Fakta
- 1 stk. 124,95
Crème de Pêche de Vigne
- 1 stk. 124,95
147,-
210,- pr. l.
1 stk.
124,95
Spar 22,05
Beskrivelse
De små Pêche de Vigne (vilde ferskner) er nogle af forårets tidligste til at blomstre, og de modner efterfølgende så tidligt på sommeren, at de små ferskner skal høstes inden de når at blive helt røde. Men det ændrer ikke ved, at de er fyldt til bristepunktet med smag og sødme.
En flot gylden likør med en frisk og klar duft og smag af ja ferskner naturligvis. En meget behagelig drikkeoplevelse. Kraftfuld, men ikke tung. Sødmefyldt i et finurligt samspil med bitterfriskheden fra fersknernes sten.
Spændende som en aperitif blandet i forholdet 1 til 5 med Crémant de Bourgogne. Ellers unik som bærende element i en sauce til stegt eller sprængt andebryst eller som marinade til alle mulige frugtsalater.
Bemærk at alle frugtlikører fra Trénel er fri for konserveringsmidler, og derfor skal opbevares i køleskabet efter åbningen.
Producent
Trénel Fils blev etableret af Henri Claudius Trénel tilbage i 1928 i den lille by Charnay-Lès-Mâcon i det sydlige Bourgogne og blev tidligt et referencepunkt indenfor produktion af frugt likør.
I 1970'erne kom hans søn André til og sammen med vennen Jules Chauvet udvidede han forretningen med en række vine fra Macon og Beaujolais. Det handlede om vine skabt på druer købt fra betroede dyrkere, og i den periode, hvor især Beaujolais var på alles læber, etablerede Trénel Fils sig som en respekteret leverandør til gode restauranter rundt omkring i Frankrig, ligesom der også langsomt kom gang i eksporten.
I 1988 overtog André Trénel’s nevø Bruno Chambe stafetten og bistået af Hervé de Boissieu førte han traditionerne videre under det betryggende motto "On ne fait bien que ce que l’on connaît bien!" - "vi kan kun gøre det godt, som vi kender godt!".
På forkant med tidsånden stod de i spidsen for en omlægning til økologisk produktion hos alle de involverede parter i såvel vinmarkerne som frugtplantagerne, og det første til et samarbejde med den passionerede Michel Chapoutier, som siden (i 2015) valgte at gøre Trénel Fils til en driftig del af det mægtige Maison M. Chapoutier, der fra hovedsædet i Tain-l'Hermitage i disse år rækker ud efter hele verden.
Det har skabt plads til en fornyet fokusering på Trenel 's Crème de Cassis de Bourgogne, som nu udelukkende produceres på solbær plukket i en plantage nær landsbyen Concoeur hvor jordbundsforholdene er meget lig dem Pinot Noir vinstokkene er plantet i rundt om Vosne-Romanée, der ligger bare 2 kilometer fra plantagen.
Oprindelse
Region
Bourgogne ligger centralt i det østlige Frankrig med hjertet koncentreret mellem byerne Dijon og Lyon. Overordnet set deles det fra nord til syd ind i: Chablis, Cote d'Or med Cote de Nuits og Cote de Beaune, Cote Chalonnaise, Maconnais og Beaujolais. Området har fastlandsklima og de korte somre kan gøre druemodning udfordrende. Jordbundsforhold er af særlig stor betydning her og små udsving kan give anledning til enorme prisforskelle i den færdige vin. De to hoveddruer er Chardonnay og Pinot Noir, og mange de bedre vine fra Bourgogne kan udvikle sig adskillige år i flasken. I Maconnais dyrkes den grønne drue Aligoté endvidere, mens Beaujolais stort set kun fokuserer på den blå drue Gamay.
Næringsdeklaration
Indeholder ikke sulfitter