Ribera del Duero som vinområde kræver efterhånden ingen introduktion. Hvis du er nået dertil, hvor du ønsker at få smagt noget af det mest velproducerede vin, der kommer fra området, er her et godt bud på en trio, hvor du bliver klædt godt på uden at skulle tømme kontoen.
Naturligvis er Peter Sisseck repræsenteret – her med PSI, som vi betegner som hans største bedrift, da det er imponerende at producere noget der minder om 300.000 flasker i denne kvalitet. Årgang 2019 (94 point - Guia Peñin).
Vin nummer to er La Hormiga fra Bodegas Antídoto. Det er franske Bertrand Sourdais, der står bag. Han har tidligere opereret på Château Mouton-Rothschild i Bordeaux, men er nu stålsat på at producere absolut topkvalitet i Ribera del Duero. Årgang 2019 (94 point - Tim Atkin).
Til sidst en mere moden vin i Montecastros Reserva 2017 (92 point - Tim Atkin). Peter Sissecks gode ven Carlos de la Fuente er en af bagmændene og hans ekspertise skinner igennem i en vin, der uden at komme buldrende omfavner smagsløgene med mørk frugt, mørk chokolade og et touch af vanilje.
Smagekassen indeholder følgende 3 flasker: