Fakta
- 6 stk. 528,-
- 1 stk. 98,-
Côtes du Ventoux Les Garrigues - ØKO
- 6 stk. 528,-
- 1 stk. 98,-
125,-
166,67 pr. l.
6 stk.
528,-
88,- pr stk.
Spar 222,-
1 stk.
98,-
Spar 27,-
Anbefalinger
James Suckling
89
A juicy and supple red made of grenache and syrah. On the nose, baked cherries, ripe berries and warm spices. Mellow, medium-bodied and fruit-driven on the palate. Short finish. Marts 2024
Jeb Dunnuck
90
Jeb Dunnuck - Oktober 2023
Beskrivelse
Nogle gange findes det store i det små for eksempel på Château Juvenal, som i bund og grund er det mindste kooperativ, man kan forstille sig. Bare 2 næsten naboer, 2 familier, som er gået sammen på en note om, at de ville fremstille nogle saftige, frugtige og umiddelbare vine, som de selv kunne nyde med glæde og lade andre smage med stolthed.
Château Juvenal tager sit navn fra en sagfører, som i 1800-tallet købte og renoverede slottet, men siden 2001 har det været ejet af Anne-Marie og Bernard Forestier, som forlængede en aftale med naboen Jean-Claude Alban om, at han fortsat skulle passe slottets 8 ha. med vinstokke og sørge for, at frugten endte på kooperativet i Beaumes-de-Venise.
I 2009 kommer Jean-Claude Albans søn Sebastien imidlertid på banen, og med ham modnede tankerne om at slå pjalterne sammen, investere i en fælles kælder og nok så vigtigt invitere den meriterede vinmager og ukronede konge af Châteauneuf-du-Pape, den desværre nu afdøde Philippe Cambie med som assisterende vinmager.
I 2010 blev det fælles selskab SCEA Le Graveyron med Sebastien Alban og Anne-Marie Forestier for bordenden en realitet, og året efter blev de første Ventoux vine produceret i den nye fælles Cave nede på Route de Caromb en lille km. fra slottet. Allerede fra starten modtog vinene fine anmeldelser, og sikkert godt hjulpet på vej af Philippe Cambie mægtige netværk, blev der indgået aftaler om eksport til 14 lande allerede det første år.
En af vinene er denne friske og dejligt krydrede rødvin fra det stadig noget upåagtede Côtes du Ventoux, som stadig på én gang stadig er potent, dejlig krydret og frisk selvom Philippe Cambie nu blot mindes med et stort portrætfoto i smagelokalet. Der er tale om håndhøstede Grenache, Syrah og i 2022 også en smule Carignan druer fra 10-50 år gamle vinstokke, der står på sydvendte skråninger helt nede på grænsen til Beaumes-de-Venise. Efter en soignering og efter at alle stilke er fjernet og druerne er knust er der tale om gæring med lang maceration og adskillige overpumpninger inden vinen er modnet sammen med gærresterne i termoreguleret rustfrit stål i 7 måneder frem mod en filtrering og aftapningen på flaske.
En dejlig saftig vin som trods procenterne kommer med lidt større friskhed i profilen end flertallet af de mange Côtes-du-Rhône vine på markedet. Mild, rig på modne mørke bær, lakrids og så med en underskov af friske urtete krydderier, som gør det selvfølgeligt at vinen kaldes Les Garrigues.
Da dette er en vin fremstillet med såkaldt lav intervention, og så behersket anvendelse af svovl, at vi nærmer vi os naturvinsfamilien, taler vi i Løgismose - ligesom mange andre - om, hvor "Funky" oplevelsen er. Det er et udtryk for, hvor vidt vinene smagsmæssigt adskiller sig fra konventionelt producerede vine, og for at forventningsafstemme og gøre det lidt nemmere at navigere i dette spændende univers, har vi valgt at graduere oplevelsen på en skala fra 1 til 4.
Forvent ingen eller meget begrænsede naturvinskarakteristika
Producent
Engang i mellem finder man det store i det små. For eksempel på Château Juvenal, som vel egentlig er det mindste kooperativ, man kan forstille sig. Bare 2 næsten naboer og 2 familier, som er gået sammen på en note om, at de ville fremstille saftige, frugtige og umiddelbare vine, som de selv gerne nyder og med glæde og stolthed lade andre smage.
Château Juvenal ligger ved foden af og med udsigt op mod det skaldede kalkstens- og cykelbjerg Mont Ventoux på en idyllisk plet der bliver kaldt Les Ribes du Vallat, som hvert forår får landskabsmalere til at sætte deres staffelier op, fordi de gerne vil forevige de mange grønne nuancer med bjergets berømte silhuet i baggrunden.
tager sit navn fra en sagfører, der i 1800-tallet købte og renoverede slottet, som i 2001 blev overtaget af Anne-Marie og Bernard Forestier. De forlængede en aftale med naboen Jean-Claude Alban om, at han fortsat skulle passe slottets 8 ha. med vinstokke og sørge for, at frugten endte på kooperativet i Beaumes-de-Venise.
I 2009 kommer Jean-Claude Albans søn Sebastien imidlertid på banen, og med ham modnede tankerne om at de kunne slå pjalterne sammen, investere i en fælles kælder og nok så vigtigt invitere den meriterede vinmager og ukronede konge af Châteauneuf-du-Pape, den desværre nu afdøde Philippe Cambie med som assisterende vinmager.
I 2010 blev det fælles selskab SCEA Le Graveyron med Sebastien Alban og Anne-Marie Forestier for bordenden en realitet, og året efter blev de første vine produceret i den nye fælles Cave nede på Route de Caromb en lille km. borte fra slottet.
Allerede fra starten modtog vinene fine anmeldelser, og godt hjulpet på vej af Philippe Cambie imponerende netværk, blev der allerede det første år indgået aftaler om eksport til 14 lande, og i de efterfølgende år blev USA med afstand det vigtigste marked. Amerikanerne elskede simpelthen det voluminøse og saftige udtryk, som var Philippe Cambies signatur, og så skadede det jo heller ikke, at en hvis Robert M. Parker Jr. hev 90-point op af hatten til en af vinene, da han smagte den for første gang.
Siden er det gået slag i slag, og selvom mesteren ikke længere kommer forbi og drysser tryllestøv ud over vinene, er det lykkedes at fastholde den kombination af kraft, potens og jovial drinkability, som var mesterens signatur, og det føles derfor både smukt og rigtigt, når det første, man møder, når man træder ind i smagelokalet, er et portræt af Philippe Cambie.
Hvis man tæller de tilkøbte parceller med Muscat inde i nabokommunen Beaumes-de-Venise med, nærmer de oprindelige 8 ha. med vinstokke sig de 20, og de oprindeligt 3 vine er nu blevet 12, som alle er certificeret økologiske.
Løgismose har tilbudt et lille udvalg siden 2020, og du finder de vine, vi aktuelt kan tilbyde her. Derudover har vi fået tappet en særlige udgave af slottets seneste rødvin, som produceres uden tilsat svovl. Den har du kunnet finde i udvalgte Netto butikker siden januar 2025.
Oprindelse
Region
Rhone dalen ligger i Sydøstfrankrig langs Rhone floden. Dalen følger floden ca 240 km og er dermed også et af Frankrigs største vinområder. Den opdeles i Nord og Syd, hvor særligt den sydlige del har udpræget Middelhavsklima med lange, tørre somre og den konstant blæsende Mistralvind . Der laves mange vintyper, men hovedvægten ligger på rødvin. I Nord anvendes Syrah til rødvine og Viognier, Marsanne og Roussanne til hvidvine, mens den sydlige og klart største del af dalen anvender et bredt spektrum af druer, som udover Syrah også tæller druer som feks Grencahe, Mouvedre, Cinsault. Af grønne Rhone druer kan nævnes Clairette, Roussanne, Marsanne og Boubolenc.Distrikt
Ventoux er et større distrikt i den sydøstlige del af Rhonedalen grænsende til Provence. Frem til 2009 hed distriktet Cotes de Ventoux, men nu hedder AOC’en blot Ventoux. Vinmarkerne ligger på den nedre vestlige del af Mont Ventoux
Den primære del af produktionen er rødvine, som i stil læner sig op ad vine fra Cotes du Rhone. Druesorterne Grenache, Syrah og Mourvedre blandes som regel og ind imellem også med Carignan og Cinsault. Der produceres også rosé- og hvidvine, sidstnævnte på Grenache Blanc, Clairette og Bourboulenc samt lidt Roussanne.
I forhold til flere naboområder, bl.a. Cotes du Luberon, er vinene fra Ventoux som regel lidt lettere pga de lidt højere beliggende vinmarker. Klimaet er stadig præget af nærheden til Middelhavet med en tør, varm vækstsæson. Vinmarksarealet udgør knap 6000 ha.
Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter