Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 22.944,90
2020 - Château Pavie - 0,75l
Château Pavie
- 6 stk. 22.944,90
4.499,-
5.998,67 pr. l.
6 stk.
22.944,90
3.824,15 pr stk.
Spar 4.049,10
Anbefalinger
James Suckling
100
Maj 2023
Jeff Leve på The Wine Cellar Insider
99
Jeff Leve - Marts 2023Jeff Leve - Marts 2023
Decanter Magazine
97
Georgina Hindle - Januar 2023
La Revue du Vin de France
97
Guide vert 2024
Producent
følger
Oprindelse
Region
Bordeaux (opkaldt efter byen med samme navn) ligger i den sydvestlige del af Frankrig og breder sig indlands fra Atlanterhavets kyst lang floderne Gironde, Garonne og Dordogne hvor omkring mange af de bedste marker er placeret. Indflydelsen fra havet er stor, og Bordeaux er præget af en del nedbør. Det enorme område er på mange måder varieret, ikke mindst når det handler om vinstile. Mest kendt er Bordeaux for de tørre rødvine på Cabernet Sauvignon og Merlot og de ædelsøde vine på Semillon og Sauvignon Blanc. De bedste vine fra Bordeaux, både røde, tørre hvide og søde hvide er kendetegnet ved at have lang holdbarhed i flasken. Området er præget af lang historie og stor international anerkendelse.Distrikt
Saint-Emilion ligger øst for Pomerol på Garonne flodens højrebred. Jordbunden er rig på ler og kalk og dermed køligere end grusbankerne i Haut-Medoc, hvorfor Merlot er den foretrukne druesort her. Cabernet Franc er sædvanligvis også med i drueblandingen i en klassisk Saint-Emilion og hos visse producenter også en smule Cabernet Sauvignon. Appellationen er relativt stor og dækker ca 5500 hektar, og mere end 800 producenter opererer her fra. Kun rødvin må produceres under appellationsnavnet, fadlagring anvendes bredt og de bedste vine har lang holdbarhed i flasken. Modsat Pomerol har man i Saint-Emilion en officiel klassifikation oprettet i 1954. Klassifikationen revideres ca. hvert 10. år og blandt appellationens bedste vine kan nævnes slotte som Cheval-Blanc og Ausone.Næringsdeklaration
Allergener
Indeholder sulfitter