Fakta
- 1 stk. 1.189,15
Coravin Model Pivot+ - Black
- 1 stk. 1.189,15
1.399,-
1 stk.
1.189,15
Spar 209,85
Forhandles hos
med forbehold for udsolgte varer
Løgismose Nordre Toldbod
Mandag
Lukket
Tirsdag
11.00-18.00
Onsdag
11.00-18.00
Torsdag
10.00-19.00
Fredag
10.00-19.00
Lørdag
10.00-17.00
Søndag
Lukket
Beskrivelse
Coravin Pivot+ er et alternativ til Greg Lambrechts originale Coravin™, der blev kaldt “den største revolution siden korkproppen”. Væk er kanylen, der skal ned gennem korkproppen og i stedet åbnes flaskerne på traditionel vis hvorefter der lukkes igen med den særligt udviklede og patenterede Pivot Stopper.
Herefter kan der meget hurtigere end tidligere skænkes et glas med Coravin Pivot og ligesom tidlige erstattes den manglende vin med lag helt ren argon gas. Ud over den øgede hastighed er fordelen at systemet også fungerer sammen med skruelåg og glaspropper, men der ikke længere tale om nærmest uforandret holdbarhed.
Coravin Pivot+ forlænger levetiden for hverdagsvinen
Coravin Pivot+ bevarer smag og aroma i op til 30 dage
Coravin Pivot+ erstatter propper, skruelåg og glaspropper
Coravin Pivot+ går det muligt at tilvælge iltning af vinen i forbindelse med opskænkningen
Sættet med Coravin Pivot - Black indeholder:
- 1 Coravin Pivot System
- 2 Coravin Pivot Stoppers
- 2 Coravin Pure™ Capsules (svarer til ca. 30 glas vin a 150 ml)
- 1 Coravin Pivot Aerator (som tilfører ilt til vinen mens der skænkes)
Producent
Coravin er skabt af Greg Lambrecht, der i 1998 øjnede muligheden for at skabe et system hvormed man kunne skænke vin fra flaske uden at fjerne proppen og uden at kvaliteten af den tilbageværende vin blev berørt af "tyveriet". I 2003 lykkedes det at tappe det første glas og et år senere kunne man ved forskellige blindsmagninger dokumentere at flasker hvor 1/4 eller 1/3 af indholdet manglende stadig performede fint. Det førte til et patent i adskillige lande i 2005 og i 2009 bestod en lang række vine lakmusprøven op til 5 år efter at man havde haft nålen nede i flaskerne. Den resterende vin i flaskerne var smagsmæsssigt identisk med vine fra uberørte flasker købt samtidig med og opbevaret side om side med flaskerne, der havde mærket nålen. Det førte i 2011 frem til at Coravin LLC blev en realitet og i juli 2013 lancerede firmaet det første kommercielle Coravin system, som straks blev kåret som "Best of what's new in 2013" af Popular Science. Siden er det blevet til en stribe priser og Coravin system anses nu som den mest epokegørende nyhed på den internationale restaurant scene i det nye årtusinde. Robert Parker om Coravin Greg Lambrecht besøgte i det tidlige forår 2013 den amerikanske vinguro Robert Parker som smagte flere eksempler på vine der blev skænket både fra fyldte flasker og flasker der var blevet tappet fra tidligere. Robert Parker kunne ikke smage forskel og de aftale at mødes igen 8 måneder senere for at se hvorledes de netop åbnede flasker udviklede sig. Du kan opleve Robert Parkers begejstring her: Robert Parker og Coravin.
Du kan også se en kort introduktion til hvorledes systemet virker her: Coravin Quick Start Guide