Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 2.034,90
Le Petit Ducru de Ducru-Beaucaillou
- 6 stk. 2.034,90
399,-
532,- pr. l.
6 stk.
2.034,90
339,15 pr stk.
Spar 359,10
Anbefalinger
James Suckling
93
Marts 2023
Decanter Magazine
93
Georgina Hindle - Januar 2023
La Revue du Vin de France
92
Guide vert 2024
Robert Parker - The Wine Advocate
90
William Kelley - April 2023
Beskrivelse
Bruno Borie fra Ducru-Beaucaillou kalder denne blot 3. udgave af Le Petit Ducru for en ”nyhed skabt på frugten fra vores forskellige vinmarker i Saint-Julien, som allerede med sit kærlige navn fortæller vinelskerne noget om vines positionering og vores ambitioner med den”, og videre at Le Petit Ducru er en introduktion til Borie-familiens signaturvine og en høflig invitation til også at opleve kompleksiteten, balancen og elegancen i Ducru-Beaucaillou og La Croix Ducru-Beaucaillou”.
Helt ny er vinen imidlertid ikke idet den erstatter den nu skrinlagte Château Lalande-Borie, som blev produceret i perioden fra 1971 til 2018 på frugten fra de 18 hektar med vinstokke, som familien købte fra Chateau Lagrange i 1970, samt yderlige 12 hektar som er blevet erhvervet fra forskellige andre avlere i løbet af årene. Så det er hverken en 2. vin eller 3. vin til Ducru-Beaucaillou, men en selvstændig vin som nu på grund af den valgte namedropping giver Bruno Borie helt ny muligheder og helt legale friheder, når de forskellige vine sammenstikkes i de kolde vintermåneder.
Drueklaserne soigneres allerede ude blandt vinstokkene på mobile rysteborde for at undgå kontakt mellem sund og usund frugt. Herefter fjernes alle stilke når frugten ankommer til slottet, og efter endnu en sortering finder gæringen sted i rustfri ståltanke af forskellig størrelse drue for drue og parcel for parcel. Det oplyses ikke, om Le Petit Ducru udelukkende er funderet på frugten fra parcellerne oppe omkring Château Lagrange, Château Talbot og Château Gruaud Larose, men det er sikkert tæl på sandheden, og da drueblandingen og den efterfølgende modning i 12 måneder i franske 225 liters fade med 30% nye fade til forveksling ligner det, vi husker, så er dette i bund og grund stadigvæk Château Lalande-Borie, og det er da bestemt ikke dårligt. Det er bare en lille smule polemisk at kalde vinen for ”Petit”!
Producent
Chateau Ducru-Beaucaillou er synonym med den indflydelsesrige Borie familie, som købte slottet i ynkelig forfatning tilbage i 1941. Herefter påtog Francis Borie sig den monumentale opgave at renovere stedet og bringe vinen tilbage blandt de ypperste i Saint Julien.
Arbejdet blev overtaget af hans søn, Jean-Eugène, der med stor succes styrede ejendommen gennem anden halvdel af det 20. århundrede, og da Jean-Eugène døde i 1998 overtog hans enke og børnene Sabine Coiffe og Bruno-Eugène Borie klar til at videreføre traditionerne.
Bruno-Eugène Borie er i dag CEO for firmaet, og Chateau Ducru-Beaucaillou er dermed et af de få slotte, der har formået at forblive i samme families eje i 3 generationer.
Vinmarkerne strækker sig næsten ned til Gironde floden, og ligger mellem Beychevelle i nord og Latour mod syd. Selvom ejendommen er på 215 hektar, er det kun de 75 hektar, der er tilplantet med vinstokke. Her er der så til gengæld hele 10.000 planter pr. hektar fordelt på 70% Cabernet Sauvignon og 30% Merlot med en gennemsnitlig alder på 40 år.
Den årlige produktion er ca. 120.000 flasker.
Oprindelse
Region
Bordeaux (opkaldt efter byen med samme navn) ligger i den sydvestlige del af Frankrig og breder sig indlands fra Atlanterhavets kyst lang floderne Gironde, Garonne og Dordogne hvor omkring mange af de bedste marker er placeret. Indflydelsen fra havet er stor, og Bordeaux er præget af en del nedbør. Det enorme område er på mange måder varieret, ikke mindst når det handler om vinstile. Mest kendt er Bordeaux for de tørre rødvine på Cabernet Sauvignon og Merlot og de ædelsøde vine på Semillon og Sauvignon Blanc. De bedste vine fra Bordeaux, både røde, tørre hvide og søde hvide er kendetegnet ved at have lang holdbarhed i flasken. Området er præget af lang historie og stor international anerkendelse.Distrikt
Saint-Julien ligger mellem Pauillac og Margaux på Gironde flodens venstrebred. Appellationen dækker ca 900 ha og jordbunden er rig på grus og sten samt sand og ler. Dræneringen er god, og Cabernet Sauvignon druen trives her både pga den gode vandafledning og akkumulatioen af varme i gruset. Den anden mest plantede drue er Merlot efterfulgt af Cabernet Franc, og Petit Verdot, og også de to traditionelle sorter Malbec og Carmenere er tilladt. Hvidvin er ikke tilladt under navnet St. Julien. Appellationen fik ingen slotte klassificeret som Premier Grand Cru Classé i 1855, men nogle af Bordeaux bedste Deuxieme Cru slotte findes her, bl.a. Leoville-Las-Cases og Ducru-Beaucaillou. Vinene betegnes som havende Margaux's elegance i kombination med Pauillac's kraft og styrke. De bedste er længelevende og som regel fadlagrede.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter