Fakta
- 6 stk. 1.014,90
Crémant de Bourgogne Brut
- 6 stk. 1.014,90
199,-
265,33 pr. l.
6 stk.
1.014,90
169,15 pr stk.
Spar 179,10
Beskrivelse
Denne Crémant de Bourgogne er vel nærmest blevet en del af Løgismoses DNA. I alle de mange år disse elegante bobler har været fast i sortiment, har de for rigtig mange været et værdigt alternativ til Champagne. På grund af prisen selvfølgelig, men også fordi mange af vores kunder syntes vinen bare smagte bedre.
Vinen blev første gang produceret i 1975 og et par år senere introducerede Georges Duboeuf vinen for Lene Grønlykke, som straks satte den på vinkortet på Falsled Kro, og her blev den hængende i alle de år familien Grønlykke prægede denne sydfynske idyl.
Vinen bliver produceret i hjertet af l’Auxerrois oppe vest for Chablis hvor de flade og mange gange vindomsuste vinmarker sørger for, at Chardonnay og Pinot Noir druerne modner med netop den astringerende syrlighed, som producenterne efterstræber, når sigtekornet er rettet mod mousserende vine.
Høsten er manuel og for at bevare druernes integritet og kvalitet transporteres de frem til vineriet i store perforerede plastkasser. Her praktiseres helklase pres a la champenoise, det vil sige et forsigtigt pres hvor kun den første del af mosten (kaldet cuvéen) kommer med op i de thermoregulerede ståltanke, hvor den forvandles til vine, der omkring årsskiftet sammenstikkes til den endelige cuvée, som altid er Chardonnay domineret og ofte bliver balanceret af 10-15% vin fra det foregående år. Herefter følger den fornyede flaskegæring og en modning på 10-14 måneder inden vinen får sin Champagneprop sammen med en dosage på 8 gram pr. liter.
En rar Crémant med små livlige fint dansende bobler og en dejlig blomstrende aroma, der suppleres af modne røde æbler samt en behagelig snert af brioche og let ristede nødder. Til den fyldige side og trods sin dosage stadig med en tør mundfornemmelse.
Fremragende som aperitif og eller til alskens fisk og skaldyr.
Producent
Les Vins du Georges Duboeuf er det største og ubetinget mest betydningsfulde navn i Beaujolais. Og med en produktion der i dag har rundet 30 mio. flasker er det en kendsgerning at mange, hvis ikke de fleste, har fået deres første oplevelser med druen Gamay og vinene fra Beaujolais via flasker fra Georges Duboeuf.
- Georges Duboeuf har funderet sin forretning på tre ting:
Samarbejde med flere end 300 vinbønder og druedyrkere. - Maceration carbonique. Gæring af de hele drueklaser, hvorved Beaujolais fik en frugt og umiddelbarhed, som ikke var set tidligere.
- Beaujolais Nouveau, lige fra det første væddemål blandt to journalister om hvem der først kunne nå hjem til London med den nye vin, op forbi 80'ernes hysteriske race om at komme først fem til de forskellige metropoler og frem til i dag hvor 25% af al Beaujolais fortsat forsvinder inden nytår.
Georges Duboeuf er opvokset på en lille vingård i Pouilly-Fuissé. Allerede som 6-årig hjalp han sine forældre med druehøsten. Han kvittede skolen før til og som 18-årig cyklede han rundt og solgte sin storebrors Chardonnay til de lokale restauranter, og da han opdagede, at der manglede noget rødvin i hans cykelsortiment startede de 2 brødre et af de smukkeste eventyr i den franske vins historie.
Først foregik det på cykel fra vingård til vingård for at smage og vælge, hvad der var værd at sælge. Siden er det fortsat under noget mere etablerede former, men besøgene hos vinbønderne og de omfattende smagninger udgør fortsat det egentlige fundament i forretningen.
I 1957 møder Georges Duboeuf Alexis Lichine fra Château Lascombes. De begynder at lave forretninger sammen, og Georges siger selv, at Alexis har en væsentlig aktie i alt det, som der siden skete på det forretningsmæssige område for Les Vins du Georges Duboeuf.
I efteråret 1977 var Lene Grønlykke for første gang forbi Georges Duboeuf. Sammen besøgte de Domaine Tour du Bief i Moulin-à-Vent, og med var også purken Jacob Grønlykke. Han sagde god for Gamay druerne, sådan som de smagte umiddelbart inden høsten, og lidt senere, da druerne var blevet forvandlet til en vin, hilste også de første medlemmer af Løgismose Vinklub Domaine Tour du Bief og dermed Georges Dubeouf velkommen til Danmark.
I de mere end 40 år, som er gået, har Georges Dubeouf og Løgismose haft et nært samarbejde og samtidig med at begge forretninger er vokset. For at sikre den rette eksponering indledte Løgismose derfor et samarbejde med Dansk Supermarked, som markedsfører et lille udvalg af Beaujolais vinene med de berømte blomster etiketter, mens top vinene - de såkaldte domainevine - fra de forskellige cru-kommuner markedsføres i Løgismoses webshop og udvalgte delikatessebutikker.
Selvom Georges Duboeuf i sine senere år påtog sig en rolle, der mest af alt mindede om en ældre statsmands og ikke længere involverede sig meget i forretningen, så var den sirlige slanke mand med det hvide hår og den pastelfarvede cashmere-trøje henslængt over skuldrene en hyppig gæst ved de mange smagninger lige til det sidste.
Men den 4. januar 2020 døde Georges Duboeuf i hjemmet i Romanèche-Thorins i en alder af 86. Hans hjerte ville ikke længere, og frugten fra 2019-høsten blev dermed den sidste, denne gudbenådede vinsmager nåede at være med til at evaluere.
Men eventyret fortsætter. Georges Duboeuf’s søn Franck trådte ind i selskabet i 1983. Da man åbnede forlystelsesparken Le Hameau du Vin i 1993 blev det underledelse af Francks hustru Anne Duboeuf og i 2012 blev det så deres ældste søn - Georges Duboeufs barnebarn - Adrien Duboeuf-Lacombe’s tur til, som chef for salg, marketing og strategi, at profilere familiefirmaet i de mere end 100 lande, som Georges Duboeuf’s vine eksporteres til.
"An excellent wine is always a work of art. It is first and foremost the result of the terroir, then of the care given to the vines, the right choice of harvest date and of course the know-how and talent of the winemaker" Georges Duboeuf (1934-2020)
Georges Duboeuf har så at sige været en del af Løgismose familien altid. Du finder det aktuelle sortiment her
Oprindelse
Region
Bourgogne ligger centralt i det østlige Frankrig med hjertet koncentreret mellem byerne Dijon og Lyon. Overordnet set deles det fra nord til syd ind i: Chablis, Cote d'Or med Cote de Nuits og Cote de Beaune, Cote Chalonnaise, Maconnais og Beaujolais. Området har fastlandsklima og de korte somre kan gøre druemodning udfordrende. Jordbundsforhold er af særlig stor betydning her og små udsving kan give anledning til enorme prisforskelle i den færdige vin. De to hoveddruer er Chardonnay og Pinot Noir, og mange de bedre vine fra Bourgogne kan udvikle sig adskillige år i flasken. I Maconnais dyrkes den grønne drue Aligoté endvidere, mens Beaujolais stort set kun fokuserer på den blå drue Gamay.
Distrikt
Cremant de Bourgogne er en appellation for mousserende hvid- og rosévine lavet i efter den traditionelle metode og lagret min 9 måneder på bærmen. De mest anvendte druesorter er Chardonnay, Pinot Noir, Aligote, Pinot Blanc, Melon de Bourgogne og Gamay. Cremant de Bourgogne kan i princippet laves i hele Bourgogne fra Chablis i nord til Beaujolais i syd, men meget af produktionen kommer fra Cote Chalonnaise syd for Cote d'Or. De bedste versioner kan være usædvanlig tæt på Champagne i udtrykket, men ofte med lidt mere modne frugtkarakterer pga den klimatiske forskel på Bourgogne og Champagne.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter