Fakta
- 6 stk. 561,-
Spumante Brut Ottantacinque - ØKO/VEGAN
- 6 stk. 561,-
110,-
146,67 pr. l.
6 stk.
561,-
93,50 pr stk.
Spar 99,-
Beskrivelse
Denne Spumante Ottantacinque er en af de seneste succeshistorier fra vores boblende venner nede i Venedigs baghave. En dejlig omgang glædelige bobler som kommer i et lidt mere tørt udtryk end vi er vandt til fra disse kanter. Og så gør det jo ikke noget, at prispunktet er et noget andet, end det vi oplever i de efterhånden prestigiøse Prosecco vine fra Valdobbiadene og Cornegliano.
Der er tale om et sammenrend af frugt fra sletterne nedenfor de berømte skråninger og Perlage har ikke travlt med at oplyse drueblandingen og andre teknikaliteter, for, som Marcella Callegari, den mangeårige europæiske eksportchef formulerer det, så er der "ret stor variation fra år til år, og det vigtigste er, at vi får plukket druerne, mens der stadig er masser af dejlig friskhed til stede. Vores økologiske vinstokke svigter os aldrig!"
"Ottantacinque" er det italienske ord for "85" og referer til det år, hvor Nardi-brødrene påbegyndte den rejse, der gjorde dem til den første økologiske vingårds i Prosecco-land, og siden det naturlige forbillede for den voksende skare af vinbønder, som prioriterer biodiversiteten. Og i dag har Perlage taget det 2-3 skridt videre end snart sagt alle andre vingårde, ikke bare i Prosecco-land, ikke bare i Veneto, men i hele Italien.
De økologiske og biodynamiske certifikater fra Codex og Demeter er således suppleret af en stribe andre certifikater, som dels dokumenterer bæredygtigheden ned til den mindste detalje, dels dokumenterer, at Pertage påtager sig et socialt ansvar overfor både virksomhedens ansatte og lokalsamfundet.
Vinen blev introduceret i foråret 2018 og fik med det samme succes, måske fordi den adresserede den voksende skare af veganere, eller måske på grund af den lidt friskere stil fordi restsukkeret blev holdt nede på de 10g.
Dejlige fristende bobler til picnickurven, til velkomsten på terrassen og/eller til sommernattens smil. Enjoy!
Producent
Vi tøvede længe, da vi skulle finde den rette samarbejdspartner i det hastigt ekspanderende mekka for italienske bobler mellem Valdobbiadene og Cornegliano oppe i Venedigs smukke frodige bagland. Vinmarkerne skiftede ejere i et tempo, som ikke oplevede andre steder i Italien. Nye vingårde blev ved med at dukke op, og når først vi blev begejstrede falmede vinene hurtigere end en blomstrende buket fra marken, som ikke fik vand.
Først i 2014 kom vi i mål, da vi besøgte Perlage på Vinitaly i Verona. Vi havde besøgt vingården et par år tidligere men kunne ikke få enderne til at mødes, men nu var vi blevet mere fokuserede på økologi og Perlage’s eksportchef Elena Brugnera havde opdaget at hun ikke lige kunne sparke døren ind til det danske marked fordi de fleste danske importører hun havde mødt bekymrede sig mere om prisen end kvaliteten.
Historien om det Perlage, vi kender i dag, tog sin begyndelse i 1980’erne da de 7 Nardi brødre så småt skulle til at finde ud af, hvorledes de skulle føre det deres forældre (Tiziano og Afra Nardi) have skabt videre, og på et eller andet tidspunkt modnede beslutningen om at begive sig ud på en opdagelses- og dannelsesrejse hvis endemål de ikke kendte. De ville være de første der konverterede til økologisk landbrug i Valdobbiadene og de ville være de første, som producerede økologiske Prosecco vine.
Her mange år senere mindes Ivo og Claudio Nardi, at papirarbejdet var det nemmeste, hvorimod vinstokkene ikke helt var med på ideen. I starten opførte de sig som junkier, der var blevet tvunget til at være clean overnight, og oppe på deres del af den berømte Riva Moretta skråning tog det 10 år de begyndte at druer, der var bedre end de konventionelle.
For Nardi familien og deres ansatte er økologien blevet en passion som rækker langt ud arbejdet i vinmarken og de rammer som den økologiske disciplin beskriver. Så ud over fraværet af fremmede gærstammer og reduktion af sulfitter handler det også om solpaneler der opvarmer vandet, CO2 neutrale kontormiljøer, nye lettere flasker og etiketter, der kan lynes af flaskerne inden de afleveres til genbrug.
De økologiske og biodynamiske certifikater fra Codex og Demeter er således i dag suppleret af en stribe andre certifikater, som dels dokumenterer bæredygtigheden ned til den mindste detalje, dels dokumenterer at Pertage påtager sig et socialt ansvar både overfor virksomhedens ansatte og lokalsamfundet.
Det kan lyde frelst, men det gør ikke så meget, når vinene smager som de gør. Vinene vinder hvert år et hav af priser, ligesom de hædres i de italienske guider og de er stadig alene om at producere en helt svovlfri og vegansk Prosecco.
Vinene fra Perlage har været en del af Løgismose familien siden sommeren 2014. Du ser det aktuelle udvalg her
Oprindelse
Region
Veneto er en stor og betydningsfuld vinregion i det nordøstlige Italien. Regionen er rig på vintyper, og har gennem de seneste årtier nydt voksende anderkendelse. Der produceres en bred vifte af rødvine fra de lette Bardolinoer ved Gardasøen til de kraftige og alkoholrige Amarone vine fra Valpolicella. I nordøst produceres den mousserende Prosecco på Glera druen, og Soave har for længst slået sit navn fast for blomstrende, friske hvidvine på Garganega og Trebbiano. Der dyrkes i stigende grad internationale sorter som Cabernet Sauvignon, Merlot og Pinot Noir.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter