Fakta
- 6 stk. 708,90
Crémant de Loire Brut
- 6 stk. 708,90
139,-
185,33 pr. l.
6 stk.
708,90
118,15 pr stk.
Spar 125,10
Beskrivelse
Dette er den fine Crémant de Loire fra Pierre-Jean Sauvion, der kalder sig selv for en "Façonneur de Plaisir". Han producerer ikke selv mousserende vine, men samarbejder i stedet med Lacheteau, som har et moderne vineri i Doué-en-Anjou øst for Nantes, som er gearet til at producere fine pålidelige Crémant vine.
Lacheteau samarbejder med flere end 400 små vinbønder på begge sider af Loire-floden, og det er frugt fra nogle af deres parceller med Chenin Blanc og Chardonnay, som bliver sammenstukket til denne vin. Der er tale om en første gæring i rustfrit stål, hvorefter den unge vin er er blevet tappet på flaske sammen med lidt rørsukker og opformeret gær, og efter den fornyede gæring har den fået lov til at modne i 12 måneder, inden den er blevet degorgeret med en dosage på 10g. pr. liter.
Vinen skænkes med cremet skum og helt små fint integrerede bobler. Den er dejligt blomstrende med røde æbler, mandarin og moden citrus i de centrale roller. Dejlig rent smagende og på én gang frisk og rund. Meget velafstemt i et udtryk som rammer dejlig bredt, uden det på nogen måde bliver kedeligt.
Selvfølgelig velegnet som aperitif og samtidigt netop tør nok til også at omfavner retter med fisk og skaldyr, lyst fjerkræ og andet lyst kød.
Producent
Sauvion i Loire er et af de huse som Løgismoses har samarbejdet med i længst tid. Det var Lene Grønlykke, som først fik kontakt til de to brødre Yves og Jean-Ernest Sauvion, og det hele startede med deres legendariske Muscadet "Château du Cléray".
Med denne vin fik brødrene så stor succes, at andre små vinbønder spurgte, om de ikke også kunne hjælpe dem med at sælge deres vine uden for distriktet - Det betød tilbage i 1970'erne især i Paris. Brødrene sagde ja, og siden har de opbygget en forretning i samarbejde med en lang række lokale vinbønder, og etableret en blomstrende eksportvirksomhed.
Idag er det Yves Sauvion's ældste søn Pierre-Jean Sauvion der tegner Maison Sauvion og kalder sig selv for en "Façonneur de Plaisir", og hans redskab er den dag i dag druen Melon og de mange samarbejdspartnere langs Loire floden.
Dertil kommer, at Maison Sauvion idag er en del af det mægtige Les Grands Chais de France. En virksomhed som blev grundlagt af Joseph Helfrich i 1979 og nu med 2.000 egne ha. og 7 produktionsplatforme er den største private spiller på den franske vinscene.
Oprindelse
Region
Loire er opkaldt efter floden Loire i det nordlige Frankrig, som med sine ca 1000 km er landets længste. Vinområderne ligger som perler på en snor fra Muscadet i den vestligste del ved udløbet i Atlanterhavet til Sancerre og Pouilly Fumé dybt inde i det centrale Frankrig. Loire dalen kaldes også Frankrigs have, og anses af mange for at være et decideret frugtparadis. Sauvignon Blanc trives godt i den indre del, hvor der fremstilles tørre hvidvine, men den centrale del er mere præget af Chenin Blanc. Variationen i vintyper er større for denne drue, og der fremstilles både stille og mousserende vine i varierende sødmegrader, samt ædelsøde vine. Rødvine laves hovedsageligt af Cabernet Franc men også Pinot Noir samt en håndfuld lokale sorter.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter