Fakta
- VinTypeRødvinHvidvinChampagneMousserende vinFine WineRosévinDessertvinPortvinHedvinSherryNaturvinOrangevinAlkoholfri vinSmagekasserLykkekasserAlle vineDruePinot NoirChardonnaySauvignon BlancCabernet SauvignonRieslingGrenacheMerlotTempranilloCabernet FrancSyrahNebbioloMalbecSangiovese
- Spiritus & Drikke
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenTemaerBrunchNem hverdagBagningFrokostTapasBarenSnacksJul med LøgismoseDen søde juletidJulefrokost med LøgismoseOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- ButikkerButikken på Nordre ToldbodLige nu i butikkenÅbningstiderEvents på Nordre ToldbodJul på Nordre ToldbodNytår på Nordre ToldbodBestil nytårsmenuBestil julemiddagenBestil rôtisserie-grillet kyllingBestil Coq au VinProducenter i butikken
- Black Friday
- 6 stk. 4.564,50
Pommard Les Jarollières 1. Cru BIO
- 6 stk. 4.564,50
895,-
1.193,33 pr. l.
6 stk.
4.564,50
760,75 pr stk.
Spar 805,50
Anbefalinger
Allen Meadows - Burghound
93 Sweet spot Outstanding
This is also beautifully layered with its ripe and equally fresh nose reflects notes of roasted purple fruit, warm earth and an unusual hint of hoisin. The succulent, round and relatively refined flavors possess fine mid-palate volume along with a similar taut muscularity before terminating in a youthfully austere finish that is shaped by a very firm tannic spine. This too is excellent and a wine that should amply repay extended keeping. Allen Meadows - April 2021
Jasper Morris Inside Burgundy
Jasper Morris - Oktober 2020
Beskrivelse
Vinene fra Pommard beskrives mange steder som de kraftigste og mest tanninholdige syd for Beaune, men overordnet er der tale om en broget affære, hvor det rustikke ofte få has på den subtile finesse. Ikke desto mindre er der 155 ha. fordelt på 24 vinmarker, som har status af 1. Cru, og når man åbner denne vine fra Les Jarollières bliver man mindet om, at det er farligt at generalisere. Patrick Landanger fik tidligt fat i den lange ende og leverede i en årrække en af kommunes mest pålidelige og bedst balancerede vine. Og nu fortsætter Benoit Landanger i faderens fodspor.
Les Jarollières er den sydligste af 1. Cru’erne i Pommard og ligger vis a vis 1 Cru Les Fremieres, som fortsætter ind i Volnay. Her har Pousse d’Or efterhånden fået samlet 1,44 ha. tilplantet i 1990, omkring 1970 og så juvelen på 0,43 ha. som er tilplantet helt tilbage i 1925. De små parceller ligger midt i en masse konventionelt landbrug, men er blevet passet og plejet efter økologiske og biodynamiske principper i mere end 15 år. Altså ingen sprøjtning med pesticider, ingen ukrudtsmidler og kun organisk gødning i vinmarken. Regelmæssigt pløjning med heste forspand når kalenderen tillader det for at lufte og berige jorden, og endelig er månekalenderen også fremme når høst tidspunktet skal fastlægges.
Druerne håndplukkes og fremme ved vingården sker der en sortering inden alle druer befries for stilkene og køles ned for udblødning i 3-4 dage inden gæringen sættes i gang uden tilsætning af fremmede gærstammer. I de tre uger gæringen varer arbejdes der med "punch Downs" morgen og aften hvorefter vinen modner i 15 måneder på fade (30% nye) uden omstikninger undervejs. Herefter blandes vinen fra de forskellige fade i rustfrit stål og tappes på flaske uden forudgående klaring eller filtrering.
Da Bourgogne eksperten Allen Meadows var forbi i april 2021 for at smage vinene fra 2019 sammenfattede Benoît Landanger årgangen således: “2019 er en fantastisk årgang, men med udbytter på kun 20 til 22 hl / ha. var den kvantitativt meget nærig. Vi plukkede fra den 11. september, og modenheden på de forskellige parceller var faktisk ret ensartet med potentielle alkoholer, der lå og svingede mellem 13,5 og 13,8% plus to vine, som kom op forbi de 14%. Den højeste alkoholprocent, som vi fik i 2019. Jeg er virkelig overordentlig tilfreds med resultaterne og i betragtning af hvor varm vækstsæsonen var, så er vinene overraskende fokuserede og transparente.”
Producent
Domaine Pousse d'Or udenfor Volnay er en af de mest iøjnefaldende vingårde i Côtes de Beaune. Domainet blev etableret i sin nuværende form tilbage i 1964, da 2 domainer blev slået sammen og vinene fra de dengang 13 ha. blev ført frem til verdensberømmelse af Gérard Potel, der både var gourment, vinkender og en af efterkrigstidens største vinmagere i Bourgogene.
Undervejs fatter forretningsmanden Patrick Landanger interesse for Gérard Potel's projekt, og han køber sig ind på ejendommen for en del af den formue han havde tjent på produktion af kirurgiske og ortopædiske instrumenter. Oprindeligt var det Patrick Landanger's at investere i Midi, men da Gérard Potel døde i 1997 og hele domainet kom til salg slog han til, og Patrick Landanger måtte erkende at han ikke længere blot var en passiv invester, men en Propriétaire Récoltant.
Det førte til væsentlige tilføjelser til porteføljen; i Corton og Puligny-Montrachet og senere et større opkøb i Chambolle-Musigny som betyder at Domaine Pousse d'Or idag disponerer over 18 ha. fordelt på en perlerække af prestigefyldte parceller med premier og grand crus status fra Morey-Saint-Denis og Chambolle-Musigny i nord, over Corton, Pommard og Volnay, og ned til Puligny-Montrachet og Santenay mod syd.
Tilsammen resulterer det i omkring 90.000 årlige flasker fordelt på 16 forskellige labels, der enten er økologisk certificerede eller som det hedder "skabt med så stor respekt for jorden og de næste gennerationer" at det ikke betyder noget at certificeringen af de enkelte parceller blev umuliggjort på grund af den specielle ejemdomsfordeling i Bourgogne.
Oprindelse
Region
Bourgogne ligger centralt i det østlige Frankrig med hjertet koncentreret mellem byerne Dijon og Lyon. Overordnet set deles det fra nord til syd ind i: Chablis, Cote d'Or med Cote de Nuits og Cote de Beaune, Cote Chalonnaise, Maconnais og Beaujolais. Området har fastlandsklima og de korte somre kan gøre druemodning udfordrende. Jordbundsforhold er af særlig stor betydning her og små udsving kan give anledning til enorme prisforskelle i den færdige vin. De to hoveddruer er Chardonnay og Pinot Noir, og mange de bedre vine fra Bourgogne kan udvikle sig adskillige år i flasken. I Maconnais dyrkes den grønne drue Aligoté endvidere, mens Beaujolais stort set kun fokuserer på den blå drue Gamay.
Distrikt
Pommard er en kommuneappellation på Cote de Beaune beliggende mellem Beaune og Volnay. Appellationen dækker ca 320 ha vinmarker, hvoraf 116 ha er klassificeret som Premier Cru. De 27 Premier Cru marker ligger i et nærmest udbrudt bælte på begge sider af byen Pommard. Pommard har ingen Grand Cru marker og kun rødvin kan produceres indenfor appellationen med Pinot Noir som den sædvanlige hovedrolleindehaver. Trods Cote de Beaune på mange måder er mere kendt for hvidvin er særligt Pommard og nabokommunen Volnay de bedste eksponenter for potentialet for produktion af rødvin på den sydlige del af Cote d'Or. Pommard vinene er kendt for at være ranke, kraftfulde og maskuline, mens vinene fra Volnay er nærmest det modsatte i form af elegante og feminine vine. Det kan virke overraskende set i lyset af, at de ligger side om side, og både jordbundsforhold og tradition er medvirkende til at skabe denne forskellighed.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter