Fakta
- VinTypeRødvinHvidvinChampagneMousserende vinFine WineRosévinDessertvinPortvinHedvinSherryNaturvinOrangevinAlkoholfri vinSmagekasserLykkekasserAlle vineDruePinot NoirChardonnaySauvignon BlancCabernet SauvignonRieslingGrenacheMerlotTempranilloCabernet FrancSyrahNebbioloMalbecSangiovese
- Spiritus & Drikke
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenTemaerBrunchNem hverdagBagningFrokostTapasBarenSnacksJul med LøgismoseDen søde juletidJulefrokost med LøgismoseOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- ButikkerButikken på Nordre ToldbodLige nu i butikkenÅbningstiderEvents på Nordre ToldbodJul på Nordre ToldbodNytår på Nordre ToldbodBestil nytårsmenuBestil julemiddagenBestil rôtisserie-grillet kyllingBestil Coq au VinProducenter i butikken
- Black Friday
- 1 stk. 297,50
Grappa di Moscato Bricco Quaglia
- 1 stk. 297,50
350,-
700,- pr. l.
1 stk.
297,50
Spar 52,50
Beskrivelse
La Spinettas Grappa Uve di Moscato ”Bricco Quaglia" er en intens, meget aromatisk, blid og blød spiritus hvor man søger at skabe maksimalt plads til druens blomstrende og parfumerede væsen dels ved at undlade fadlagring dels ved at skære alkoholindholdet ned til 41%, hvilket er 2-6% lavere end hos de fleste andre. Missionen er lykkedes og Bianco Quaglia er uden tvivl en af de mest velafstemte Grappaer, som produceres på Moscato. Helt ren, fløjlsagtig i sin tekstur, uendelig elegant og pakket med associationer til druen.
Da Rivetti brødrene besluttede, at kvasen fra druerne til deres 2 mest berømte vine Bricco Quaglia og Le Pin skulle forvandles til Grappa besluttede de samtidig, at det var en opgave, der var alt for vanskelig og investeringstung til, at de selv kunne løfte den. De henvendte sig derfor til Fratelli Rovero, der selvom de oprindeligt også "bare" var vinproducenter, omkring årtusindeskiftet også havde fået så godt fat om den delikate destilleringsteknik, at de kunne præstere ekstraordinært karakterfulde grappaer med den samme raffinerede elegance, som grappaens grå eminence maistro Paolo Berta er eksponent for.
Rovero brødrene sørger selv for opsamling af kerner, skaller og de vigtige saftrester mens druerne presses. Den såkaldte vinaccia køres derefter de godt 20 km. til Fratelli Rovero destilleri, der liger godt skjult i en gammel stenbygning bag et undseeligt kapel lidt syd for Asti. Her påbegyndes destilleringen af La Spinettas vinaccia med det samme, således at iltningen forbliver minimal. Der destilleres i små Lots (i en proces som kaldes discontinuo) og efterfølgende sammenstikkes ånden fra de forskellige partier i rustfrit stål, hvor den unge grappa modner i 16 måneder inden den skæres ned til de 41%, som man har smagt sig frem til eksponerer frugten og de æteriske aromaer smukkes. Herefter fyldes Grappaen på flaske og leveres tilbage til La Spinetta.
Producent
Giorgio Rivettis nærmest magiske trylleri først med Moscato, siden med Barbera og nu også med Nebbiolo og Sangiovese har taget verden med storm.
Giorgio producerer aromatiske, frodige og koncentrerede vine, der skaber umiddelbar begejstring straks de frigives til salg. Men det er også vine, der på forunderlig vis belønner dem, som vælger at vente på de ekstra dimensioner og de mere subtile aromaer, som flaskemodningen til overflod bringer til La Spinetta's røde topvine.
Det er næsten for godt til at være sandt, men anmeldelserne i den internationale presse har dokumenteret det gang på gang, og det er ganske vist: La Spinetta er i dag placeret helt oppe i toppen af hierarkiet ikke bare i Piemonte, men i hele Italien.
Rejsen mod tinderne begyndte i 1977 da Giuseppe og Lidia Rivetti producere de første 7.000 flasker Moscato d'Asti fra vinmarkerne på toppen af bakken La Spinetta. Vinen som i dag hedder Bricco Quaglia satte nye standarter for, hvor forfriskende en sød vin kunne være, og den dannede grundlaget for de lykkelige investeringer, som senere fulgte.
- I 1985 så markedet de første røde Barbera vine fra Asti.
- I 1989 fulgte Le Pin på Nebbiolo, Barbera og Cabernet Sauvignon, som et blændende eksempel på, hvad man kunne levere i den mere rummelige Langhe appellation.
- I 1995 kom så den første Barbaresco med det nu legendariske næsehornslignende væsen på etiketten, og siden er det gået stærkt.
- I 2000 blev der tilkøbt 8 interessante ha. i Barolo.
- I 2001 fulgte nærmest ved en tilfældighed 65 ha. med vinstokke og olivenlunde i Toscana.
- I 2011 blev det interessante Piemonte baserede Vermouth, Liquori og ikke mindst Spumantehus Contratto indlemmet i familien.
- 2018 blev nogle hektar erhvervet i bakkerne nede omkring Tortona i det allersydligste Piemonte med den unikke genopstandne druen Timorasso.
I de senere år har Spinetta ved at tilbageholde en del af Barolo og Barbaresco-produktionen, ved at tappe særlige Riserva udgaver på magnum flasker og ved at tilbyde pakning i særlige OWC-trækasser (Original Wood Casas) formået at bevæge sig ind i det såkaldte Fine Wine-univers, der oprindeligt var et fransk fænomen centeret omkring Bordeaux og Bourgogne.
La Spinetta spurtede således fantastiske 194 pladser frem på Liv-Ex listen i 2021, og tronede pludselig som nr. 8 i Italien og nr. 40 i det hele taget på listen over denne verdens mest interessante og efterspurgte vinhuse. En position som de ikke helt kunne forsvare i 2022, men alligevel…
Alt i alt er La Spinetta historien om en helt fantastisk rejse frem mod flere end 150 ha. med egne vinmarker, produktion af en bred vifte af appellerende vine fra 4 forskellige platforme, som nu til sammen begaver markedet med mere end 700.000 bæredygtigt og/eller økologisk producerede flasker om året.
I Løgismose lagde vi fra land med de mousserende vine fra Contratto i efteråret 2011. Siden fulgte først de øvrige vine fra Piemonte og til sidst også vinene fra Toscana, og i dag bestræber vi os på at føre et af de bredeste og dybeste udvalg af vine fra La Spinetta. Se det aktuelle sortiment her
Oprindelse
Region
Piemonte ligger i Nordvestitalien og er en af landets mest prestigefyldte vinregioner. Vinmarkerne ligger mellem Alperne i nordvest og Apenninerne i sydøst, og regionen udmærker sig ved at være domineret af lokale sorter som f.eks. Nebbiolo, Barbera, Dolcetto, Arneis og Cortese. Klimaet er gennemgående kontinentalt men præget af nærheden til bjerge, som begrænser nedbørsmængden. Stilmæssigt produceres en bred vifte af typer fra de tanninrige og længelevende vine fra Barolo, de saftige og friske Barbera vine, de lette hvidvine på Arneis og Cortese samt de søde, mousserende fra Asti på Moscato. En stor del af vinene i regionen produceres indenfor DOC og DOCG reglerne.Næringsdeklaration
Indeholder ikke sulfitter