiske gin-botanicals krydret med mere friskhed samt traditionelle aromatiske haveurter, som altid har været en del af kroens gastronomiske signatur. 
Basisspritten er lavet på økologisk hvede og de klassiske botanicals tæller enebær, korianderfrø, angelikarod, cassiabark, appelsin- og citronskal.

Herudover er ginnen twistet med grapeskal og citronmelisse, som intensiverer citrusudtrykket med både dybde og kompleksitet og bidrager til det tørre, raffinerede udtryk. Ginnen er ufiltreret og de æteriske olier vil derfor gøre ginnen uklar, når den nedkøles f.eks. i en drink.

Ginnen kan udmærket drikkes rent eller bruges i en Dry Martini Cocktail (helst med twist frem for oliven), ligesom den gør sig fremragende i en Gin & Tonic. Vi har udvalgt den rene, klassiske tonic fra det britiske softdrink firma, Luscombe, som den perfekte ledsager til Falsled Kro Gin

Falsled kro gin med to Luscombe tonic vand

­Skal der drinks på bordet?

Gin & Tonic