Fakta
- 1 stk. 258,-
Saint-Joseph
- 1 stk. 258,-
345,-
460,- pr. l.
1 stk.
258,-
Spar 87,-
Anbefalinger
Vinbladet (Danmark)
92
Sødmefuld, ung, mørk bærfrugt med et let solbærpræg. Frisk, rank og umiddelbart charmerende og personligt sammensat aromarigdom. Givende og velafbalanceret duft. Sprød frugtdrevet og præcis smag med veldimensioneret sødmefuldhed. Saftig på den kultiverede måde og med nydelig bløde, og veldoserede tanniner. Vellykket og letdrikkelig. Niels Ehler - Marts 2025
Beskrivelse
Pierre Gaillard udfordrer som altid tesen om, at Syrah vinene fra det nordlige Rhône skal modne i adskillige før den bliver drikkemoden. Her er der tale om umiddelbar charme, og også en accentueret fornemmelse af terroir, som betyder, at vinene er smukke eksponenter for den hårfine balance mellem pondus og finesse. En disciplin som kun få producenter mestrer.
Der er tale om frugt fra ejede og lejede parceller på tilsammen 10 ha. på forskellige øst og sydøst vendte granitrige skråninger i Chavanay, Sarras samt hjemkommunen Malleval i den nordlige del af appellationen. Over alt er vinstokkene mere end 20 år gamle, og høsten er manuel med om nødvendigt en soignering af drueklaserne inden de pakkes i plastkasser og køres op til vingården højt oppe over Rhônefloden.
Her foretages en soignering inden alle stilke fjernes hvorefter de delvis knuste druer køles ned for at få lov til at udveksle aromaer i op til en uge inden temperaturen hæves og den alkoholiske gæring sættes i gang i store lodret stående egefade og rustfri ståltanke. Her får den jomfruelige vin lov til at trække på kvasen i op til en måned inden den fyldes på brugte fade fra Allier og Nevers, hvor den modner 14 måneder inden den endelige cuvée sammenstikkes og tappes på flaske uden filtrering.
Udtrykket er helt klassisk - eller "old school" om man vil - og de 14 måneder i fadene har heldigvis ikke dæmpet noterne af friske kirsebær, viol og aromatiske pebre. Med andre ord en bundsolid ambassadør for distriktet, der charmerer med sit fine spil mellem mineralitet og søde tanniner. Et usnobbet og glimrende alternativ til de langt dyrere vine fra Côte-Rôtie og Hermitage.
Prøv den til for eksempel en gang stegt lever fra hårvildt, eller alternativt kalv, med sauté af sorte trompetsvampe og bacon.
Etiketten er dekoreret af Pirre Gaillard mangeårige ven - den i Lyon bosiddende impressionistiske maler Alain Demond - som med svovlgule, grønne og lilla vinøse landskaber og buketter forsøger at formidle magien i flasken.
Producent
Robert Parker udtrykte det meget præcist, da han i sin tid skrev: "Pierre Gaillard har nu mere end 20 års erfaring, så han kan ikke længere betragtes som en "up and coming superstar". Den status har han for længst nået".
Pierre Gaillard har arbejdet sig op ved hjælp af stædighed og hårdt arbejde. I starten sammen med Guigal hvor han var med til at etablere La Turque som et benchmark i Côte Rôtie, og undervejs skrabede han penge sammen, så han kunne købe sit første stykke jord. Det skete i 1981, hvor Pierre erhvervede små 3 ha. på en stejl skråning oppe bag ved Chavanay, og efter at have ryddet den sandede østvendte skråning og anlagt terrasser til vinstokkene var det, der skulle blive til "Clos de Cuminaille", en realitet.
Siden er det gået slag i slag og Pierre Gaillard kan i dag tilbyde en af de mest interessante kollektioner i nordlige Rhône skabt på et spændende miks af frugten fra egne eller lejede vinmarker kombineret med frugten fra betroede druedyrkere.
Hele potentialet mødes i kælderen som ligger udenfor landsbyen Malleval højt oppe på skråningerne langs Rhônefloden. Her gærer druerne til vin i rustfrit stål eller træ alt efter type. Omrøring, overpumpning og sidenhen omstikning begrænses til et minimum og resultatet er en gennemgående transparence og lykkelig elegance i alle vinene, som er ganske enestående.
Bonusinfo:
Både far og datter er også optaget af vinens kulturhistorie og den måde man lavede vin på før i tiden. Det har de sidste 15 udløst et samarbejdet med "Musée Gallo-Romain" i Saint Romain-en-Gal, hvor de har lagt vinstokke og vin til et projekt, der hedder "TOUS LES CHEMINS MÈNENT AU RHÔNE" (Alle veje fører til Rhône). Sammen med museumsfolkene nørder de i mikroskala med at rekonstruere, hvorledes Romerne forvandlede druerne til vin og efterfølgende forsøgte af Historisk konservere og smagsætte den med f.eks. irisrod, bukkehorn, honning, harpiks og måske endda også havvand.
Familien Gaillard har været en del af Løgismose familien siden 2015. Du ser vores aktuelle vine her
Oprindelse
Region
Rhone dalen ligger i Sydøstfrankrig langs Rhone floden. Dalen følger floden ca 240 km og er dermed også et af Frankrigs største vinområder. Den opdeles i Nord og Syd, hvor særligt den sydlige del har udpræget Middelhavsklima med lange, tørre somre og den konstant blæsende Mistralvind . Der laves mange vintyper, men hovedvægten ligger på rødvin. I Nord anvendes Syrah til rødvine og Viognier, Marsanne og Roussanne til hvidvine, mens den sydlige og klart største del af dalen anvender et bredt spektrum af druer, som udover Syrah også tæller druer som feks Grencahe, Mouvedre, Cinsault. Af grønne Rhone druer kan nævnes Clairette, Roussanne, Marsanne og Boubolenc.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter