Fakta
- 1 stk. 296,65
Gin ELG no 2 Danish Premium - 50cl
- 1 stk. 296,65
349,-
698,- pr. l.
1 stk.
296,65
Spar 52,35
Anbefalinger
International Wine & Spirit Competition IWSC
Silver
IWSC - 2019
Beskrivelse
Gin er ofte et produkt af tyve eller flere forskellige urter og krydderier, og det er lidt af kunst at blande så forskelligartede sager og alligevel opnå et harmonisk og autentisk produkt. De senere års boom i nye Gintyper har affødt en trend, hvor Gins sammensætning næsten ikke kunne blive indviklet nok, men dette ”blandingsmisbrug” har nu affødt en modreaktion.
Herhjemme er blandt andre masterdestiller Henrik Elsner gået imod strømmen og barslet med en serie af Small Batch Gin, der alle bærer hans kælenavn ELG og alle i deres krystalklare enkelthed består af tre ingredienser enebær, korianderfrø og så nybruddet: gulerødder.
De få ingredienser giver mulighed for at fremstille en Gin med uhørt præcision, da de tre råvarer ekstraheres og destilleres hver for sig. Det sker på et avanceret kolonne-destillationsapparat, så man som noget helt unikt i Gin-verdenen kun får den bedste del af destillatet med fra alle ingredienser.
Elg Gin No. 2 er inspireret af Tom Chamberlain. Han var master distiller og medejer af Hogdes Distillery, der producerede gin i begyndelsen af 1800 tallet, og blev kendt for at fremstille små partier af underfundigt krydrede, men også mildere Gin 'er, der med tiden blev kendt under navnet OLD TOM. Elg No. 2 er således funderet på Elg No. 1, men tilsat et udtræk af enebær, der giver ginnen dens unikke mørke farve og en underfundig sødme.
Der bruges 25 kg enebær pr. batch, der lægges i blød i en sprit på 50%. Langsomt bliver spritten farvet mørk af de næsten sorte enebær, og samtidig falder alkoholprocenten efterhånden som spritten trækker vand ud af enebærerne. Efter ca. 4 uger har man et udtræk med 30% alkohol, der indeholder en bred vifte af spændende smags og aromastoffer, der ikke fremkommer ved destillation.
Resultatet er en veritabel enebærbombe med sprøde fyrrenål der finder ind til en smuk balance med korianderfrøene og de frække gule rødder. Fyldig, krydret og sødmefyldt, men slet ikke så anmasende som mange andre Old Tom-ginner på markedet.
Server den med en lille sprød gulerod som garniture og miks den eventuelt med ginger ale eller ginger beer. Tonic giver ikke så meget mening her.
Producent
Stone Grange er det første af de tre selskaber, som danske Henrik Irgang Elsner har stablet på benene i forsøget på at udleve drømmen om at gøre en forskel på den danske vin og spiritus scene. Tidligere havde han grundlagt og ført den bioteknologiske virksomhed Pharmexa frem til succes og børsnotering, men I 2000 solgte han sit livsværk for at hellige sig sin store passion.
Han købte Stengården, der ligger nord for Fredensborg med udsigt ud over Esrum sø og fik anlagt en af Danmarks smukkeste vingårde samtidigt med, at han begyndte at importere vine fra australske topproducenterne til alle dem, der endnu ikke havde overgivet sig til de danske vine.
Det var imidlertid interessen for destillation, som blev omdrejningspunktet for Henrik Irgang Elsner. Inspireret af den nyvundne stolthed i det nordiske køkken begyndte han at lede efter sjælen i den danske aquavit, og da det begyndte at blive alvor investerede han i 2009 i et avanceret tysk destillationsapparat, som blev installeret i et nyopført destilleri, der fik navnet Esrum sø Mikrodestilleri.
Han satsede på dild som det eneste krydderi og indledte et samarbejde med Innovationsstyrelsen og det teknologiske institut Agrotech for at fastlægge den optimale dildsort, den optimale dyrkningsmetode og det optimale høsttidspunkt. Sideløbende udviklede han på ekstraktions- og destillationsmetoderne for at aromaerne fra de friskhøstede dildkroner kunne videregives intakte til aquavitten.
Det var en metodeudvikling, der blev søgt og opnået patent på i 2014 og ved en succesfuld aktieemission samme år blev Esrum sø Mikrodestilleri blev til Den Ny Spritfabrik som samtidig indledte et samarbejde med Hans Just omkring distributionen af Dild-aquavit til Norden og resten af verden.
Hele denne ekspansion afholdt imidlertid ikke Henrik Irgang Elsner fra nye eventyr og i efteråret 2015 lancerede han sin første Gin, der søgte tilbage til rødderne ved at lade enebærret være den bærende smagsgiver og samtidig markerede et nybrud fordi Gin ’en også blev destilleret på nyopgravede danske gulerødder.
De nye danske Gin fik Henrik ’s kælenavn fra gymnasie- og universitetsårene og blev lanceret som ELG-Gin.
Næringsdeklaration
Indeholder ikke sulfitter