Copenhagen Distillery

Hvad der i 2014 startede som et mikrodestilleri på 120 m2 med mikroproduktion af 2.500 flasker det første år er nu ekspanderet til over 1.000 m2 i en gammel – nu toptunet – industrihal – beliggende i Kløvermarken på Christianshavns Fælled, og i dag producerer Copenhagen Distillery op mod 100.000 flasker årligt – og mikro er for længst forsvundet!

Copenhagen Distillery

Bag det berusende destilleri og eventcenter står det dynamiske makkerpar Henrik Brinks og Sune Risum.

Egentlig er hjertebarnet hos de to herrer Whisky, og egentlig er ambitionen at vise alverden, at Whisky i verdensklasse ikke nødvendigvis forudsætter en mosaik af fade og årtiers tålmodighed.

Men 4-5 år skulle Henrik alligevel bruge, og det ledte frem til, at han sammen med Sune kastede sig over produktion af Gin og Akvavit i ventetiden. Vel og mærke Gin og Akvavit, der skulle løftes op i virkelig “spitzenklasse” ved at satse på færre, men fremragende ingredienser for at ramme en renere og mere klart smagsprofil og ved at satse på en emballering, der både var smuk og unik.

 

 

Copenhagen Distillery

­

Undervejs er bæredygtigheden blevet et omdrejningspunkt for det eventyrlystne og kreative Copenhagen Distillery:

• ingredienserne og slutprodukterne er økologiske,

• elektriciteten er vindmøllegenereret,

• resterne fra Whisky-produktionen ender som dyrefoder,

• propperne til flaskerne produceres af genanvendt kork,

• og vandet i produktionen recirkuleres for til sidst at blive brugt til rensning af destillationsapparatet.

 

­

SOMMERCOCKTAILS

med Gin og Akvavit fra Copenhagen Distillery

Læs opskrifterne