Bodega José De La Cuesta blev grundlagt i 1894 og positionerede sig i begyndelsen af 1900-tallet som af de allerbedste Sherry producenter. For at kunne få del i de spirende eksporteventyr smeltede firmaet i 1932 sammen med Antonio Caballero & Nephews, som var i færd med at etablere som et af Spaniens stærkeste eksporthuse. Desværre fulgte den spanske borgerkrig og 2. verdenskrig og Bodega José De La Cuesta fik aldrig sit internationale gennembrud. I stedet blev de en solid, men stadig mindre betydende del af det selskab, vi i dag kender som Caballero desde 1830.
I 1990 overtog Caballero Bodegas Lustau og i de kommende år blev Bodegas José De La Cuesta reduceret til et brand, som Lustau kunne benytte på markeder hvor de ønskede flere forskellige samarbejdspartnere.
Der er imidlertid ikke noget sekundært over de vine som tappes i La Cuesta regi. Lustau ’s vinmager Sergio Martinez går lige så seriøst til opgaven som når det gælder Lustau's flagskib PX, og skeler man et kort øjeblik på prisen er dette intet mindre end en fantastisk vin.
Her er tale om en 100 % PX Sherry, hvor druerne efter høsten som traditionen byder lægges til tørring på jorden udenfor Bodegaen (nej det bliver ikke regnvejr) forud for gæringen, som standses med brandy allerede når alkoholen rammer 5%, for at indkapsle sødmen. Herefter følger minimum 10 år på amerikanske fade i et solera system, som kan føres tilbage til tiden hvor José De La Cuesta opererede som en selvstændig Bodega.
En mørk ravgylden olieagtig vin, som næsten ikke kan slynges rundt i glasset. Svedende figner, kandiserede frugter, rosiner, melasse og duften af mættede engelske julekager fylder næsen og snart følger honning, karamel og syltede appelsiner trop. Meget sødmefyldt, rig og intens i munden, med en usædvanlig lang, cremet og aromatisk og mættende eftersmag.
Et historisk og traditionsrigt glas til desserter, alt hvad der bare dufter at chokolader og også fremragende til selv de pikante blå oste.